TW
0

Cuando se cierra el melón con una herida abierta

En el apartado del "Menorca" de hoy "Sorprende no sorprende", puedo observar la defensa del catalán por parte de mi siempre amigo Joan Huguet durante la última Junta Regional del PP, reprochando a Simón Gornés de abrir melones innecesarios.Mi opinión es que esto ocurre cuando se cierran temas en falso. En el Parlamento y en Mahón los mahoneses del PP no tuvimos la representación legal conservadora nacional suficiente del partido y ganó el Maó nacionalista. Así se cerró el melón con una herida abierta.

El PP nacional de Mahón no puede cerrar la herida y por mi parte no deseo repetir tantos y tantos perjuicios que ha llevado normalizar Maó por la gramática de una región tan pequeña como Cataluña en detrimento del Mahón internacional é histórico.

Por lo menos deberíamos acatar la recomendación de la Academia Española de la Lengua que aconseja respetar el nombre en castellano cuando el texto lo sea. Es decir, cuando escribimos relativo a Londres, no ponemos London.

Agradezco sinceramente al PP Mahón su esfuerzo en arreglar en lo posible este entuerto a pesar de los reproches del PP regional que en su día ya tuvo manifiesta debilidad en este asunto.

Antonio Pons Villalonga
Maó

El Govern de les Illes Balears es rendeix davant el fracàs escolar

Aquesta setmana es va conèixer que la Conselleria d'Educació i Cultura de les Illes Balears ha renunciat a un del programes que més incidia en el foment del rendiment escolar com és el programa PROA.

El Programa de Reforç, Orientació i Acompanyament escolar (PROA) és un projecte de cooperació territorial entre el Ministeri d'Educació i les Comunitats Autònomes destinat a l'alumnat amb dificultats d'aprenentatge per causes diverses. En el cas de les Illes Balears s'aproximava a una inversió de gairebé un milió d'euros que es destinaven a donar classes de reforç després de l'horari lectiu.

Les classes servien per reforçar sobretot les assignatures de llengua i matemàtiques, però també es treballava les competències enlecto-escriptura, tècnica d'estudis, rendiment escolar,etc.

Després deminimitzarels programes d'atenció a la diversitat com el PAIRE destinat a la integració de l'alumnat nouvingut a les aules, aquest nou retall en la qualitateducativasignifica un incompliment més dels programes del Partit Popular i deixa en entredit les afirmacions del presidentBauzà, que va dir que aquesta legislatura seria la de les "autopistes de l'educació".

Aquests darrers anys s'havia aconseguit reduir els índex de fracàs escolar en gairebé tres punts, tant a nivell estatal com també a la nostra Comunitat Autònoma, és per això que el Grup Socialista en el Parlament de les Illes Balears mostra la seva preocupació perquè aquests nivells tornin a pujar.

Davant d'aquesta realitat hem decidit presentar una proposició no de llei perquè la conselleria d'Educació i Cultura no abandoni a la part de l'alumnat que és més feble, i quereivindiquidavant el Govern Central el manteniment d'aquests programes si és que la conselleria ha rebut notícies que és el Ministeri qui vol deixar decol·laboraramb les comunitats autònomes per l'èxit escolar.

També demanarem als grups socialistes a totes les institucions públiques de les Illes Balears que pressionin des de les seves esferes ja que l'educació és una matèria molt sensible en la qual s'han d'implicar tots els sectors socials.

Cristina Rita
diputada del PSIB-PSOE
al Parlament de les Illes Balears

Als músics de la Banda de Ferreries

Aquest escrit pot semblar una mica precoç, perquè el motiu és felicitar tots els músics de la Banda que aquest cap de setmana i el dia de Sant Antoni faran el concert institucional. Assistesc habitualment als assajos i és per això que consider important felicitar la feina que fan al llarg de tot l'any per treure a llum un concert com el que ens ve damunt. Un concert, us puc assegurar, complicat, dens, no molt llarg, però intens, un concert ple d'emocions i amb molt bones vibracions. Un concert en el que els musics s'han abocat de ple. No fa falta esperar el concert per felicitar-los… la feina ja està feta, falta que la gent ho vegi i l'assaboreixi, senzillament. La seva feina la fan un trosset cada setmana. Una feina conjunta que té un resultat excepcional; m'agrada dir: màgic.

A la vegada, i com dic sempre perquè ho crec fermament, agrair l'esforç i professionalitat del nostre director i amic, Josep Agustí Colom. Coordinador magistral dels esforços dels músics.

Vull agrair a les veus de la nostra estimada coral Clau de Sol que també participaran d'aquesta festa que sempre tenguin a bé la disponibilitat per a fruir de la música.
Tot el que he dit fins ara, és perfectament demostrable i ho podeu comprovar… ens veim en el concert.

Bep Cardona
president de l'Ateneu Musical
de Ferreries