TW
0

La Conselleria mareja els nostres fills de 3 anys!

Som el grup de pares i mares de la classe de P-3 B del Col·legi Públic Dr. Comas Camps d'Alaior. El motiu d'aquesta carta és manifestar la nostra inquietud i disconformitat per la manera d'actuar per part de la Conselleria d'Educació de Menorca.

Els fets són els següents: Al setembre, a la reunió de presentació del nou curs, ens vam trobar que la tutora assignada al nostre grup estava de baixa per un temps indeterminat i que encara no s'havia incorporat la seva substituta. De primer moment, els pares i mares ja vam mostrar la nostra preocupació per no conèixer la persona que estaria al càrrec dels nostres fills.
Vam veure convenient demanar informació, primer al centre i després a la Conselleria, sobre la possible durada de la baixa de la tutora assignada, ja que esteim parlant de fillets de 3 anys que comencen una etapa escolar a un nou centre i passen per un procés d'adaptació.

Degut a la falta de respostes, vam trobar convenient formalitzar les nostres inquietuds entregant una carta al delegat d'Educació de Menorca el dia 9 de novembre de 2010, esperant que ens donarien una resposta a les peticions que hi formulàvem, les quals eren, sobretot, tenir la mateixa tutora des de l'inici fins al final del curs de manera estable. S'ha de dir que el Sr. Nito Coll ens va atendre molt amablement, però a dia d'avui seguim sense tenir una resposta formal per part d'aquesta delegació.

Durant tots aquests mesos, els fillets no només han acabat el procés d'adaptació, sinó que han assolit uns lligams afectius i emocionals molt bons amb la tutora que va iniciar el curs escolar.

Extraoficialment, ens ha arribat la notícia de la imminent incorporació de la tutora titular, que a dia d'avui, suposadament, continua estant de baixa.
Nosaltres com a pares ens demanem:

Quan pensaven informar-nos de l'esmentada incorporació?
Atès que esteim a les portes del tercer trimestre i que després de les vacances de Setmana Santa hi quedaran set setmanes per acabar el curs, pensen els responsables d'educació que aquest canvi pot ser beneficiós per als nostres fills de 3 anys?

Coneixem els drets que té tot treballador de reincorporar-se al seu lloc de treball després d'una baixa, i no és la nostra intenció perjudicar a ningú, però en aquest cas, qui vetlla pels drets dels nostres fills?

Quin preu tenen el benestar emocional i l'educació dels nostres fills?
Troben realmente que no és possible trobar una solució per no perjudicar ni els fillets ni la treballadora?
Qui vol, pot!

Pares i mares Grup P-3 B
Col·legi Dr. Comas Camps

Alaior