TW
0

Cada dia estic més espantada, fins a on arribarem?

Com a joveneta de Ciutadella i estudiant, he de travessar l'illa varis cops a la setmana, com a parella d'un jove de Maó, he de travessar l'illa varis cops a la setmana, i com a persona responsable, sensibilitzada i conscient intent agafar el transport públic.

Ho faig per no gastar benzina, per no contaminar tant, per ajudar a que els transports públics funcionin, i per moltes altres coses, però cada dia tenc més clar que no serveix de res. Ara com es pensen que la gent travessarà l'illa si pugen els preus i limiten el servei? Doncs, ja ho dic jo, amb vehicle privat, amb el seu cotxe, i tot per què? Per comoditat, per costos i sobretot per mal de caps, ja que en varies ocasions els únics que informen dels canvis són els diaris però, els horaris d'altres d'espais queden iguals, a les parades no hi ha informació i a la pàgina web, després de dies dels canvis, encara tot està igual, amb l'horari antic; i per tant, els qui no llegeixen el diari amb freqüència com ho han de saber?

Em deman quantes vegades han agafat l'autobús les persones que el gestionen, quantes vegades han hagut d'esperar a la parada, tant si fa fred com calor, per agafar un autobús i sobretot, quantes vegades aquest no ha passat per canvis d'horaris o no l'han agafat perquè anava ple... segurament molt poques. Des de fa anys els serveis públics són deficitaris però perquè són públics existeixen i s'intenta fer-los funcionar a pesar de les despeses que aquests suposen. Per tant, poden mirar de fer qualsevol retallada però no poden deixar en una illa tant petita aquests horaris tan nefastos.

Pilar Salord Moll
Ciutadella

Canvis en el transport públic a Menorca

Ahir s'inicià una nova etapa en el transport públic a Menorca, ja no tenim el bus exprés, que era el mitja de locomoció pell que un grapat de usuaris havíem optat perquè era el que millor s'adaptava a las nostres circumstàncies personals, idò a partir del dia 2 del present mes hem començat a patir els inconvenients del "nou sistema".

Perquè els lectors estiguin al dia, començaré per exposar les vivències personals del grup que cada matí, per mor de la nostra feina ens trobem a la parada del bus (parlo de l'exprés), el qual ens permet arribar al nostre lloc de feina a les 8 i d'aquesta manera complir amb la nostra obligació de ser puntuals, la qual cosa havia estat possible fins a finals d'octubre, però a l'arribada de novembre ens hem trobat que han sortit dos busos a l'hora, tots dos s'han anat aturant a tots el pobles i tots hem arribat tard al treball, tot i que hem sortit vint minuts abans que el que fèiem la setmana passada, però això no s'acaba aquí, ja que a la tornada no hi ha hagut més que un bus i com que hi havia més passatgers que llocs per anar assegut, hem estat molts qui hem hagut de passar el trajecte fins as Mercadal drets, malgrat les nostres protestes exigint que posessin un altre vehicle. Com és natural hem demanat el llibre de reclamacions i hem fet la corresponent protesta, que no se sap mol bé si servirà de res.

Crec que els responsables del nostre CIM, podrien tenir una miqueta de sensibilitat i adonar-se que amb aquest canvi, han produït un greu perjudici a l'usuari, ja que els treballadors que tenim la sort de poder tenir un lloc de feina, que moltes vegades i en contra del que voldríem, ens obliga a traslladar-nos cada dia a Maó, així com també ho fan molts estudiants que han de començar les classes a una hora determinada, tots ells tenen unes circumstàncies personals que ens fan aprofitar el temps al minut i que amb el canvi, ens obliga a sortir com a mínim vint minuts abans i tornar a casa de trenta a quaranta minuts més tard del que arribàvem amb el bus exprés, i això sembla que ningú s'ho ha plantejat, pel qual em demano: Tant costaria tenir en compte els usuaris que ho són per necessitat i que amb un bus exprés al matí i un altre al migdia (14 hores de la tarda), podrien complir amb las seves obligacions laborals i familiars?

Avui els polítics diuen a la premsa que funciona molt bé el nou sistema de transport, els hi faria res provar la seva medicina i emprar el bus, sempre amb la condició de tenir per sobre seu l'obligació d'arribar al lloc de feina puntualment?.

Avui, hem presentat un escrit de protesta davant el Consell Insular de Menorca (a la seu de Ciutadella), signat per 57 usuaris del bus, manifestant el nostre malestar.

Ángela Pons Capó i 56 indignats
Ciutadella