TW
0

La Plaça des Born
i el mercat ambulant

Benvolguda Isabel, permet-te'm que et tutegi doncs per edat o som iguales o sinó jo et porto avantatge doncs quan vaig néixer encara no havia esclatat la primera prova de la bomba atòmica. Punt per punt respondré a la teva explícita carta com a venedora ambulant i participant activa de les reivindicacions que fem per mantenir el lloc de treball al mateix indret des de fa 30 anys, i també sóc apolítica doncs no pertanyo a cap partit amb la qual cosa coincidim i també completament d'acord amb tu en què trobis comprensible que l'Ajuntament de Ciutadella no ens canviï la ubicació.També d'acord amb tu en la mancança d'escrits públics per part del meu col·lectiu per reivindicar els nostres drets, però si nosaltres que som un petit grup de persones amb interessos propis només ens hem "mullat" dues persones, el teu col·lectiu, el de la ciutadania anònima que sou un munt de gent, com és que només tu ens rebats les nostres opinions?El tema de l'aparcament segons la meva opinió és una discussió totalment forassenyada doncs quina nosa poden fer les nostres furgonetes aparcades en un lloc estipulat per l'aparcament públic tenint en compte que l'utilitzem durant sis hores i només dos matins a la setmana. Quan arribem a primera hora, el voltant de la plaça està pràcticament buit de cotxes aparcats i jo sempre he pensat que això és un senyal de què els propis veïns del Born respecten el nostre treball.

La no mobilitat que defensem del Born, no té res a veure amb l'ampliació del mercat, com tu, soc una fèrria defensora de què els dies de mercat a les grans ciutats haurien de ser massius amb tota mena de llocs de venda i productes, però malauradament a Menorca això mai s'ha aconseguit i estic d'acord amb tu en que tot els gremis de venedors, artesans, agrícoles, antiquaris, i nosaltres féssim un digne dia de mercat tots plegats, si al Born no hi caben més parades, hi ha la Plaça des Pins ben a prop per ampliar el mercat i poder fer-ho en les dues ubicacions conjuntament, i a Maó, a la gran plaça de l'Esplanada ocupem un 60% del lloc, és a dir que els altres col·lectius també tindrien aquesta oportunitat . Aprofito i, des d'aquestes línies, faig una crida per veure si a través d'Apta, associació a la qual pertanyem, ens posem d'acord.

La pancarta diu: "30 anys al Born, d'aquí no sortim. La crisi ja ens fot prou. No poseu més llenya al foc". I per més voltes que li dono, jo no veig cap tipus d'amenaça doncs et puc ben assegurar que el pacifisme en tots nosaltres és ben present, recordes la cançó del "No nos moverán", doncs per aquí va la cosa. Referent a un full informatiu posat damunt la taula on recollim signatures, simplement és un recull d'informació amb l'encapçalament "eleccions municipals a Ciutadella, una altra manera de veure els resultats", emfatitzant les qüestionades argumentacions que es fan sobre l'abstenció tan massivament present en les eleccions municipals com generals a la nostra comunitat, aquí hi ha vàries lectures i una d'elles és la de l'abstenció activa que correspon a les persones que no estan d'acord ni tant sols amb el sistema democràtic establert i no per això el seu no vot s'ha de comptabilitzar com que accepten el resultats, i l'abstenció passiva, la dels passotes o els del sofà o com vulguin dir-lis, que aquests sí que poden ser un problema d'adaptació que ni tan sols el tan elogiat -al menys pels dos partits majoritaris- sistema democràtic que gaudim ha pogut integrar dins el sistema.

Ja veus doncs, Isabel, que coincidim, amb matisacions, en molts punts del controvertit assumpte que l'Ajuntament de Ciutadella ha posat sobre la taula i que esperem sapiguem resoldre tots plegats amb seny, doncs això que volen fer-nos no es cap retallada es...., i aquí deixo l'espai per què qualsevol posi l'adjectiu més adient.

Virgínia Ayuste Floriach
Venedora ambulant
Es Castell

Als monitors de natació de Malbúger
Som una dona de 51 anys que per fi ha perdut la por de nedar. Fa uns quants anys em vaig proposar aprendre a nedar, i em vaig apuntar a un curset de natació a un centre esportiu. Però quina decepció, el tercer dia ja ho vaig haver de deixar perquè allà, o agafaves el ritme del grup o et quedaves sol.Ara, per motius de salut, feia dos anys em recomanaven natació, però jo no sabia res més que surar i encara amb molta por.Em van comentar que el centre de Malbúger estava molt bé, després de pensar-hi durant uns mesos, em vaig decidir a demanar informació i em van dir que lo millor era anar-hi l'estiu que hi anava menys gent. Em vaig apuntar, i el juliol vaig començar ben novata, allà vaig trobar un grupet que ja feia més temps que hi anaven. Uns ens sabien més que els altres i jo no sabia res, però lo millor va ser que per sort o per tema d'horaris, em va tocar na Gemma com a monitora. Ella em va encoratjar a que aprendria igual que els altres, jo no m'ho podia creure, però el segon dia ja posava el cap sota l'aigua.

Aquí he trobat molta comprensió perquè jo no he hagut d'anar al ritme del grup, sinó que la monitora va al ritme que cada persona pot, i açò ha estat genial.
Aquestes paraules tan sols son per agrair a na Gemma la paciència que ha tingut amb jo i donar-li les gràcies.

I voltros, Jordi i Rosi, també sou un encant, però quan vos vaig conèixer lo pitjor ja havia passat.

Per suposat seguiré venint, perquè encara em queda molt per aprendre, però he arribat on mai m'hauria imaginat.

De veritat, moltes gràcies i Bon Nadal.

Joana Camps Payeras
Sant Lluís

Agraïment
per la visita del bisbe

Hola a tots, som els fiets i fietes que anam a Religió a 3r. A a l'escola Mare de Déu del Carme de Maó. Aquest dimarts dia 13 vam tenir una visita molt especial. Va ser sorpresa per a tots, na Dori, la nostra mestra quan va venir a la classe ens va dir que hi havia uns convidats especials que venien a veure'ns. La sorpresa va ser que el bisbe de Menorca, monsenyor Salvador Giménez, juntament amb n'Antoni Fullana, rector de la parròquia de Santa Eulàlia de Maó van fer la classe amb nosaltres i li vam poder demanar totes aquelles coses que desconeixíem i tot allò que ens va fer ganes "xafardejar" una miqueta...Vam poder conèixer que a Menorca són 31 capellans, que a Espanya hi ha 100 bisbes, que al món són 4.000, quina és la feina d'un bisbe, on viu,... Què és una catedral, com és que hi ha esglésies que els hi diem parròquies i d'altres no, ...

Vam passar una estona molt divertida tots, i volem donar-lis les gràcies perquè ens vam sentir molt bé. Com que el bisbe s'ho va passar molt bé ens va proposar que ens podríem tornar a veure en una altra ocasió.

Alumnes de religió de 3r A
del CEIP Mare de Déu del Carme de Maó