TW
0

La nostra illa que hem perdut i ara cercam

Aquesta senzilla frase és el resum d'un Sant Joan destruït, massificat, abusat i esclafat, on aquest any ha tocat el cim perquè tot un poble exploti de ràbia i d'impotència.Som santjoaner de cap a peus i he defensat aquesta festa a capa i espasa, però enguany han estat un cúmul de coses, successos i esdeveniments que han fet que tant jo com Ciutadella a dia d'avui es plantegi la seva festa. I tot per culpa d'uns incultes, mal educats, perversos... entre d'altres moltes coses, que l'únic que fan es destruir una cultura, una tradició i sobretot una festa, la nostra festa. Aquestes ''persones'' i ho dic entre cometes, són gent que venen aquí per fer el que a casa seva serien incapaços a fer i aprofiten aquests dies per esgavellar-se i emborratxar-se. Conseqüència d'això són els tants i tants accidents que s'han donat enguany. Si ens poséssim a calcular, a fer nombres i estadístiques, un 99'9 % d'aquesta gent donaria el cas de que és de fora, i tota persona amb dos dits d'intel·ligència i amb dos dits de seny sap que a n'es Pla, si corren els cavalls, no pots donar-lis l'esquena, que si sona el tambor i el flabiol t'has de decantar, etc, perquè no només jugues amb la teva salut, sinó també amb la del cavaller i la del cavall, com ja va passar anys anteriors.Aquest any, Sant Joan ha estat una festa de sirena, mai com enguany hi havia hagut tants accidents, mai hi havia hagut tanta massificació de persones i Ciutadella ho ha notat negativament. Mai amb tot el que duc viscut, dos dies després de Sant Joan havia llegit ''denuncian abusos sexuales durante la guerra de avellanas''. Com a ciutadellenc me fa vergonya que gent de fora aprofiti aquestes festes per fer i tocar tot el que amb un any han estat incapaços de guanyar-se legalment. Veure testimonis de persones que han sofert aquests abusos, veure llàgrimes de dolor no tant físic sinó psicològic i veure joves esgotades que per culpa d'uns ases, ja que no s'els pot tractar d'altre forma, no han pogut disfrutar de la festa de la forma com ho havien fet tots els anys anteriors, fer el sentiment de qualsevol persona, sigui ciutadellenc o no. Crec que el que s'està fent és totalment injust, injust és que hi hagi persones així pel món i injust el que està fent la justícia dient que troba que no hi ha abusos sinó només ferides físiques. Però a veure, què és que aquí fins que no es mata a algú, la gent no se'n dóna compte del que passa? L'havien de violar allà al mig, a un lloc públic, per poder dir que hi ha abús sexual? Crec intolerable la gestió d'aquest cas, la forma de dictar sentència, amollant als presumptes actors dels actes, actes que queden reflexats amb ferides físiques, psicològiques i a partir de fotografies, però senyors açò es Ciutadella, i açò és la justícia.

Que se n'ha fet del nostre Sant Joan?

Jo, quan era petit, disfrutava de Sant Joan, veure aquells carrers plens de fiets a les finestres fent sa capadeta, aquell ambient festiu de cavalls amb gent que estima la festa i amb gent que aprecia el que té. Somnis, açò ara per ara és impossible, perquè a qualsevol racó et trobes amb un borratxo, et trobes amb un grup de gent alterada botella a mos, que l'únic que fan és distorsionar petits moments de glòria tant significatius pel nostre poble.

Davant tots aquests successos crec, Ciutadella, que hauríem de canviar moltes coses per recuperar la nostra festa i el nostre Sant Joan, però, si s'ha de fer, s'ha de fer ja, perquè sinó l'any que ve, serà pitjor que enguany. És ben hora de fer un pensament, de recapacitar i de deixar les coses clares, però canviar de direcció el més aviat possible.

Veure filletes amb gotes als ulls per Sant Joan, i que no siguin d'emoció, a jo em porta mal de caps.

Deixem ja de pensar amb l'altre gent i siguem egoistes, pensem amb la nostra festa i el que és el millor per a ells, deixem de banda el turisme, els beneficis que guanyam per Sant Joan, i pensem d'una punyetera vegada amb el nostre poble i amb el que és millor per a ell i per la nostra festa.

Guiem Massanet Català
Ciutadella

---------------------------------------

"Ses avellanes" del Dissabte de Sant Joan

Som un pare, un pare indignat, pels fets succeïts el dissabte de Sant Joan a "ses avellanes", no revelaré el meu nom, perquè no és important i per protegir a la meua filla (que és menor) i ja en té prou amb tot el que ha passat. Ella va ésser víctima d'abusos morals i sexuals.Sí señor, sr. Sergio López Ruiz, mi hija declaró infinidad de tocamientos en senos y genitales, zarandeos y empujones, humillación etc.Sr.Juez, si un insulto es violencia de genero, esto es abuso sexual. ¿Dónde vamos a llegar?Papà, m'han fet de tot em va dir, i ningú ha fet res per ajudar-me, estava ple de gent, però no hi havia ningú, jo mateix no hi era per ajudar-la (sento molta impotència), hi havia policies a prop i no van fer res. Però algú va sorgir d'entre la multitud, una persona anònima, una bona persona, va fer fotos o un vídeo i les va entregar a la policia, i aquests, varen fer la seva feina.

Vull agrair públicament, en nom de la meva filla, les altres afectades i afectats per aquest acte i el meu propi, aquest gest que va tenir aquesta bona persona. Sense ell/a, això s'hagués quedat probablement en res.

També voldria aprofitar per demanar, educadament, al diaris que deixin de publicar aquestes fotografies ja que feren la sensibilitat de les afectades i familiars. Tenim que recordar que són menors i que volen passar pàgina, i això no les ajuda.

Per acabar, jo no sóc ningú per di res, sóc un simple ciutadà, però crec que es tindrien que declarar alguns actes al nostre estimat Sant Joan, com d'Alt Risc, per les forces i cossos de seguretat com es fa en alguns partits de futbol o esdeveniments massius.

Un pare afectat de l'Associació d´Homes Separats de Menorca
Ciutadella


---------------------------------------

Escoleta Es Busquerets

Com a mare treballadora puc dir que vaig ser afortunada perquè vaig poder disfrutar del meu fill casi al cent per cent dels seus primers divuit mesos, però va arribar l'hora de cercar escoleta. Veia positiu lo de començar escoleta als 18 mesos i quina sort quan va ser acceptat a Es Busquerets, em feia molta il·lusió, estrenàvem escola, unes aules impecables amb uns quartos de bany a mida dels més petits tot em semblava tan perfecte que així li vaig transmetre al meu fill, que no va tenir cap problema amb l'adaptació, tot al contrari, era feliç cada dia.Lo primer va ser fer-me de l'APIMA, volia sebre tot el que s'organitza i es preparava sempre per fer disfrutar els més petits i coses per millorar les aules i la feina diària.Les primeres paraules van ser que allò no era una "guarderia" sinó una escoleta on el fiet anava a aprendre i a créixer com a persona, a cada reunió em sorprenia de les idees que ens exposaven, sempre tots ho estalonaven, tot ens semblava bé (bossetes per el berenar, mobiliari de material reutilitzat de la pròpia escoleta, un hort, un mini pou, concert de Nadal, berenars solidaris, festa del llibre, colònies, canyes de Sant Joan) i moltes coses més.

Us podria contar tantes coses positives que seria molt llarg.

Ara el meu fill anirà a Verge de Gràcia i no em volia despedir sense fer sebre a tothom que es Busquerets té un equip meravellós, professionals, encantadores i els vull donar ànims perquè seguesquin així d'emprenedores i amb ganes de fer moltes coses per els nostros petits.

Gràcies per tot.
Joana Pons Vinent
Maó


---------------------------------------

Amor
por los libros

El punto para libros situado en el mercado del Claustro de Mahón es una idea magnífica para las personas que aman los libros. La persona que se ocupa de su funcionamiento seguro que dedica su tiempo con gusto vigilando que se cumpla el requisito de llévese un libro devuélvalo después de leerlo y si desea quedarse con él deje otro en su lugar.Tampoco es que pidan demasiado esfuerzo, es el amable intercambio entre personas con la misma afición, la lectura y el respeto a la convivencia de ciudadanos del mundo.

Valorar el esfuerzo de tantos autores que nos regalan sus conocimientos sean libros de historia, novelas, de texto o cuentos para niños, bien vale que usted no desmantele la librería que está para cumplir ese objetivo, amar la lectura.

Feliz verano, llévese un libro al lugar de veraneo.

Francisca Carreras Capó
Maó