TW
0

L'Escola d'Estiu
per a Ensenyants també ha clapit

Ja ha sortit la revocació de l'ordre d'ajuts per a activitats de formació a entitats sense ànim de lucre, això vol dir que no rebrem la subvenció de la Conselleria per pagar una part de les despeses de la passada Escola d'Estiu per a Ensenyants. Així mateix, encara estam pendents, també, que la Conselleria ens aboni la subvenció de l'any passat.

La situació econòmica d'endeutament en què ens trobam actualment no ens permet organitzar l'Escola d'Estiu del 2012. Després de 34 edicions continuades ens veim en la trista situació de no poder-li donar continuïtat, no per falta de ganes, il·lusió i bona disposició, sinó per manca de suport econòmic.Lamentam que la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats, emparant-se en la crisi, retalli ajuts per a iniciatives que han comptat amb el recolzament d'un gran nombre d'ensenyants i que reverteixen directament en la millora de la formació dels docents i, conseqüentment, en la millora de la qualitat de l'ensenyament que reben els alumnes de Menorca.El fet de viure en una illa com Menorca condiciona la possibilitat d'accés presencial a una formació especialitzada en diferents àmbits del saber. L'Escola d'Estiu ha estat un espai privilegiat per a la renovació pedagògica i la presa de contacte amb professorat capdavanter en diferents aspectes de l'educació.

Tot i així, el Moviment de Renovació Pedagògica de Menorca seguirà treballant pel que sempre ha defensat: una educació pública, innovadora i de qualitat per a tothom.

MRPM
Ciutadella

El filòleg Juli Moll, atacat

El 'Menorca' va publicar no fa gaires dies la carta "Bibliografia, Sr. Saura, bibliografia!", sobre 'Maó/Mahó', tema que des de fa alguns anys desperta una gran passió entre nosaltres els maonesos. En aquest escrit, signat pel Sr. José Luís (sic) Campos Pascual, podem llegir "…el Sr. Juli Moll, al que por cierto le desmonté todos sus principios (sic) a través de diferentes escritos allá por el 2005 i 2006".Supòs que allà on el Sr. Jose 'Luis' -no Luís- Campos (el monosíl·lab castellà Luis no va accentuat) diu 'principis', volia dir 'arguments'.

Jo, que en qüestions de llengua i a diferència d'altres persones, tenc la prudència de fiar-me més dels filòlegs que de mi mateix, no vull discutir-li al Sr. Campos la proesa de què presumeix (haver 'vençut', en la qüestió Maó/Mahó, al Sr. Juli Moll, actualment el millor coneixedor de la toponímia catalana), fet que el Sr. Campos hauria de comunicar a les universitats de les Illes Balears, Catalunya i País Valencià, perquè puguin renyar i castigar el Sr. Moll com es mereix.Però si els arguments amb què el Sr Campos va 'derrotar' el Sr. Moll són de la mateixa consistència dels que esgrimeix a la carta "Bibliografia, Sr. Saura, bibliografia", em fa l'efecte que cap universitat no li farà gaire cas.

Eladi Saura
Maó

Medicina
equivocada

Nadie pensaría que para curar de cáncer de pulmón a un fumador, hay que darle más tabaco.¿Por qué hay pues tanta gente dispuesta a creer que una crisis, generada en nuestro país por un exceso de construcciones, que ahora ya no hay quien venda, se pueda solucionar construyendo en sitios donde hasta ahora no se podía construir?

Una solución de este tipo no arreglará nada, no podemos seguir construyendo indefinidamente para dar trabajo a todos los que han venido de todas partes del mundo para tener trabajo en la construcción.Si seguimos por este camino se perderá el principal atractivo de la isla. Un paisaje conservado hasta ahora por los menorquines, que lo diferencia de las islas vecinas o de la costa mediterránea peninsular. Una vez estropeado ya no podremos recuperarlo nunca más.
Pensemos qué hacemos y a quién votamos.

Gina Vergés Farreró
Binixica / Maó

Cuidem l'estètica
de Ciutadella

La meua enhorabona a la Boutique Bel del carrer Sant Antoni perquè, malgrat hagi hagut de tancar durant l'hivern, ha sabut deixar el seu mostrador preciós. També la meva enhorabona a l'Ajuntament de Ciutadella i a la Comissió de Patrimoni per treure tots aquells senyals innecessaris del casc antic de Ciutadella. I una crítica ferotge a tots aquells botiguers que no han tingut en compte l'estètica de la ciutat durant l'hivern i han folrat els seus mostradors amb paperots donant una imatge deplorable fins i tot en llocs ben cèntrics i emblemàtics.

Maria Lluïsa Armangué Jiménez
Ciutadella