TW
0

Lamentable actuació de la Policia
des Castell
Fa un mes, en un descuit al deixar la porta de casa oberta, el nostre ca, un Labrador Retriever jove, va fugir de casa.

Als tres minuts jo ja el cercava per als voltants d'on visc, primer a peu, després en cotxe, vaig voltar per tota la urbanització de Santa Ana. En veure que no el trobava, a la cerca s'hi va afegir el meu fill i una amiga seva. Vam estar voltant per tot des de la una del migdia fins les dues. Santa Ana, Sol del Este, el Clot de les Ànimes, Calasfonts.....

Al final, vam telefonar als saigs i ens van dir que sí, que n'havien trobat un de labrador, que creia que l'havien agafat a la carretera i que, seguint el protocol, havien avisat al caner i se l'havien endut a la canera de Maó. Quan els vam demanar que ens donessin detalls per poder confirmar que es tractava del nostre labrador, el nostre interlocutor només ens va poder dir que ell no ho sabia, que l'havien agafat els del torn del dematí i en insistir i demanar-li si sabia el color de l'animal, la resposta va ser "rubio como todos los labradores"... De la conversa només en vam treure el telèfon de la canera i un interrogatori molt diligent, ara sí, per tal de prendre les nostres dades com a propietaris responsables de la fuita de l'animal, per poder obrir el corresponent expedient "sancionador".

Ningú no ens va avisar, ningú no va mostrar el més mínim interès en contactar amb nosaltres tot i que el nostra ca, a més d'estar correctament vacunat i portar un xip d'identificació, du una placa ben visible penjada al coll amb el seu nom a l'envés i al revés la nostra adreça i el número de telèfon mòbil que jo duc sempre a la butxaca.

A la canera no ens van agafar el telèfon i quan vam anar cap a Maó vam trobar tancat, fan horari partit i no hi ha cap telèfon d'urgències. És a dir, que vam haver d'esperar a les cinc del capvespre amb el neguit de no saber ben bé on era en Jonc i poder-lo recuperar.

No sé si el senyor policia municipal té consciència de que estimem les nostres mascotes, de que vam passar més d'una hora angoixats cercant l'animal i de que el darrer que se'ns podia passar pel cap fou que el trobés un municipal i no ens truqués.

Potser és que la seva intel·ligència no li va arribar per girar la placa que portava l'animal, o potser ni tant sols va mirar si duia o no placa, segurament deu ser un problema de protocol. El protocol, no deu diu res d'intentar identificar l'animal, només deu dir que s'ha de cridar al caner, i és clar, a ell no li paguen per pensar, només per complir el protocol.

La cosa va acabar en una multa de 150 euros que després del recurs s'ha quedat en 60, als que s'ha d'afegir els 40 que vam haver de pagar per treure el ca de la canera. Jo hagués pagat sense reclamar ni presentar cap recurs si l'actuació municipal hagués estat més correcta.

Segurament el problema no és d'ells sinó meu, jo ja soc antic i estic acostumat als municipals que es preocupen per les persones, per ajudar-les, entost de ser només comissaris que posen multes.

En definitiva, una actuació, al meu parer, molt lamentable de la Policia Municipal.

Frederic Samuel Pérez Capó
Es Castell

El campo de fútbol de San Nicolás
Consideroacertada la decisión de la Associació de Veïns del sector B-8, de Ciutadella. En la petición del arbolado y demás sugerencias en vistas a conseguir un agradable entorno.

Pero pienso que en aquella plaza por medio de, como mínimo una placa, se debería recordar que en parte de aquellos terrenos se ubicaba el histórico campo de fútbol de Sant Nicolás.

Ruego a quien corresponda se plantee la cuestión.

Francisco Moll Marques
Ciutadella