TW
0

Qui fa complir les ordenances municipals a l'Ajuntament de Maó?

En l'apartat de noticies "Breves" del diari Menorca del dia 29 d'aquest mes n'apareix una que diu textualment: "La Policía Local de Maó cursó durante la pasada semana siete denuncias administrativas por incumplimiento de las ordenanzas municipales", seguidament concreta aquestes denúncies. Felicitats!, és com ha de ser, ens agradi o no hi ha unes lleis, unes ordenances i unes normes que tots els ciutadans tenim l'obligació de complir en benefici de la llibertat, la convivència i el respecte mutu; ara bé, i em remeto al títol d'aquest escrit, qui fa complir les ordenances municipals a l'Ajuntament de Maó? Anem als fets, des de fa molts anys visc a sa Rovellada de Dalt, concretament en el tram de carrer comprès entre els números 70 – 148, degut a l'estretor del carrer i als cotxes aparcats a l'altre costat hi queda poc espai útil per a la circulació de vehicles, circumstància que obliga a molts conductors a transitar pel damunt de la vorera, ocorre el mateix en cas de fer la maniobra per aparcar, la part davantera del cotxe ha de pujar obligatòriament a la voravia per poder culminar la operació; és fàcil entendre que, dia rere dia, aquestes maniobres improcedents fan perillós el pas de vianants per la, ja de si, estreta vorera; a més inri l'enrajolat pateix un deteriorament progressiu enfonsant-se i trencant-se fins al punt que alguns trams estan molt danyats, fet que facilita l'acumulació de l'aigua de pluja que es filtra a les façanes, a tot això hem d'afegir-hi la possibilitat d'ensopegar i prendre mal. Amb motiu de denunciar aquests fets a l'Ajuntament el mes de març passat vaig presentar un escrit -mandat anterior- en els termes anteriorment susdits incloent-hi el que diu l'Ordenança Municipal de Circulació, Trànsit i Seguretat vial en el seu article 40. Parades i estacionaments als llocs perillosos, apartat a), i que aquí també transcric:"Es consideren parades o estacionaments en llocs perillosos o que obstaculitzen la circulació els següents supòsits:Quan la distància entre el vehicle i la vora oposada de la calçada o una marca longitudinal sobre aquesta, que indiqui prohibició de travessar-la, sigui inferior a tres metres o, en qualsevol cas, quan no permeti el pas d'altres vehicles."
És indiscutible l'incompliment d'aquesta ordenança per part de l'Ajuntament, el simple fet d'agafar una cinta mètrica i mesurar-ho es comprova que, ni de bon tros, la distància entre el vehicle i la vora oposada de la calçada arriba als tres metres; idò bé, el regidor de Mobilitat a volta de correu va contestar-me que tenia tota la raó en la meva demanda i que ja estava aplicant-se de forma progressiva en alguns carrers de la ciutat, afegia que l'objectiu és seguir aplicant-ho en el futur, dins d'un clima de consens també amb els veïns dels carrers afectats; i jo em demano, des de quan s'ha de buscar el consens dels veïns per fer complir les ordenances municipals?, ¿és que es busca quan ho fan per multar-nos per renous nocturnes, o per depositar els fems fora hores als contenidors, etc.? Penso que no, i és molt entenedor que no es faci. Idò?, així què? ....... perdonin però no ho entenc. A principis del mes de novembre -nou mandat amb canvi de govern- vaig tornar a presentar el mateix escrit a l'Ajuntament, i fins avui, l'única mesura que s'ha pres aquests últims dies és la col·locació d'una senyal vertical al cap de cantó del tram en qüestió prohibir-hi el pas als vehicles d'amplària superior a 1,9 metres,.... i ja està?, el problema segueix existint, els vehicles segueixen passant damunt la vorera i el perill continua latent, fins quan?, fins que haguem de lamentar danys personals?, doncs no hauria de ser així. Complir les lleis no és tan sols patrimoni de l'administrat, ho és també de l'administració. Si és el cas, seguiré insistint-hi.

Antoni Carreras Clar
Maó

A Javier Morente
li molesta el Menorca Bàsquet

És la conclusió a la que, com a aficionat de l'esport menorquí en general i del Menorca Bàsquet en particular, he arribat després de les enèsimes declaracions de qui ha estat nomenat per a aquesta legislatura director general d'Esports del Govern Balear i que, com a tal, hauria d'actuar.És a dir, el director general d'Esports del Govern Balear hauria de vetllar, crec, pels interessos de l'esport autonòmic i dels seus referents. I el Menorca Bàsquet, indiscutiblement, n'és un d'ells. Com a mínim és el segon referent en esports d'equip.Idò, des que Javier Morente ha pres possessió del seu càrrec balear no li conec, sentit o llegit cap manifestació a favor del Menorca Bàsquet. Ni una ditada de mel per un projecte consolidat esportiva i socialment, amb un impacte i uns valors arrelats des de fa anys.

I, en canvi, Javier Morente no deixa d'insistir que si el Menorca Bàsquet hagués tornat el famós cànon de l'ACB s'haurien resolt alguns problemes de l'esport balear. Jo no dubto que el Menorca Bàsquet vulgui tornar el cànon de l'ACB, com ja va fer en el primer descens, però ara està en concurs de creditors. Què vol dir? Que està cercant la manera que l'entitat tingui viabilitat econòmica i surti del pou en què l'anterior gestió el va deixar. Si el projecte és viable, el cànon es podrà retornar i, com a gestor de l'esport balear, Javier Morente té part de responsabilitat en aconseguir que aquesta viabilitat sigui un fet.
Però, no. De la boca de Javier Morente només surten mostres de preocupació i solucions econòmiques per al mastodòntic i desproporcionat Palma Arena construït en una legislatura del seu mateix color polític-, l'Escola Balear de l'Esport, el Poliesportiu Prínceps d'Espanya, l'Escola de Vela de Calanova, les piscines de Son Hugo, el Poliesportiu Germans Escales... Totes infraestructures de Mallorca. I Menorca? No només el Menorca Bàsquet, i la Menorca esportiva? No és Javier Morente el Director General d'Esports del Govern Balear?

Quin ha estat, o millor està essent, el cost del Palma Arena, quin és el cost del seu manteniment, qui hi juga i quants espectadors hi van? I per què el Menorca Bàsquet ha de carregar amb el cost del manteniment del Pavelló Menorca, un greuge comparatiu amb tots els clubs d'elit o d'alta competició i un cost que hipoteca una part important d'un pressupost ajustat al màxim a la realitat? Estaria bé que Javier Morente, un dia que li vengui bé, es deixés veure per Menorca i pel Pavelló de Bintaufa.

Més d'un li podria explicar a Javier Morente la promoció de l'esport que fa el Menorca Bàsquet, la formació que fa de jugadors i entrenadors, la dinamització esportiva, social i empresarial d'una illa que tenim motius per sentir-nos abandonats. I, si vingués, Javier Morente ens podria explicar què fa per l'esport de Menorca.
Un aficionat al Menorca Bàsquet.

Estanislao Jódar Pérez
Maó