TW
0

Ejercicio del derecho de rectificación de D. Jaume Villalonga Carreras

El artículo publicado en el "Es Diari de Menorca" el pasado lunes día 13 de febrero sobre el procedimiento judicial emprendido por D. Jaime Villalonga Villalonga y C'as Sucrer des Mercadal S.L. contra D. Jaume Villalonga Carreras y Villalonga Gomila S.L. contiene afirmaciones inexactas, errores, contradicciones, falsedades y frases malintencionadas.

En el referido artículo se dice que nuestro representado "ha intentado apoderarse de los signos asociados a los miembros de la tradicional familia pastelera de Es Mercadal y del prestigio secular que habían ganado con el tiempo sus productos".

Además dice el artículo que: "el TS deja zanjada la cuestión al sentar, también, que existió competencial desleal y mala fe, por parte de Jaume Villalonga Carreras, al intentar apropiarse de las marcas y distintivos de la familia".

Como quiera que esta publicación no se ha puesto en contacto con D. Jaume Villalonga Carreras ni ha contrastado noticia alguna, consideramos oportuno hacer las siguientes precisiones:

1. Cuando D. Jaume Villalonga Carreras solicitó el registro de las marcas litigiosas ante la Oficina Española de Patentes y Marcas, D. Jaime Villalonga Villalonga y C'as Sucrer des Mercadal S.L. habían cesado su actividad empresarial y su intención sólo fue proteger las denominaciones que se habían utilizado a lo largo de muchas generaciones en el negocio familiar de pastelería.

2. Además, en el momento en el que D. Jaime Villalonga Villalonga y C'as Sucrer des Mercadal interpusieron contra nuestro representado la demanda que se tramitó ante el Juzgado de lo Mercantil nº 1 de Palma de Mallorca, resulta que ya no actuaban en el mercado y que el negocio de Pastelería sito en la Plaza de la Constitución nº 1 lo explotaba otra compañía, Pastisseria Es Mercadal S.L.

3. Dice el artículo referido que: "Jaume Villalonga Carreras requirió, por medio de un abogado, a su padre y a la sociedad Ca's Sucrer para que cesaran en el uso de sus signos, por no estar registrados, como consecuencia del parecido entre unos y otros, y para evitar el riesgo de confusión", siendo esta afirmación incierta. El requerimiento citado se remitió a la compañía Pastisseria Es Mercadal S.L., es decir, a una persona distinta al padre de nuestro representado.

4. D. Jaume Villalonga Carreras nunca quiso apropiarse deslealmente de los signos distintivos de su familia, sino que, cuando su padre decidió cesar en la actividad de la pastelería, él, por su parte, decidió continuar con el negocio, utilizando los signos distintivos que sus antepasados habían venido utilizando desde hacía cinco generaciones y además su apellido.

5. D. Jaume Villalonga Carreras nunca ha pretendido impedir a su padre, D. Jaime Villalonga Villalonga, el uso de marca alguna, ni apropiarse de la reputación que no le pudiera corresponder, prueba de ello es que el resto de la familia Villalonga lo apoya en la continuación de la actividad de pastelería.

Riera Abogados
en representación de Jaume Villalonga Carreras
Madrid

Per quan un projecte turístic real per al Port de Maó?

Surt als diaris la notícia que arribaran sis creuers més al port de Maó, no està malament, es podria dir que és una bona notícia, però el problema és l'enfocament que es fa del motor econòmic del port. L'activitat de creuers no hauria de ser la principal del port, sinó una complementària, ja que allò que realment dóna beneficis a la ciutat i a Menorca és el turisme d'embarcacions d'esbarjo de qualsevol tamany que beneficia de manera molt superior, més del doble que els creuers, a més la seva influència econòmica és per a molts; està molt repartida. Tots sabem que a l'estiu la tripulació d'aquestes embarcacions recorren la ciutat, van a les botigues, als súpers, etc. I compren tot el necessari per a l'estada a l'illa. El que acabem de descriure res té a veure amb el viatger d'un creuer que baixa passa unes hores i torna a marxar.

En relació a això, volem aportar unes dades que pensem poden ser clarificadores:

L'any 2010 la despesa total del turista de creuers estava per davall de 50 euros per persona al dia.

L'ingrés total de l'any 2009 als ports de Balears va ser de 92,43 milions d'euros per al turisme de creuers.

Molt per davall del turisme nàutic, que el mateix any va sumar un total de 553,08 milions d'euros, amb una despesa diària de 128,40 euros per persona.

És evident que el que gasta un turista nàutic és més del doble del que ho fa un turista de creuers.

Un altre punt important són les regates, tots coneixem la regata Panerai, el que hauríem de procurar és que segueixi celebrant aquí i si és possible augmentar-les, és a dir, que es celebressin més esdeveniments d'aquest tipus al nostre port.

Pel que fa a les bases de la concessió de s'Altra Banda, podem dir que és més del mateix… seguim sense tenir una aposta clara, real i realitzable. Ja que està clar que no estem en un moment per fer grans inversions.

Confiem que la justícia permeti un port sostenible, amb la col·laboració dels particulars que volen contribuir al sosteniment i manteniment d'un espai que requereix inversions que, en la situació actual de les administracions públiques, és una col·laboració més imprescindible que mai.

El port necessita recuperar l'amarratge de gent d'aquí, a preus raonables. No s'han plantejat que val més baixar les tarifes d'amarratge i tenir ocupació que seguir amb el port buit?

Per tant, per quan la promoció turística de l'illa entre els sectors de turisme nàutic, per quan tenir una bona xarxa d'informació sobre Menorca, les seves ciutats, costums, negocis, hoteleria, esdeveniments, etc?

Per quan un projecte pel port que realment beneficiï els maonesos, en concret, i els menorquins, en general?

En definitiva, per quan una bona promoció de Menorca en aquells sectors que més beneficis poden reportar a l'illa?

Ja sabem que això requereix esforç, que no es farà d'avui per demà perquè significa tenir una bona plataforma informàtica, uns bons comercials que sàpiguen recaptar i moure la informació en els llocs adequats, vol dir innovar! Però és necessari i urgent començar a fer aquesta feina que no només servirà per aquest sector sinó que beneficiaria a la promoció turística en general.

Port Sostenible
Maó