TW
0

130 línea de fe
Nació en mi Córdoba romana capital, de la que fue Hispania Ulterior Bética. Lucio Anneo, entre otras cosas escribió "Sobre la brevedad de la vida". Dijo que la vida se divide en tres partes: la que fue, la que es y la que será. De ellas, la que estamos viviendo es breve, la que vamos a vivir dudosa; la que hemos vivido, fija. Defendió un pensamiento que procura la felicidad del ser humano: saber afrontar las contrariedades, asumir que la realidad escapa a la voluntad del individuo En bastantes ocasiones aquello que pretendemos, escapa a nuestro control.El día 12, leíamos en esta sección, 130 líneas de amor y una canción desesperada. El lamento de un buen hombre que habiéndolo dado todo, no recibió aquello que ansiaba. La decepción y posterior trauma, afloran irremediablemente, cuando hacemos algo con ánimo de conquista. Sin embargo, cuando actuamos sin esperar nada a cambio, ésta se produce casi con toda seguridad.Imagine el Sr. Cleo -¡no pierda la fe, hombre! que pretendemos a una mujer hermosa. Cuanto más intentemos llamar su atención, más nos rechazará. Si por el contrario, nos mostramos indiferentes a sus encantos, será ella quien intente aproximarse. Las 130 líneas demuestran que es buen hombre; demasiado bueno, por lo tanto, difícilmente podría llegar a ser buen político. ¿Por qué si no, obligaron a mi paisano Séneca a tomar cicuta y cortarse las venas?
Bartolomé Ruz Sánchez
Ciutadella

Escola solidària
Aprenem a ser voluntaris i solidaris amb els altresSom els alumnes de cinquè de l'escola Mare de Déu del Toro de Ciutadella i durant uns dies hem treballat el tema de les associacions i els voluntaris. Hem après què les associacions són grups de persones que s'ajunten per fer alguna cosa ja que un grup de persones té més força que una persona tota sola. I ens hem adonat que coneixíem més associacions de les que ens pensàvem i em vist que a Ciutadella i a Menorca n'hi ha moltes i de diferents tipus. I cada una d'elles fa moltes activitats i la seva feina és molt important perquè si no ho fessin elles no ho faria ningú.Les associacions socials ajuden a la gent més desfavorida com la Creu Roja i Caritas. Alguns de noltros va als escoltes, aquests són dins els grups juvenils-educatives igual que les APIMAS. Un exemple de culturals són les Associacions de Vesins, els grups de fandango i les escoles de música. Les assistencials ajuden a la gent malalta (Càncer, Alzheimer...). Les associacions esportives són tots els clubs de futbol, de bàsquet, tennis, etc. I les associacions mediambientals són les que tenen cura de la natura i els animals, com el GOB o la protectora d'animals.

Hem après que les associacions tenen voluntaris què són persones que ajuden els altres sense esperar res a canvi i que ser solidari és important. I ens hem adonat que a Menorca hi ha molta gent que ajuda els altres i hi ha moltes iniciatives: recollida d'aliments, neteja de camins, donar sang...

També ens va venir a visitar Caritas i ens va explicar que ajuden a la gent amb més necessitats, que tenen una casa d'acollida, botigues, tallers, etc. I vam aprendre que a ningú li agrada estar tot sol i que per això és important ajudar-nos entre noltros.

A noltros ens han ensenyat a ajudar. Ara et toca a tu!
Classes de 5è del CP Mare
de Déu del Toro

Ciutadella

No tot s'hi val
La propaganda electoral que fa la senyora Soledad Sánchez en el cartell del seu partit, provoca un seguit de reflexions: És denigrant el cos d'una dona? S'ha de mantenir ocult de les mirades alienes? És un símptoma de progressisme el fet de mostrar-ho?Tant el cos de les dones com els dels homes, són creacions meravelloses i, en el cas de les dones, a més, possibilitadors de donar vida a altres éssers. Què més podríem dir? Res a amagar del cos humà, res brut o denigrant. El que no és de rebut és la utilització del cos amb finalitats alienes. Ha costat molts esforços eradicar la cosificació del cos de les dones amb finalitat publicitària i utilitzat com a reclam i està prohibit en la Llei d'igualtat. Ha costat molts esforços que es visibilitzi les dones no pel que pareixen sinó pel que són, ciutadanes de primera amb els mateixos drets i deures que els nostres companys.En el breu tram històric en el que les dones desenvolupen càrrecs polítics, han demostrat amb escreix que disposen de molts i bons arguments i no els que exposa la candidata. Precisament i en aquests moments de crisi, és des dels arguments dels moviments de dones a favor d'una major empatia, d'una integració de la diferència, de la solidaritat, com es poden combatre situacions tan dures com les que estam vivint ara on la competitivitat, el consum, el capital com a déu omnipresent manen. I aquests són arguments.

Àngels Cardona
responsable Organització
dones de l'STEI-i