TW
0

Carta al bon
amic Joan Melià

De l'altra banda del carrer, anant a peu o en cotxe, escoltava: "Amiiic Salvador… a vegades "Amiiigoo Salvador" i eres tu que em saludava. No fallava mai. Sempre era la teva salutació. Ens vam conèixer a Calós, vam anar a escola junts, fa poc, vas complir els seixanta anys com jo.Sempre em recordaves quan varem coincidir a l'Ajuntament de Ciutadella, la legislatura de 1983-1987. El primer govern d'esquerres en molt d' anys. Vam fer molt bona feina junts i sempre en vas guardar un bon record d'aquell pas.

Després a la legislatura del 1987-1991 sempre em retreies en broma que m'havies votat per alcalde, poc temps després dimities per discrepàncies amb el teu partit. Fa poc, encara volies organitzar un sopar o dinar amb els polítics i funcionaris d'aquell temps que tant bé ens varem dur. Et vaig dir quan vulguis ho comencem a preparar. Ja faltava d'aquella legislatura en Josep Pons Salord en "Pepe es xil" que tant vam estimar. Ara veig que no sé si serà possible. Tu en qualsevol reunió, o trobada, eres "la alegria de la huerta". Sincerament, no sé si ho voldrem fer sense tu.

Quan a les Misses es canta: La vall del riu vermell (Trobarem a faltar el teu somriure), en aquest cas trobarem a faltar molt més; trobarem a faltar la teva simpatia, la teva alegria, el teu xerrar fort -d'enfora es sabia que hi eres.. a jo em passa el mateix-, la teva bondat, el teu companyerisme.
Amb els anys t'havies decantat de la política, però a jo sempre em vas respectar, animar i mai vam discutir, sempre ens posàvem d'acord.
Ja fa un dies que quan pas per aquell cap de cantó, tenc que enviar saliva... Com saps, cada dimecres, estiu i hivern, m'aturava i fèiem una xerradeta, una xafardejada. Tu eres client meu i jo ho era teu. Eres un gran professional. Estic segur que m'estimaves com jo t'estimo. Teníem moltes coses en comú.
Tothom et trobarà a faltar, els teus amics de colla dels dissabtes, els teus amics del Bar Jaume II, el que jo anomenava la teva segona oficina, els teus amics del Real Madrid. Per a tots tenies una paraula agradable, a la gent que passava pel carrer, tant homes com dones.

Ha estat una mala jugada de la vida, t'ha enduit massa prest. Ha estat una injustícia. Estaves carregat de vida. Fa dies que no et puc treure del cap.
A la teva família només els hi puc oferir la meva amistat i ajuda si la necessiten, donar-lis el condol i desitjar-lis que puguin superar la teva pèrdua. Serà un temps difícil però, com diuen, la vida continua. Adéu amic.

Joan!, amic Joan!, sempre et recordarem.

Antoni Salvador Caules
Ciutadella

Obrim les instal·lacions de Sant Felip al públic

Benvolgut Sr. Alejandre, amb preocupació llegesc al diari que es proposa rallar amb la família Olives per engrandir el pàrquing de Cala Mitjana amb 300 places més. Dic amb preocupació perquè a Menorca, ja sabem com acaben aquestes coses. I un dels al·licients de l'illa pels turistes i ni cal dir pels menorquins, justament és que encara gaudeix d'un bon entorn natural. De moment. Perquè pot fer un pàrquing més gran i així posar el caramel a la boca dels turistes però un cop a la platja veuran que no tenen lloc ni per posar-hi la tovallola. Perquè Sr. Alejandre, les coses tenen la mida que tenen, i a Cala Mitjana ja hi estem apinyotats abans que s'ompli el pàrquing.

Com vostè mateix ha dit, en època de crisi tots hem de fer sacrificis, i en aquest sentit li proposo que enlloc de pactar amb la família Olives, ho faci amb Defensa per obrir al públic les exclusives instal·lacions balneàries de Sant Felip, abocades a la Cala Sant Esteve. No costaria ni un euro, ni tan sols per acondicionar el pàrquing. O sigui que encara seria més econòmic, no es tocaria un espai verge, no hauríem de patir obres i de pas s'ampliaria l'oferta turística de l'Illa. Estic convençuda que molts menorquins estaran d'acord amb jo. Perquè, afortunadament no es pot dir que aquestes instal·lacions tinguin avui en dia cap interès estratègic militar. A més, segur que per a vostè les negociacions amb Defensa seran tan o més amicals que les que caldria fer amb la família Olives. Com veu, tot són avantatges. Mediti-ho amb calma, Sr. Alejandre. Els menorquins que estimem Menorca li ho agrairem.

Àngels Gonyalons
Maó