TW
0

Una queixa a GESA ENDESA

El proppassat 24 de maig, la companyia GESA ENDESA anunciava al diari Menorca la interrupció temporal de subministrament d'energia elèctrica a la zona del carrer Cap Negre, tram del número 28 endavant, al Polígon Industrial de Maó.L'endemà dia 25, una nota impresa de GESA ENDESA a Mir Fornituras, S.L. ens confirmava l'anunci publicat al Menorca: "Aviso de interrupción de suministro por trabajos de mantenimiento en nuestras instalaciones" dia 27/05/11. Horari: 08:35 a 13:50. "Descargo Nº: 576505".Atès que tantes hores sense corrent ens havia de trasbalsar la jornada, vam telefonar al núm. de contacte 902 534 902, per mirar de suspendre aquest tall elèctric en dia laborable. O bé, procurar de fer dit manteniment des de les 14.00 h. de dia 27, ja que hi ha empreses que tanquen el divendres capvespre; entre elles Mir Fornituras. La persona que ens va atendre, ens prometé una resposta telefònica.

El dijous 26 devers migdia, com la resposta no arribava, vam repetir la petició. Ens atengué una altra persona, a qui vam haver d'explicar l'assumpte de bell nou. Després d'una dilatada pausa d'espera, ens contestà amablement que no podien canviar dia ni hores, atès que la feina estava prevista i confirmada per a fer-se en data i hores publicada.
A ca Mir Fornituras S.L., fabriquem fornitures metàl·liques de precisió per a la indústria bijutera i argentera. I, així mateix, altres peces d'alta qualitat, com ara petits elements per a components electrònics: agulles de contacte, clips, molles, clavilles, pins etc. Idò bé, en bona part la producció està totalment automatitzada, la qual cosa vol dir que mitja jornada laboral sense electricitat, és pràcticament mig dia sense produir, les set persones que integren la plantilla.

Francament hem de dir, que la interrupció elèctrica finalment es va reduir a tres hores: de 09.00 a 12.00.

Amb tot, manifestem igualment la queixa, en sentit de demanar a GESA ENDESA que recuperi l'antiga norma de GESA, quan informava i pactava amb els usuaris dies i hores, abans de suspendre el subministrament d'energia. I no com ho fa ara, en perjudici de la clientela, de la què devers altres deu indústries i comerços de la zona, en foren també afectades.

Gabriel Mir Morlà
Copropietari de Mir Fornituras S.L.
Maó

----------------------------------

Sense nedar a la piscina de Biniparratx

Soc la mare d'una fieta que té 7 anys i cursa segon d'Educació Primària a l'escola de Sant Lluís. Com cada curs, quan arriba el mes de maig van de colònies a un campament, en el cas de primer cicle de Primària van a Biniparratx. Des de l'escola es treballa aquesta sortida amb molta cura i dedicació, fent especial esment en les normes de la piscina, ja que nedaran els dos dies que romandran allà (dijous 26 i divendres 27 al matí). Nosaltres des de casa també els expliquem els perills de la piscina i com s'han de comportar. La meva filla marxa dijous amb una motxilla quasi més gran que ella, carregada amb el sac de dormir, les tovalloles, la roba de recanvi, els estris de neteja ...i el banyador posat per nedar just arribar. Ella està tota il·lusionada amb l'acampada i especialment amb el fet de nedar a la piscina. Divendres quan anem a recollir-la d'escola, resulta que no han pogut nedar, ja que la piscina no estava en condicions.Estic realment indignada. Qui és el responsable d'això? Com pot ser que si l'escola tenia concertada l'estada (nosaltres varem pagar), la piscina no estés en condicions? No han tingut temps d'adequar-la!! Com poden llogar una estada, sense tenir les instal·lacions en condicions? Sembla que algú no fa la feina que toca fer. També vull dir que els mestres i les mestresses de l'escola se les van enginyar per jugar amb els aspersors d'aigua, ja que aquests dos dies va fer molta calor (el passat curs precisament no varen tenir molt bon temps).

Espero que en el futur això no torni a passar, i cadascú assumeixi les seves tasques i responsabilitats.

Sara Prieto Pons
Sant Lluís

----------------------------------

Él nunca lo haría

Cuando observo cualquier tipo de crueldad se me revuelven las entrañas. El abuso de poder, así como el maltrato deliberado resuenan en mí como atavismos humanos intolerables, formas de relacionarse a través de la fuerza (no necesariamente física…) muy alejadas de lo que se espera de una sociedad civilizada asentada en el respeto de cuanto nos rodea.Leo esta mañana que unos tipejos han maltratado con saña y alevosía un pobre cable coaxial que, pobrecillo, no se podía defender. ¡Malditos! Pero la verdad es que yo estuve ahí. Asistí impertérrito y totalmente ajeno a tal calamidad. Supongo que no vi lo mismo que el sr. Juan Carlos Pons Meliá, que por otro lado no hizo nada por evitar tamaña injusticia. Por mi parte solo pude ver a personas intentando ofrecer un servicio, que todo sea dicho, no fue el que se esperaba. Aún así, armados de paciencia, esperamos y… finalmente se hizo la luz. Dos televisores suplieron los problemas técnicos y nuestro amigo, el cable coaxial, cumplió su labor como si nada hubiera pasado. Fue una velada estupenda de fútbol en el Claustro!Cabe destacar la importancia que tiene el manifestar el descontento de uno. Pero parece increíble que con todo el abanico de motivos para sentir indignación alguien escoja la triste historia de un cable de señal televisiva. Me imagino indignándome porque el Barça pierda la final de Champions y escribiendo en el periódico sobre la falta de escrúpulos de los jugadores por no darme tal satisfacción, ¡hase visto!

Tenemos todos motivos para poner el grito en el cielo, algunos de hecho han unido sus voces para que suenen más fuerte ante situaciones realmente intolerables. Pero usar la oportunidad que todos tenemos para expresarnos en público para sembrar cizaña entre conciudadanos que tarde o temprano se volverán a encontrar, quizá esta vez con más recelo que otra cosa, parece una oportunidad perdida. Pensando en el cable coaxial, "él nunca lo haría".

Elías Fernández Salomón
Barcelona