TW
0

A la fi les platges netes

Com aquells que ens deien, ja fa alguns anys, que "la arruga es bella", els successius governs d'esquerres al Consell insular van intentar fer-nos creure que l'acumulació de posidònia a la vorera de les platges era quelcom natural, que fins i tot tenia efectes terapèutics i que aquella olor de putrefacció eren perfums deliciosos. Ens deien que les platges, per ser autèntiques, havien de tenir aquells muntets d'algues tant característics, que allò no era brutor, i que s'havia de conscienciar menorquins i estrangers dels valors ecològics i mediambientals de la presència de posidònia a les platges. Una presència que en cap cas podia ser qualificada de molesta i que aquells efluvis asfixiants que expel·lien eren una espècie de perfum de roses. I els qui gosàvem discrepar d'aquesta visió beatífica de la posidònia érem qualificats de destructors de la naturalesa i malfactors de la humanitat.

Ens deien també que s'havia de fer pedagogia i que s'havia de conscienciar els usuaris de les platges, especialment els turistes, sobre les bondats d'aquelles algues pudentes sobre la vorera de la platja.

I jo me deman com podem conscienciar un turista que arriba a Menorca, pagant un bitllet d'avió caríssim, més car que per anar a Mallorca o Eivissa, que ha de fer una llarga cua per arribar a la platja, sempre i quan s'hagi aixecat de bon matí, i que quan arriba allà es troba una autèntica deixalleria que en res s'assembla a les fotos que havia vist per internet o en els catàlegs de l'agència de viatges? Com podem explicar a un turista que a Eivissa o a Mallorca les platges estan netes i que a Menorca, a diferència de tot el món, allò convenient és que estiguin plenes de posidònia? Com podem conscienciar un turista que és molt agradable nedar a una platja que put a alga putrefacta?

I aquesta ha estat la lògica que han aplicat els governs d'esquerres en els darrers anys. Per tant, no és d'estranyar que haguem perdut més de 400.000 turistes estrangers en poc més de 10 anys. Qui vol venir a Menorca, si el vol te surt més car que per anar a les illes del nostre entorn i, a més, tens majors dificultats per arribar a la platja i quan aconsegueixes entrar-hi te trobes que estan plenes d'algues i puden a mil dimonis?

Enhorabona idò al nou equip del Consell insular, al seu president Santi Tadeo i al conseller Juanjo Pons, per la decisió de retirar els munts de posidònia de les platges. Aquest és el camí correcte per a la recuperació econòmica de Menorca i del sector turístic. Tots hem vist on ens han conduït les polítiques d'esquerres aplicades fins a dia d'avui. Ara s'ha de notar que hi ha un canvi de govern. Molt bé i endavant.

Antoni Camps Casasnovas
Ciutadella


Contestación a un vecino de Son Bou

Hay que hablar con conocimiento y no decir cosas inexistentes.

La noche en Son Bou no es como la pinta un vecino insatisfecho de la zona. Todo lo que se encuentra es buen ambiente en bares y restaurantes, siendo continuamente agradecidos por padres de turistas que llevan viniendo varios años a la zona, por la seguridad y el buen trato recibidos. Quizá haya habido algún altercado insignificante en años (típico en la juventud). No obstante le recuerdo a este vecino que las fuerzas de seguridad (Policía y Guardia Civil) cumplen perfectamente con sus obligaciones, dando servicio y seguridad al ciudadano y a la zona continuamente. Por consiguiente, le pediría a este vecino molesto que no trate de confundir a nadie con mentiras.

Manuel Martín Pérez
Bar Copacabana
Son Bou (Alaior)