TW
0

Situació dels treballadors del Centre Ocupacional i Vivendes Tutelades

Els treballadors del Centre Ocupacional i Vivendes Tutelades de Bintalfa volem fer pública la nostra disconformitat amb la situació que estem travessant en la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca (Fundació).

En el passat mes de juliol d'aquest any se'ns va informar que la paga extraordinària se'ns abonaria amb cert retard a causa de la manca de recursos econòmics de la Fundació bàsicament derivada de l'impagament de les aportacions econòmiques compromeses pel Consell Insular de Menorca (CIMe). En aquells dies, el Comitè d'empresa de la Fundació va mantenir una reunió amb el Senyor Marc Pons, president del CIMe i president de la Fundació, qui es va comprometre a prendre les mesures oportunes per què aquesta situació no tornés a repetir-se.

Només dos mesos més tard, aquest mes d'octubre, tornem a trobar-nos en la mateixa situació, ja que a 15 d'octubre encara no s'ha fet efectiu el pagament de les nostres nòmines de setembre.

El passat 13 d'octubre, el Comitè d'empresa de la Fundació es va reunir novament amb el senyor Marc Pons Pons, president del CIMe i de la Fundació, amb la senyora Noemí Gomila Carretero, consellera d'Acció Social i vicepresidenta primera de la Fundació, i amb el senyor José Manuel Pons Sintes, cap d'àrea de Gestió i Administració de la Fundació. Com a conseqüència d' aquesta reunió, se'ns va informar que els retards econòmics per part del CIMe a la Fundació són causats perquè la Conselleria d'Afers Socials del Govern de les Illes Balears té pendent la subscripció d'un conveni amb el CIMe pel qual s'han d'aportar els fons necessaris per liquidar el deute amb la Fundació.
Els treballadors de la Fundació entenem la situació exposada i les explicacions rebudes, però no hem de ser les víctimes sobre les quals finalment recaigui sempre la manca de previsió o de coordinació de les Institucions que ens governen.

Amb aquesta missiva, preguem al president del CIMe que aquesta vegada sí, prengui les mesures necessàries, davant del Govern de les Illes Balears o davant qui correspongui, per resoldre la situació i per evitar que es torni a produir.

Malgrat aquesta desagradable i insostenible situació en la qual els treballadors de la Fundació ens trobem, volem subratllar que tots els usuaris a càrrec dels nostres serveis estan sent atesos amb la mateixa qualitat i compromís de sempre.

Treballadors del Centre
Ocupacional i Vivendes
Tutelades Bintalfa de la
Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca

------------------------------------------


El desconocimiento del menorquín

Sra Vergés: Me siento halagada por su interés por mi carta quejándome de la dificultad de mis nietos en la escuela por no hablar menorquín.

Le ruego que me excuse por no haber aprendido suficientemente el idioma del lugar donde vivo.

Ello se debe a mi trabajo, sirvienta, hoy llamado trabajadora del hogar. Y mis empleadores hablan español, catalán y menorquín.

A mí se dirigen en español, por cortesía, pero cuando hablan entre ellos yo entiendo el catalán. Todavía no lo hablo.

Procuraré esmerarme en este sentido.

Sobre todo porque así podré dejar de ser, según usted, "ciudadana de segunda" al no hablar uno de los dos idiomas oficiales del país en el que vivo .Un triste destino que no deseo para mis nietos.

Espero haber entendido bien su idea de ciudadana de segunda tal como yo la expresaba en mi carta. Lamento mucho no compartir su criterio.

Dulce Mª Johnson Calcaño
Es Castell

------------------------------------------

Sense resposta de la senyora batlessa

En data de 14 de juliol vaig entrar una instància a l'Ajuntament de Ciutadella demanant el per què de no canviar de banda l'aparcament en el carrer Mossèn Josep Salord i Farnés, quan feia molts d'anys que es feia. Després de 3 mesos de no rebre cap resposta al respecte, veig que no mereixen respecte per part seva i vull fer la reflexió que hi ha uns vesins que estan pagant el gual religiosament i fa més de tres anys que no l'empren. Serà ambició recaptatòria?Fins no fa massa, cada 4 anys (quan hi havia eleccions) l'Ajuntament de torn ens asfaltava els carrers, però ara vostè s'estima més posar tot el seu empeny en el relacionat a les velos. I em cregui, que som la majoria els que, sigui per la nostra edat, perquè tenim una minusvalidesa, perquè no en sabem, perquè no en tenim, perquè preferim anar en cotxe o perquè no ens dóna la gana, no emprem, ni emprarem, l'esmentat carril velo. Mentrestant, els carrers de Ciutadella estan fets una llàstima.

Joan Moncada Torres
Ciutadella