TW
0

Indignació en veu alta

A favor d'en Hessel i en contra d'en Cyrulnik.

Estem encantats que hi hagi un filòsof de 93 anys a França que hagi aconseguit superar tantes proves dures en el seu passat, i que sigui encara capaç de fer aquesta crida a la indignació i ser motiu d'esperança per molts joves francesos. Encomiable.

Una persona que presenta aquest perfil vital s'ha guanyat per dret propi la plena consideració al seu pensament i a la seva defensa de la indignació. No crec per una altre banda que el psiquiatra Cyrulnik hagi entès correctament la noció d'indignació. Aquesta és precisament una resposta que sorgeix de raonar i argumentar la injustícia.

La indignació també és un "enfado", però no és ni visceral ni inconscient, sinó que sorgeix quan la raó pren consciència de la falta de dignitat, que és una noció ben intel·lectual. La conquesta de la dignitat ha estat una lluita gradual fins al punt actual en el que els éssers humans tenim molt arrelat el dret a la igualtat i quan aquest no es respecte provoca indignació.

Quan saps que des de Mallorca les tarifes aèries costen la meitat que des de la nostra illa, sense una altre raó de pes que les companyies aèries allà tenen més competència i baixen els preus. Això provoca indignació.

Quan veus que les companyies aèries van augmentant les tarifes aèries al mateix pas, encara que sigui d'una manera insidiosa, que l'Estat augmenta les bonificacions per resident. Això també provoca indignació. Ens sentim captius de les companyies aèries.
Gràcies Sr. Bagur per donar-nos el seu suport en el article: "La riquesa del contrast". En Gonçal i jo som dos membres de la plataforma "el transport aeri ofega Menorca", que estem indignats per la situació del transport, i també que ens estimem Menorca i no la volem veure estancada, ni ofegada per culpa del actual transport aeri.

Dintre de la plataforma també hi ha na Montse Capell, en Manolo Lora, na Mar Lluch, en Pepe Pons, na Sandra Caballero, en Gerardo Pons, en Tomàs Rotger, entre d'altres i el que és molt important fins la data d'avui, més de 3000 persones que s'han adherit a la plataforma que també estan indignats i també s'estimen Menorca. I aquest divendres dia 18 a les 19 hores a la seu de l'Associació de Veïns des Castell esperem augmentar el nombre d'indignats que vulguin col·laborar en el creixement de la plataforma. La vocació de la plataforma és ser el vehicle, el altaveu perquè tothom pugui manifestar la seva indignació en veu alta.

I per cert, Sr. Bagur, no estem gens d'acord amb aquests filòsofs que segons diu en el seu escrit, consideren que l'esperança no serveix, i a més és nociva per la salut. Com poden pensar aquest filòsofs que la confiança en què les coses poden anar millor pugui ser perjudicial per la salut? Nosaltres tenim l'esperança en què el transport aeri millorarà i serà una passa important pel progrés de la nostra illa. Fins i tot el Consell insular va fer unes declaracions en les que assegura que un transport aeri eficient i assequible és imprescindible pel progrés social i econòmic de l'Illa.

I aquesta esperança, aquesta confiança no perjudica la nostra salut sinó que ens dóna optimisme, un dels millors tònics que existeixen.
Anton Soler Ferrater
Gonçal Seguí Chinchilla

membres plataforma
"El transport aeri ofega Menorca"
Sant Lluís

"Listillos de Tur...no"
Cuatro son quienes "detentan" cargos, sin haber pasado por las urnas. Tres alcaldes y un presidente. Ninguno reúne los requisitos para ostentar la vara. Tres son herederos protegidos de sus antecesores. Costumbre que, peligrosamente, está arraigando en Menorca cuando en el Norte de África tiende a desaparecer.El concepto de "crítica" no tiene un sentido exclusivamente negativo. La crítica es una actividad que examina las capacidades del ser humano, indagando las estructuras de base. Todo lo que ocurre, tiene una causa (Kant).Dice el listillo de Tur... no: "La gente es mucho más inteligente de lo que piensa la derecha". Olvida afirmar que, a quienes llama gente, tampoco se nos escapa deducir que él y los suyos, son menos inteligentes de lo que piensan. Retomando a Kant: La capacidad de un individuo se mide por la cantidad de incertidumbres que es capaz de soportar.

Por lo tanto, la incapacidad del cuarteto se mide, por la cantidad de incertidumbres que han ido creando a lo largo de sus carreras. Ellos, todo lo solucionan con grandes frases. Palabras huecas, cuando no necias. Preguntaba el día 11, J.J. Gomila: ¿necesita Menorca políticos creativos? La respuesta es, no. Sí necesita, buenos gestores en la Administración Pública. Menorca parece el patio de la Bernarda. A pesar de que míster Tur diga, que los Ayuntamientos "no tienen la culpa del déficit público".

Quien crea y produce riqueza, es el sector privado. Lo hizo ayer; hoy no tanto por razones elocuentes y lo hará mañana, cuando el "clima" lo permita. Llegado el momento, tendrá que desaparecer tanto político "listillo" de las muestras comerciales. Allí no pintan nada. Tan solo persiguen la compra del voto. ¿Acaso los 72 mil euros que aportará el Consell de la mano de la "doctora" en Economía doña Allés al certamen Eurobijoux, son para otra cosa?
Bartolomé Ruz Sánchez
Ciutadella