TW
0

Per una vida
més digna

Tal com estava previst el passat dijous dia 6 ens vam reunir els veïns de la plataforma Discoteca No Convivència Sí amb l'Ajuntament de Maó, representat pel Sr. Botella i el cap de la Policia Local, Sr. Vaquero, i els gestors dels locals d'oci de la zona. L'objectiu principal era fer el seguiment dels tres acords a què es va arribar a la darrera reunió de dia 30 d'agost amb la discoteca Sí, (compliment d'horaris de tancament, precint del limitador de sons i contractar vigilància privada per part de la discoteca). Es va comprovar que per part de la discoteca no s'havia complert el tercer acord. Segons els seus representants, ha estat impossible trobar una empresa de seguretat a Menorca que vulgui oferir aquest servei, a la fi de col·laborar amb la tasca de la Policia. Per la seva part, el cap de la Policia de Maó va manifestar que la vigilància d'aquest punt conflictiu de la ciutat durant aquest mes de setembre ha costat a l'Ajuntament més de 4.000 euros i que els efectius policials han intervingut en diferents incidents que s'han produït a la sortida de la discoteca, cal destacar baralles entre clients que posteriorment han denunciat a la Policia per la seva intervenció.

Volem informar que la Plataforma ciutadana Discoteca No Convivència Sí ha recollit en un mes més de 100 signatures de veïns que recolzen la plataforma, la qual lluita per una vida més digna pels veïns de la zona. En els mesos de setembre i octubre s'han presentat moltes denúncies per part de veïns, a causa de les baralles i incidents que originen els clients de la discoteca Sí.

Animam als veïns que veuen pertorbat el seu dret al descans o es trobin amb algun "regal" fruït de gamberrades a deixar constància per escrit davant l'Ajuntament mitjançant una instància a l'oficina d'atenció ciutadana de Maó. Aprofitam l'ocasió per recordar als veïns que és molt important deixar constància escrita d'aquests fets, per a posteriorment documentar la situació en què vivim. Aquesta plataforma lluita per poder viure al centre de Maó gaudint dels nostres drets com a ciutadans. Podeu contactar amb nosaltres a l'adreça de correu discotecanoconvivenciasi@hotmail.com

Des d'aquí feim una crida a l'equip de govern de l'Ajuntament de Maó, perquè es posi una mà al cor i pensi com seria la seva qualitat de vida i de la seva família, si cada dia a l'estiu i els caps de setmana a l'hivern, es despertessin de matinada sentint crits, o es trobessin vòmits a la porta de ca seva o miralls retrovisors trencats a causa de gamberrades.
Segons diu el cap de Policia de Maó mantenir l'ordre ens ha costat als maonesos i maoneses, tan sols durant el mes de setembre, més de 4.000 euros i no s'ha resolt el problema, per la qual cosa s'han de prendre mesures efectives per millorar la situació. És important que la regulació de l'oci nocturn a Maó tengui en compte el dret al descans dels ciutadans, com sembla que s'està plantejant ja a Ciutadella.

Vist que, segons les paraules dels representants de la discoteca Sí a la reunió, no són en grau de solucionar els problemes d'ordre públic que originen el clients del seu local, proposam un canvi d'ubicació de la Discoteca a una zona qualificada com no residencial, per exemple, la Colàrsega o POIMA, la qual cosa afavoriria la promoció d'un oci nocturn de més qualitat que el que tenim i patim els veïns de la discoteca actualment.
Per acabar, la plataforma de veïns Discoteca No Convivència Sí, vol aprofitar l'ocasió per reflexionar sobre la carta del lector publicada diumenge passat per part del Sr. Vidal, president de l'Associació d'Empresaris de Sales de Festa, Discoteques i Similars de Balears.

En relació a aquesta carta, volem puntualitzar: la plataforma de veïns no pretén acabar amb l'oci nocturn, ben al contrari, proposem a l'Ajuntament de Maó i al Consell Insular de Menorca que facilitin el camí als emprenedors que vulguin obrir un local d'oci nocturn de qualitat en un lloc idoni ("no residencial").

PLATAFORMA CIUTADANA
DISCOTECA NO CONVIVÈNCIA SÍ