TW
0

Alaior, sense
bombers propis

L'agrupació local del PSOE-Alaior lamenta la decisió de l'equip de govern del PP d'eliminar el servei d'extinció d'incendis permanent de la població d'Alaior. Els regidors socialistes van votar en contra d'aquesta decisió en el darrer plenari municipal.El servei era cobert per vuit bombers semiprofessionals de la Policia Local, i cada setmana n'hi havia dos de guàrdia per fer front a les emergències que poguessin sorgir. De fet, quan s'han produït incendis al camp o en cases particulars, o també inundacions vàries quan ha plogut molt, la resposta dels bombers d'Alaior ha estat del tot eficient. A més a més, els bombers d'Alaior garantien la seguretat en determinades activitats festives de la població, participaven en activitats educatives als centres escolars, i sempre els teníem a mà per a qualsevol incidència greu. L'experiència d'aquests anys, i les nombroses accions preventives duites a terme, ens ratifica en la importància de mantenir el servei actiu a la mateixa població.

Aquesta eliminació suposa que qualsevol emergència s'haurà de dur a terme per bombers procedents preferentment del parc de bombers de Maó. Fins i tot, l'equip de govern de l'Ajuntament de Maó va reconèixer públicament la importància dels més de 30 serveis anuals que duien a terme els bombers d'Alaior.

Alaior no hauria de perdre la seva posició de centralitat en temes de seguretat a les persones. Així ho va entendre el batle Antoni Pons Timoner quan va instaurar el primer acord l'any 1994, que posteriorment fou mantingut i reforçat pels batles Antoni Gómez i Pau Morlà.

Com han constatat els propis delegats de personal de l'Ajuntament d'Alaior, el cost de vuit bombers semiprofessionals és inferior als sous de dos bombers amb dedicació exclusiva. Per tant, tampoc no hi haurà cap estalvi econòmic per al Consell Insular de Menorca.

Lamentam aquesta decisió de l'equip de govern municipal, ja que amb tota certesa açò voldrà dir que els recursos que abans teníem a disposició a Alaior ara passaran a un altre municipi i ja no tornaran més.

Per tant, des de l'Agrupació local del PSOE trobam una equivocació signar aquest conveni i eliminar el servei permanent a la nostra població. Rectificar és de savis, Alaior no es pot permetre la supressió dels vuit bombers semiprofessionals.

Agrupació local PSOE
Alaior