TW
0

Nou centre escolar de Maó

Aquests dies hem pogut observar com la construcció d'un nou centre escolar és una realitat. Una realitat que donarà pas a una escola dotada amb totes les instal·lacions necessàries per l'educació del S. XXI. Un centre escolar demanat per part de la comunitat escolar durant molts anys.

Fa goig veure com molt aviat podrem gaudir d'espais tan necessaris com un gimnàs, aula de psicomotricitat, un gran espai per esbarjo amb patis diferenciats per a infantil i primària, zones verdes, un gran espai per a l'hort escolar, espais per a fer petits agrupaments, biblioteca, aula d'informàtica i de música en condicions, sala polivalent per actuacions diverses...

Molts dels professionals que han treballat a l'actual centre de sa Graduada han manifestat la seva satisfacció per l'inici de les obres, ja que ells havien patit com patim ara nosaltres les moltes desavantatges que suposa aquest edifici per a l'educació primària, i havien demanat solucions.

És molt curiós que una part de la comunitat educativa no vegi que l'actual centre no ens permet desenvolupar la tasca educativa en les millors condicions.

No dubtem que els nostres alumnes i pares no se'n penediran del canvi quan gaudeixin de les noves instal·lacions, i ens consta que part del nou alumnat ha escollit l'opció de sa Graduada pensant que el proper curs 2012/13 serà realitat el trasllat al nou centre del Camí d'en Guixó.

Com a claustre esperaríem el suport de la majoria dels pares i associació de pares del centre en aquest pas tan important cap a la millora de l'educació de part de l'alumnat de Maó.

Com a professionals, l'educació dels nostres alumnes és el més important i pensam que el nou centre ens donarà les millors prestacions educatives.

Claustre de mestres i personal no docent del CP Sa Graduada
Maó

-----------------------------------------

Els drets dels animals del circ

La Declaració dels Drets de l'Animal de 1978, aprovada per la UNESCO i l'ONU, diu en els seus articles 4 i 10:

Tot animal que pertanyi a una espècie salvatge, té dret a viure lliure en el seu propi ambient natural, terrestre, aeri o aquàtic i a reproduir-se.

Tota privació de llibertat, inclús aquella que tingui finalitats educatives, és contrària a aquest dret.

Cap animal pot ésser explotat per la diversió de l'home.

Les exhibicions d'animals i els espectacles que utilitzin animals són incompatibles amb la dignitat de l'animal.

Llegit això, és ben clar que els circs amb animals destrueixen cada un d'aquests drets, es beneficien d'aquesta explotació, donant una imatge de supremacia de l'home damunt l'animal. Qui pot pensar que un hipopòtam pot viure en bones condicions dins d'una gàbia, o que lleons i tigres puguin viure tots junts en espais reduïts? No hi ha bellesa en veure animals salvatges utilitzats com a mercaderies, sense cap respecte cap a ells.

Sobretot mos volem adreçar a un circ en particular, "l'espectacle" que aquests dies acull Ciutadella: El Circ Roma Dola, el qual contradiu tots aquests drets i transmet un model d'espectacle on el maltractament animal s'amaga darrera dels seus principals atractius. El passat mes d'abril, l'associació per la defensa dels animals, AnimaNaturalis, va interposar una denúncia davant SEPRONA, en la que es posaven de manifest les insalubres condicions de vida d'aquests animals, així com les mínimes mesures de seguretat en el control dels animals, (hi ha antecedents de que se'ls han escapat diferents animals, com el dromedari, l'hipopòtam i una babuïna).

El circ és un grandiós espectacle al que fillets i grans entusiasma i és comprensible que hi vulguem assistir. Però, el circ amb animals ja comença a formar part d'un passat per oblidar i a les societats modernes s'imposa un altre model de circ, molt més d'acord amb els nostres valors i sense que per això es perdi bellesa i emoció.

Pensem que Menorca s'hauria de declarar, seguint l'exemple d'altres territoris propers, una illa lliure de circs amb animals. A més a més ens preguntem si un espectacle així compleix amb els ideals de Ciutadella com a ciutat educadora. No s'ha d'educar amb el patiment i l'imposició. Per açò, des del GOB, el Col·lectiu Rissaga, la Protectora d'Animals de Ciutadella i la Protectora d'Animals de Maó, volem fer públic el nostre rebuig a aquests tipus d'espectacles, i demanem públicament al nostre ajuntament que, en el futur, no concedeixi permisos a aquest tipus de negocis, que més enllà de oferir espectacle, ens ofereix un model de permissivitat amb el maltractament animal.

Per un altre costat, demanem a les mares i pares del nostre poble i de Menorca en general, que no duguin als seus fills i filles a les properes funcions, ja que l'amor pels altres éssers del planeta, s'ha de transmetre des de la infància, i aquest tipus d'espectacles denigren a aquests magnífics animals. El Circ, com ja hem dit, és molt més que tot açò.

Protectora d'Animals
de Ciutadella

Protectora d'Animals de Maó
GOB Menorca

Associació Rissaga

-----------------------------------------

La degradación de la política

Me veo obligada a remitir esta carta a la opinión pública después de un año y medio esperando obtener alguna satisfacción moral. Tras haber sufrido toda mi familia un atropello mientras cruzábamos un paso de cebra en el centro de Ferreries delante del Centro de Salud con mi hija recién nacida de ocho días, y no haber recibido ninguna atención o auxilio por parte del "responsable" del atropello.

Después de diversos consejos por parte de diferentes médicos (psicólogo, psiquiatra, médico forense, etc) que desgraciadamente aún atienden a toda mi familia a día de hoy y después de comprobar que el "responsable" ("Don" Rafael María Ramón Lluch) se presenta en las listas del partido UMe (Unió Menorquina Centristes) para las elecciones municipales de Ferreries, partido que en su propaganda electoral expone: "Propiciarem el diàleg… …la nostra manera de fer feina és a través del respecte i la col·laboració entre tots els ciutadans", me veo en la obligación de exponer a la opinión pública que difícilmente el "responsable" está capacitado para poder ocupar un cargo público ni representar a cualquier ciudadano puesto que hasta día de hoy ha sido incapaz de tener el más mínimo contacto, ni " diálogo", ni "respeto" con las victimas de su irresponsabilidad debido a su total carencia de humanidad, entre otras.

Verónica Arellano Gómez
Ferreries

-----------------------------------------

Treballar tots junts
Des de la Plataforma el transport aeri ofega Menorca volem agrair totes les iniciatives que els diferents partits estan exposant en els mitjans referents a solucionar el tema del transport.

Resulta evident que el rebombori impulsat per la Plataforma en aquests últims mesos, és per als partits polítics un tema de profit per convèncer els votants que seran ells qui faran més per arranjar aquest neguit del transport a l'illa.

A la Plataforma li agradaria recordar a tots els partits polítics, que fa poc més d'una setmana, es van comprometre davant de la societat que ara els votarà, a col·labora junts per enfrontar el camí que ara quedar per fer.

Entenem la frissera, quan les eleccions són tan eminents, per proposar o de passar directament a l'acció, com és el cas de UMe, amb la seva proposta no de llei presentada ja a Madrid. Per tant, com ho entenem, de moment, tot allò dit o fet no ens estranya.

Ben aviat, dintre només d'uns dies, un cop passin les eleccions serà el moment de demostrar als menorquins què hi havia d'electoralisme i què de sincera veritat amb tot el que ara diuen o fan cadascú dels partits . Serà en aquest punt quan el Pacte per al transport signat haurà d'estar ben present per remar i recolzar junts, sense afany protagonista, totes les iniciatives que es puguin presentar vinguin de qui vinguin, donant peu a la col·laboració i no al ja s'ho faran, amb tal de fer avançar la barca de la nostra esperança reivindicativa a bon port.

Els menorquins estarem vigilants i prendrem bona nota.

Plataforma el transport aeri ofega Menorca