TW
0

La gran mentida descoberta: El PP ens puja els impostos
El PP va prometre fins a l'extenuació que no pujaria els impostos. Que els ciutadans no veuríem augmentada la nostra pressió fiscal.

En el cas de Maó va ser la seva gran bandera. Que cap rebut de IBI augmentaria ni un cèntim, que revisarien les taxes municipals i que amb la davallada d'impostos crearien ocupació i generarien activitat econòmica.

No crec que ningú digui que m'invento res. Ho van repetir i prometre (o jurar).

En el cas de Maó han passat poc més de 10 mesos i en tenim ja la prova més evident. Els han pujat tots. Tots els maonesos i maoneses veurem com en pocs mesos els nostres rebuts augmentaran. I dic tots, quan en alguns l'augment serà vertaderament enorme.
IBI (contribució) tant dels habitatges com dels solars, com l'IBI comercial, terrasses dels bars, guals (vados) per les cotxeres...

Només amb aquests tres conceptes recaptaran més de 600.000€, més de 100 milions de les antigues pessetes.

És a dir gravar i recaptar, tot el contrari del que havien promès.

Qui té una cotxera en un carrer que està prohibit aparcar, a pagar i la mateixa quantitat que qui viu en un carrer de dins la ciutat amb aparcament a cada vorera.

Qui té un bar amb terrassa i la vol obrir els vespres d'estiu fins a les 12 o la 1, a pagar. I un 50% més!

Qui té una casa i paga 600 euros de contribució, n'haurà de pagar uns 40 més com a mínim.

I com sigui una de les 1.000 famílies que han de pagar gual, entre aquest i l'augment de l'IBI, de mitjana pagaran més de 120 euros, unes 20.000 pessetes.

I totes aquestes són decisions únicament i exclusiva responsabilitat dels actuals governants. Que no mirin enrere, no culpin els anteriors. Són totes decisions dels actuals governants del PP.

I sembla que encara no ho hem vist tot. En veurem més de pujades.

Per tant, més impostos, menys activitat econòmica (i si no que els hi diguin als propietaris dels bars, si els hi sortirà a compte obrir tres hores per pagar el 50% més) i molta, molta mentida.

Guillermina Moll Dalmedo
Maó