TW
0

Las obras en el
Pati de sa Lluna
El pasado viernes día 22 de octubre ya denunciamos que las obras no hablan empezado y ello sirvió para que el jueves 28 empezaron a hacerse visibles movimientos de preparación de las obras de rehabilitación del Pati de sa Lluna.

Desde el Partido Popular estamos satisfechos de que finalmente nuestra insistencia en reclamar la acometida de este proyecto empiece a dar resultados.

Al fin parece que comienza la obra que figuraba como una prioridad del mandato en el documento del pacto de gobierno PSOE-EM y que a estas alturas tenía que estar ya ejecutada según el propio documento.

Esperamos que el despliegue de vallas no sea el juego de apariencias (a veces lo hacen para desaparecer luego durante semanas) y que las actuaciones realmente comiencen de una vez por todas. Confiamos en que se recupere la demora que han añadido al retraso histórico acumulado desde que el IBATUR adquirió el recinto en 2005.

Además de alegrarnos por el inicio de una intervención que consideramos altamente estratégica para mejorar el atractivo y la economía del municipio seguimos teniendo muchas dudas sobre la viabilidad de ejecución de un proyecto muy complejo en los términos en que se propone. No vemos muy factible que se haga en 24 meses con la mitad del presupuesto inicialmente calculado. Los claustros que se rehabilitaron en Maó, Sant Francesc y El Carme costaron mucho, muchísimo, más en dinero y en tiempo, pero…

Como fuerza política mayoritaria estamos en el derecho y en la obligación de conocer los aspectos de legalidad en este procedimiento. Y puesto que entre el propio equipo de gobierno, PSOE-EM, había hace apenas unas semanas importantes diferencias de criterio sobre la subsanación de deficiencias convendrá que alguien nos aclare de qué manera se han resuelto estos discrepancias o si simplemente se han aplazado la discusión porque "ahora no toca, que las elecciones están a la vuelta de la esquina".

Mientras esperamos que las obras se hagan bien y se eviten más dilataciones, tenemos aún dudas y recelos sobre la estricta aplicación de la legalidad en este procedimiento. Por todo ello, como Grupo Municipal, presentaremos una pregunta al pleno para averiguar si el proyecto cuenta con las bendiciones de la junta de gobierno y para que nos aclaren por dónde subirá y bajará el ascensor de la luna.

Grupo Popular
Alaior

Stop-Ame, un concert per l'esperança
És una d'aquelles malalties que denominem "rares", perquè no apareix gaire en els mitjans de comunicació i la majoria de la gent del carrer no n'ha sentit parlar mai. Però la veritat és que l'Atròfia Muscular Espinal (AME) és la principal causa de mortalitat infantil entre els menors de dos anys al nostre país, on 1.500 famílies tenen algun malalt afectat i cada any es diagnostiquen 100 casos nous.

La AME és una malaltia neuromuscular de caràcter genètic, que provoca la pèrdua progressiva de la força muscular fins arribar a dificultar la respiració del malalt. Si bé es coneix el gen causant (una de cada quaranta persones és portadora del gen defectuós) i s'ha avançat molt en el diagnòstic i el coneixement de la malaltia, actualment encara no es disposa d'un tractament curatiu. Els avanços són esperançadors, sembla que es comença a veure la llum al final del túnel, però encara no sabem quan falta per arribar-hi.

La investigació privada no demostra gaire interès per les malalties minoritàries, ja que una possible solució terapèutica seria poc rendible a nivell econòmic. Per tant, és la investigació pública l'encarregada de fer aquest camí, encara que els recursos de que disposa no són suficients. Per això hi ha persones que fan una gran feina, no només per donar suport a les famílies i als afectats de la malaltia, sinó també per donar a conèixer l'AME i animar a la societat a no donar l'esquena als qui pateixen aquestes malalties minoritàries, tot intentant recaptar fons per destinar a la seva investigació. A nivell estatal, l'organització FUNDAME està fent aquesta tasca de forma entusiasta. A Menorca i a tot l'estat, moltes persones van conèixer la malaltia mitjançant l'impactant llibre autobiogràfic "Diálogos con Áxel" de l'escriptor maonès José Antonio Fortuny, actiu lluitador contra la malaltia, autèntic supervivent de l'AME. Si encara no l'han llegit els hi recomano molt, no els deixarà indiferents en absolut.

Amb el títol "Stop-Ame, un cant i una dansa a la dignitat i a la vida", el proper avui 31 i el demà dia 1, a la Sala de l'Orfeó Maonès i a les 19.00 h. s'ha organitzat un excel·lent concert amb música i dansa a benefici de FUNDAME. Hi intervenen artistes tan destacats com la companyia de dansa contemporània "És de dansa", que dirigida per Alba Sintes i acompanyada pels músics Fèlix Ferrer, Pau Cardona i Pere Pelegrí, presentarà "Intím", obra inspirada en la superació humana. Els excel·lents cantants Maria Camps i Lluís Sintes, el pianista Ricard Ramisa i la Balearic Guitar Foundation participen també en aquest esdeveniment solidari que permetrà a tothom, no només gaudir d'una gran vetllada, sinó també contribuir amb el donatiu de l'entrada a regalar un poquet d'esperança a tots els malalts d'AME i a les seves famílies, i apropar-nos una mica més al dia en que l'AME serà només un terrible malson del passat.

Joan Fèlix Riera
Fornells de la Selva

Chiqui, la millor aposta de cara al futur
Des de Noves Generacions de Ciutadella volem donar la més sincera enhorabona al Partit Popular i més particularment al recentment nombrat candidat a l'alcaldia per les properes eleccions de 2011, Chiqui de Sintas. Chiqui és el millor candidat d' entre els millors, i per molt que el PSOE el vulgui desprestigiar amb la seva estratègia de mirar cap el passat, entenem que per a dissimular la seva falta d' idees i la seva mala gestió, només fa falta sortir al carrer i escoltar el que pensa la gent. José María de Sintas és una persona honrada, transparent, amb les idees clares i ben definides, valenta i amb molta il·lusió i ganes de fer feina (feina ben feta) i que mira cap al futur, es preocupa per les necessitats i problemes que pateixen a dia d' avui els ciutadallencs i ciutadellenques. Una persona que sempre va amb la veritat per davant i que, al contrari que l'actual alcaldessa de Ciutadella, Pilar Carbonero, l'alcaldable del PP parteix de la base de la democràcia i que, per a governar, s'ha d' escoltar a tothom i no actuar de manera unilateral desprestigiant a qui faci falta per aconseguir els seus objectius.

Des de Noves Generacions, com a joves que som, i en nom de tots els joves que es senten identificats amb la nostra ideologia i manera de fer feina, pensem que la estratègia del PSOE de mirar constantment cap al passat (només cap al que ells els convé, ja que també en té, i alguns episodis del PSOE Ciutadella han estat una vertadera "bomba") no és la més adequada a dia d' avui, ja que vivim un moment de moltes dificultats econòmiques i que cap dels dirigents del PSOE (Pilar Carbonero, Marc Pons, Francesc Antich i Zapatero) no han fet res per a intentar arreglar els vertaders problemes que pateix la ciutadania a dia d' avui. Tots sabem que a vostès l'únic futur que els preocupa és el de la seva cadira, i que saben que ho tenen molt complicat per a mantenir-la, sobretot la senyora Carbonero, que bé sap que no té res a fer tenint en compte el que pensa la gent, inclòs molts dels seus companys de partit de la seva gestió durant aquests dos anys en que ha "governat" Ciutadella. Una etapa marcada per la falta de lideratge i el desgovern.

Volem fer públic el nostre total suport al nostre candidat. Chiqui comptes amb el recolzament de Noves Generacions i de la majoria dels joves del nostre poble. Ciutadella està amb tu i confia amb la teva persona per a retornar el prestigi que Ciutadella es mereix. Gràcies per la teva valentia i ànims.

Junta de NNGG
Ciutadella