TW
0

Dolorosa irresponsabilidad

Con la pérdida de votos y privilegios, no basta para pagar las consecuencias del gran desajuste económico provocado por quienes malbaratan un país. No debería ser así, por justicia y ejemplaridad. No sólo por la irresponsabilidad a todas luces demostrada que bordea el Código Penal, sino por la responsabilidad contraída por los gobernantes ante los gobernados. Tras un mandato irresponsable, los castigados en las urnas deberían (como mínimo) ofrecer explicaciones coherentes a los gobernados.Cualquier programa electoral, no es otra cosa que un contrato social. Contrato que suele siempre incumplir una de las partes. Huelga decir qué parte es. Gobernados somos todos; tanto los que no votamos a la parte contratante, como sus adictos seguidores. Los gobernados no deberíamos aceptar que, quienes por error, desconocimiento y omisión, conducen al país a la bancarrota sigan disfrutando de prebendas. El ejemplo más patente (y sangrante) lo tenemos en el anterior "responsable" de la Comunidad Balear. Don Antich, se fue por los cerros de Guadarrama y se parapetó en su sillón de diputado, dejando tras de sí una enorme "derrama" que todos (menos él y los suyos) tendremos que pagar. El muy... exhonorable, hasta hoy, ¡no ha dicho ni pío! Seguramente piensa como el ciego: No veo, no me ven.Coda: Cualquier acontecimiento, sólo se puede comprender analizando todos sus elementos. Quienes durante estos últimos ocho años han gobernado, no pueden actuar como fanáticos que se creen poseedores de la verdad absoluta e intentan imponerla absolutamente.

Bartolomé Ruz Sánchez
Ciutadella

Agraïment

A causa de la impossibilitat de poder manifestar l'agraïment personal per les mostres de condolença rebudes amb motiu del traspàs a la Casa del Pare del nostre estimat Joan, en aquests moments dolorosos i trists, volem agrair els espais de silenci, de reflexió i d'autèntica pregària cristiana pel seu descans etern. La vostra presència a la Catedral Basílica de Menorca, les visites particulars al domicili familiar, la gran quantitat de missatges rebuts a través de les noves tecnologies, els entranyables escrits publicats als mitjans de comunicació, etc., expressen primerament l'afecte i la consideració que sentiu cap al nostre estimat Joan i cap a nosaltres mateixos, la qual cosa ens asserena i reconforta. Però d'una manera molt especial us volem agrair la vostra pregària sincera, ja que el millor consol és compartir amb vosaltres la fe en la Resurrecció que esperam.Volem manifestar públicament el nostre agraïment a la Parròquia de Sant Rafel, de la qual fou membre fundador, a la Parròquia del Roser (La Catedral), a la Parròquia de Sant Esteve, a la comunitat de religioses del Reial Monestir de Santa Clara, a les Germanes Franciscanes del Santuari de la Mare de Déu del Toro, a la Comunitat dels Pares Salesians, a la Confraria de Jesús Natzarè, de la qual fou membre, i a la resta de comunitats eclesials dels arxiprestats de Ciutadella de Menorca i Maó.

Molt especialment ens reconforta la pregària personal del nostre estimat monsenyor Salvador Giménez Valls, bisbe de la Diòcesi de Menorca; de monsenyor Joan Pujol Balcells, arquebisbe de la seu metropolitana de Tarragona i primat de la Conferència Episcopal Tarraconense; i del nostre estimat amic monsenyor Sebastià Taltavull Anglada, bisbe auxiliar de l'Arxidiòcesi de Barcelona.

Volem expressar el nostre agraïment per la solidaritat manifestada per la presència de les autoritats municipals, encapçalades pel Sr. José Mª de Sintas Zaforteza, alcalde de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca, del qual formà part com a regidor de Cultura, Esports i Joventut (1983-1987); dels membres dels diferents partits polítics, entitats cívicoculturals i socials, especialment de la societat ALCER, de la qual va ser secretari; dels amics i amigues del Bar restaurant Jaume II; de la companyia d'assegurances Generali Seguros i de la raó social Hotel Hesperia Patricia Ciutadella.

Miquel Melià Caules
Ciutadell