TW
0

Agraïts, aterrats i enlairats

Agraïts, per haver estat premiats com als Protagonistes de l'any 2011 a Menorca.Aterrats de moment en pista, per ser conscients que malgrat els nostres esforços encara no hem aconseguit els objectius pràctics de la nostra tasca.

Enlairats en el nostre vol reivindicatiu, mercè al reconeixement i el recolzament de la societat menorquina mitjançant l'atorgament d'aquest nomenament.

La plataforma "El transport aeri ofega Menorca" va néixer ara fa un any, fruit de les inquietuds sorgides dins la Federació de les Associacions de Veïns i amb l'objectiu d'aglutinar en una veu civil, el malestar palpable i creixent, dins la societat menorquina, sobre el greuge injust dels preus del transport aeri, la falta de vols, i el gran perjudici que aquests fets impliquen ofegant el desenvolupament econòmic de l'illa de Menorca i conseqüentment l'empobriment dels menorquins.

Ara avui després de 23.000 firmes recollides de recolzament, trobades serioses de tota mena, amb tota mena de responsables dins el complex entramat del transport aeri, de equilibris i entrevistes amb tots els partits polítics, de reunions amb els representants polítics més significatius dels dos governs socialista i popular, haguts en aquesta illa en aquest breu període de temps. Després de promoure amb èxit el Pacte de col·laboració i unió amb el transport, entre tots els partits, desprès de escoltar una i altre vegada bones paraules, intencions i promeses de millora. Desprès d'un sense fi de presencia en les mitjanç, a través de contínues cartes als diaris, entrevistes a la ràdio, accions reivindicatives amb oportunitat, respecte i també d'humor. Després de molta paciència i esforç, avui aquí, es diari de Menorca ha volgut premiar aquest protagonisme de moment, en la pràctica, infructuós portat a terme per la plataforma del transport.

Aquest reconeixement que s'acaba d'atorgar a la "Plataforma el transport aeri ofega Menorca", òbviament s'ha de compartir amb molts altres protagonistes. Des dels rigorosos estudis i anàlisis que el mateix diari va començar a publicar ara farà més d'un any sobre el greuge comparatiu del transport aeri damunt l'illa respecte altres trajectes de l'Estat, passant per tots i cadascuns d'aquells ciutadans i col·lectius que s'han adherit i ens han recolzat tant amb la posta en marxa i recollida de firmes, com amb les diferents i variades activitats desenvolupades arreu d'aquest any per la plataforma.

Però voldríem remarcar que el protagonista principal d'aquest reconeixement és el mateix transport aeri, el veritable protagonista d'ara, d'avui, d'ahir, de fa anys. Un transport aeri que ens està ofegant, un transport aeri que impedeix el desenvolupament econòmic i social de la nostra illa, un transport aeri abusivament car i amb horaris i freqüències inadequades, que ens segueix ofegant lentament...poc a poc.

Ara toca mira endavant, redoblar esforços, i ser conscients que el temps de les coartades polítiques, pel fet real que uns s'anaven del govern i els altres arribaven, ha passat.
Ara toca ensumar resultats, no hi ha excuses.

Els nostres polítics tenen que trobar si o si, les solucions a la problemàtica del transport aeri, o la decepció serà monumental en un moment social que precisament no convé en absolut.
Al PP li toca, perquè així ho han volgut les urnes, liderar aquest procés en un moment en què, si no econòmicament, sí políticament ho té tot, tot a favor. Els menorquins, en aquestes alçades, ja prou sabem que la solució passa finalment per una ferma i decisiva actitud política tant a Mallorca com a Madrid.

El president del Consell, en el dia de la Diada, va volgué expressament senyalar, sent clar i reiteratiu durant el seu discurs institucional, que el transport aeri és un problema prioritari i decisiu per Menorca, i expressà la seva voluntat d'acabar amb ell durant el seu mandat. Doncs, força i endavant per canviar les paraules per fets.

La plataforma promet continuar fent feina, demanant recolzaments, aglutinant veus, i empenyent voluntats.
L'avió està en posició d'enlairament, pista lliure.

Facin el favor de fermar-se els cinturons, s'esperen turbulències... Ai, ai, ai...

Jordi Viola
en nom de la plataforma
"El transport aeri ofega Menorca"

-----------------------------------------

Desde un lugar maravilloso

El escrito adjunto fue redactado por un niño británico de nueve años cuando participó en un concurso de viajes en Londres, y escribió experiencias vacacionales durante el verano pasado. ¿Quizá un pequeño toque de optimismo para la generación próxima de turistas?

"Desde el lugar maravilloso que es la Villa Madrid, flota por el aire y hasta la nariz el olor de una pizza suculenta. Todas las barcas de los pescadores están alineadas de una manera masiva y bonita, y el sol cae de plomo sobre las tiendas llenas de color que se encuentran en el puerto de Mahón, un lugar totalmente deslumbrante. Te sigue por todos los lados el olor a pescado a plancha para chuparse los dedos, y las playas parecen caídas del cielo. La brisa marinera calmada acaricia tu espalda cuando estás sentada en la arena dorada, la cual se pega entre tus dedos mientras ves con la mirada perdida la mar cristalina. Si vas en coche descapotable será muy divertido levantar la cabeza y dejar que el viento mueva tu pelo.

Hay pequeñas tortugas preciosas por todo. La limonada fresca es deliciosa. Cuando exploras las calas, encuentras bonitas cuevas. Pero Menorca no sería Menorca sin su gente. Simplemente cuando paseas, un menorquín o una menorquina te saludan con un "hola". Son morenos y de complexión fuerte. (!) Son las personas católicas más simpáticas del mundo entero (!).

Para mí Menorca es un lugar precioso, nunca hace mal tiempo, y el mar es siempre azul. Las playas son fantásticas. Nunca olvidaré Menorca".

Duncan Ackery
Biniparrell / Sant Lluís

-----------------------------------------

Amarres Cala Molí

Soy socio de la Asociación de Amarres de Cala Molí desde que se constituyó, y el motivo de este escrito es para dar apoyo a la carta publicada por este mismo medio el día 4 de enero de 2012 por el Sr. Benito Mercadal, exigiendo la legalización de dicha asociación, estando totalmente de acuerdo en que los señores de Capitanía Marítima, Demarcación de Costas y el Consell Insular nos están dando un trato totalmente discriminatorio e injustificado, ya que fuimos la primera asociación que quisimos ordenar esta parte de la cala y es indignante que se concediera la licencia a Macaret y al Puerto Addaya sin exigirles ni mucho menos lo que nos piden a nosotros ya que lo que nos exigen es totalmente imposible de cumplir por ninguna asociación.

Espero, señores, que recapaciten de una vez por todas y se dignen a legalizar esta asociación.

Pedro Luis Pérez Pons
Maó