TW
0

Sucesor no, gracias

Circulan cábalas sobre quién será el "sucesor" de quien hoy de modo interino (¡bendita sea la hora!) ocupa el puesto de máximo responsable en la Dirección Insular del Estado de Plaza Miranda. Quien durante estos últimos años estuvo al frente de la Institución (el Estado somos todos) se preocupó más que de otras cosas, de representar al Gobierno también hoy en funciones. Fue el representante en Menorca, del partido -el suyo- que desde Madrid desgobernó este bendito país.Los ciudadanos confiamos en que el señor Tadeo ponga al frente de la Institución a la persona adecuada para tan importante y delicada tarea. No un simple "figurín" que se dedique a asistir a cuanto acto oficial se celebre. Alguien que cuando un ciudadano, sea cual sea su tendencia política, sufra desatención por parte de un sector de los Cuerpos y Fuerzas de Seguridad del Estado y acuda al delegado del Gobierno, sea atendido de la forma que el caso y la gravedad requieren.Hacerlo de manera torticera, después de haber transcurrido dos años y padecer lo indecible, no podemos decir que fuera un buen ejemplo de gestión por parte de quien estará "recogiendo ya los papeles".

Bartolomé Ruz Sánchez
Ciutadella

Trobada de famílies Down. La prova que Menorca supera amb nota (I)

Entre els passats 28 i 31 d'octubre, la Federació DOWN ESPAÑA, en col·laboració amb Down Menorca i la Fundació per a persones amb Discapacitat de Menorca, va organitzar, a Menorca, el XI Encuentro Nacional de Familias de personas con síndrome de Down, juntament amb el III Encuentro Nacional de Hermanos.Tothom comprendrà que les famílies, els pares, els germans, de les persones que viuen amb la síndrome de Down, sentim la necessitat d'estar informats i formats en tot allò que té a veure amb el present i futur dels nostres fills i filles. El seu benestar i la seva inclusió en la societat en les successives etapes de la vida, dependran en bona mesura de la nostra implicació, visió de futur, preparació, tant com de la seva mateixa formació, preparació i esforç.

Conseqüentment algunes famílies menorquines ja havíem participat a anteriors trobades. La idea de dur aquesta oportunitat a la resta de famílies de Menorca no va tardar en sorgir.Però tot començava, clar, mesos abans, amb la presentació de la candidatura a l'Assemblea de la Federació. La idea va néixer a la nostra Associació, i va anar superant fases (junta, famílies…) fins que va ser presentada a la Junta Directiva de la Fundació. És aquí on definitivament la idea es troba prou madura i rep per part de tots l'empenta que necessita. És per açò que consideram just reconèixer el compromís de qui era en aquells moments vicepresidenta 1ª de la Fundació, na Noemí Gomila, qui des del primer moment va fer seu el projecte i el va defensar dins la institució que ella representava, el Consell Insular de Menorca. Amb aquesta empenta, presentar la candidatura a Madrid va ser fàcil. El projecte tenia consistència, i l'estiu de l'any 2010 va ser definitivament aprovat.
A partir d'aquí començava la 'feina'. Down Menorca i Fundació de la mà. I no podem deixar de nomenar en Manolo Pons, en aquells moments responsable de l'àrea de gestió, i posteriorment gerent de la Fundació. La seva il·lusió ens va engrescar a tots i tot semblava més fàcil després de comentar-ho amb ell. Una abraçada des d'aquí, amic nostro.

Com es pot suposar, el tema econòmic ha estat la gran batalla a lliurar, perquè una Trobada d'aquesta envergadura pogués arribar a bon port. Açò ha estat possible, primer, perquè les famílies participants es fan càrrec, com no pot ser d'una altra manera, de la pràctica totalitat del seu trasllat i estada a la Trobada. De la resta s'han ocupat algunes administracions, institucions privades i també empreses. Pel que fa referència a les gestiones fetes des de Menorca farem menció de les següents:

Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears, depenent de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia del Govern Balear. Amb ells varem signar el conveni de cessió gratuïta del Recinte Firal de Maó, on es varen desenvolupar les sessions de treball.
Ajuntament de Maó, a qui devem la cessió d'ús del Poliesportiu de Maó durant els dies de la trobada. Va fer també les gestions necessàries per a l'ús gratuït dels Trens Turístics que varen fer les delícies de petits i grans. I va gestionar també l'ús del Teatre Principal per a l'acte inaugural de la Trobada. Però volem agrair particularment el sincer interès mostrat per l'alcaldessa n'Àgueda Reynés qui a més de dedicar-nos unes precioses i encertades paraules durant l'acte inaugural, va assistir a títol personal a algunes de les sessions de treball.

Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics, depenent de la regidoria de cultura de l'Ajuntament de Sant Lluís, que durant tot l'any treballa amb els nostres fills en activitats de música i dansa. Especialment volem nomenar a na Shaskia i na Marie Tholon, les seves professores, organitzadores de l'espectacle de dansa moderna que va tancar l'acte inaugural al Teatre Principal. Enhorabona, va ser un èxit que no oblidarem.
Fundació Teatre Principal de Maó. La col·laboració dels responsables del Teatre i l'Ajuntament de Maó, varen fer possible que el nostre estimat Teatre fos el marc perfecte per obrir la Trobada. Volem agrair especialment la feina feta pels seus treballadors i tècnics.

Consell Insular de Menorca. Als membres de l'anterior equip, i per suposat de l'actual, encapçalats per la consellera Aurora Herráiz, i pel director insular, Carles Canes, els hi volem reconèixer públicament la feina ben feta. Les seves gestions han estat nombroses i profitoses. Els mitjans al seu abast s'han posat a la nostra disposició. Detalls com bosses pels fillets i joves, obsequis per les famílies, materials per les sessions de treball, han fet que tothom s'hagi trobat a gust i ben rebut a Menorca. Probablement amb ganes de tornar-hi.

També la Fundació Destí Menorca ha posat el seu petit granet d'arena amb els plànols de Menorca que hem regalat a les famílies.

A la Policia Local de Maó i als voluntaris de Protecció Civil, que amb la vostra presència, constant i discreta vareu vetllar per la seguretat dels participants.

A tots els Ajuntaments de Menorca, al Consell Insular i al Govern Balear, agraïm la seva presència, a través dels seus representants, a l'Acte Inaugural de la Trobada.

Javier Blay
Comissió organitzadora
Down Menorca