TW
0

Es Pouet, no ens enganaran

El PP va rompre el consens que s'havia mantingut sobre l'Escola Infantil es Pouet en el plenari de dia 15 juliol quan va eliminar la participació de l'oposició en la confecció del plec de clàusules administratives que havien de regir la nova gestió.

El PP no va respectar l'opinió del Consell Escolar Municipal, ni les observacions que vam fer des del PSOE, en el Plenari i en una junta de portaveus posterior, que els criteris que volia aplicar no eren correctes des del nostre punt de vista.

En el moment en què el PP va aprovar el plec de condicions, en solitari, on predominava la puntuació econòmica (60%) per damunt de l'educativa (40%) va condemnar a la Societat Cooperativa es Pouet a perdre el concurs.

Els fets demostren aquesta afirmació: la Cooperativa és puntuada com a millor oferta en els 5 criteris educatius i de gestió, i només perd en el criteri econòmic. El PP sabia perfectament que la Cooperativa no tenia cap possibilitat amb les condicions que havia aprovat unilateralment.

Una Cooperativa no pot competir amb una empresa privada ja que els objectius són diferents. Açò ho havia de saber el PP en el moment de donar més importància a una baixa econòmica que no a la qualitat educativa del servei. Per açò des del PSOE vam defensar en tot moment que es tingués més en compte la qualitat educativa. No ens van fer ni cas, i ara s'ha destapat la seva greu equivocació. Deu esser un cas únic a Balears.

Per tant, el PP menteix quan vol fer veure que no ha canviat res. És fals. Els projectes educatius són diferents, l'organització i la gestió del centre també, i el nombre de persones també (la nova empresa proposa 10 persones i la Cooperativa en proposava 12). Així ho posen de manifest els informes de la mesa de contractació.

Les treballadores de la Cooperativa s'hauran d'integrar inicialment en l'empresa privada com marca el procediment aprovat, ara veurem amb quines condicions i fins quan. El PP ha dit que fins ara no havien gestionat bé, i que amb menys neteja i calefacció tot anirà millor. Quin ridícul !!!

No tot seguirà igual com diu el PP. Què passarà, per exemple, si s'ha d'obrir una nova aula ara o a principi de gener de l'any que ve?. Els criteris marcats per al PP no ho preveuen.

Des del PSOE vam lamentar en el seu moment que el PP rompés el consens mantingut des de l'any 2004. Ara entenem per quin motiu ho va fer. Aconseguir un suposat estalvi pressupostari a costa de carregar-se la bona feina educativa feta des de l'obertura de l'escola i, per tant, carregar-se la Cooperativa de mestresses es Pouet.

Per altra part, els nombres de l'Escola es Pouet són clars. L'any 2010 va costar a l'Ajuntament 91.000 euros, no 186.000 euros com va manifestar erròniament la regidora d'Educació; que haurà de donar les oportunes explicacions a la Comissió de Benestar i al Consell Escolar de com ha anat tot.

Amb les retallades pressupostàries que prepara el Govern i el Consell difícilment es conseguirà un estalvi del servei com pretén l'equip de govern; i tornarem al temps d'en Jaume Matas que ni va ajudar com tocava en la construcció de l'edifici ni en el seu manteniment posterior.

A partir d'ara el PP d'Alaior ja no pot xerrar de fomentar i ajudar les empreses locals, ni l'economia social. Les seves decisions unilaterals han anat en sentit contrari sense voler escoltar ningú. Tohtom ho ha vist.

Finalment, des del PSOE volem expressar el nostre reconeixement a tota la feina feta per les mestres cooperativistes i els seus equips docents d'ençà 2006 fins al dia d'avui. La seva empenta, coratge i estima per una educació de qualitat a la nostra població no l'esborrarà ningú. Amb el cap ben alt, perquè heu estat un bon exemple educatiu per Alaior.

Agrupació local PSOE
Alaior