TW
0

Un diagnòstic que et canvia la vida
Té leucèmia, haureu de partir cap a Palma, aquí no tenim tractament, us faré els papers i partireu avui migdia; quan abans millor –ens va dir el metgeNo m'ho podia creure, la meva germana tenia Leucèmia!

A part de l'impacte emocional que tot això genera en una família, aquest diagnòstic implica grans canvis...

Desplaçar-te a Palma sense saber on vas ni què trobaràs, sense saber ni on dormiràs el mateix dia que parteixes, sense saber quan temps hi faràs ni quan tornaràs....

Suposa deixar la feina per un temps, deixar als altres fills, deixar els amics... en poques paraules, deixar la teva vida per poder cuidar, en el nostre cas, na Neus.

Quan estàs en una situació com aquesta, en la que moltes famílies, sobretot de les illes menors segurament s'han trobat (encara que no sigui per leucèmia, el diagnòstic és al final el que menys importa), molta gent t'atura pel carrer i et diu "he pensat molt en voltros,... si necessiteu res,... no sé com us podria ajudar..."

¿La millor ajuda, en aquests temps de crisis en què el govern no té diners per aquests malalts i les seves famílies? És fer-se soci d'associacions com ASPANOB que són qui realment t'ajuden.

Quan una associació és capaç de deixar-te un pis sense pagar res durant el temps que necessitis, és capaç d'acompanyar-te mentre dura la malaltia i et segueix acompanyant després; té persones que segueixen treballant sense cobrar perquè les famílies no quedin desemparades i sempre que et visita a l'habitació de l'hospital té un somriure a la boca... és quan realment penses: ¿És tant forta la crisi del país per deixar-los sense subvencions, menyspreant d'aquesta manera, tota la feina que estan fent i que a tots/es ens ha ajudat tant?

Sincerament crec que el pitjor no és que et diguin que la teva filla/germana/mare/pare/familiar... té càncer i t'has de desplaçar a Palma durant un temps indeterminat; el pitjor és passar per aquesta situació sense ningú que t'ajudi, el pitjor és sentir que el govern et gira l'esquena "perquè està en crisi"...

Sort que en situacions tant dolentes com aquestes, a pesar de qui s'hauria de fer responsable et deixi tirat, hi ha persones / associacions que estan al teu costat sempre. Gràcies, ASPANOB

Laura Mercadal Arguimbau
Ferreries

El senyor Bauzá ens sorprèn
El Sr. Bauzá no deixa de sorprendre'm. Darrere aquesta cara trista i malencònica s'amaga una persona amb molt poc sentiment cap a la terra que governa. Diu, quan se li critica la seva forma d'actuar, que té la majoria i que per això pot fer el que "trobi més convenient per a les Illes Balears", remarcant de forma descarada que el que se li critica ja ho va dir en campanya, i, que per tant, està legitimat a executar-ho. Es veu que les majories, democràtiques, és clar, donen patent de cors.

Amb això que la majoria de gent que viu a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera l'han votat, té raó. No podria ser que el problema fos que la majoria de gent que viu a les Illes no les estima? Si les estimés, no voldria que la seva llengua es menystingués, que els pocs espais verds que queden fossin encimentats, que el que era un paradís s'acabi transformant en una terra d'especuladors, que només veuen dobés, dobés i poder.

Vull pensar que si el Sr. Bauzá hagués dit en campanya que si guanyava acabaria d'encimentar les Illes no hauria tingut tants de vots... o sí? Si la resposta és sí, vol dir que les Illes estan plenes de gent que no veu "dos dits enfora del seu nas" i que no és conscient que les nostres illes viuen gràcies a la seva naturalesa i els seus espais naturals privilegiats que el món vol conèixer, per exemple sa Serra de Tramuntana que és Patrimoni de la Humanitat. Si continuen així, també aconseguiran que aquest privilegi se'ns retiri.

Una llàgrima surt dels meus ulls.

Jo som mallorquina i m'estim la meva terra, però el meu cor es trenca quan veig tanta gent que diu que estima Mallorca, Menorca, Eivissa o Formentera, però que en realitat el que desitgen és prosperar econòmicament a costa del que sigui, malgrat sigui malbaratar el futur de les properes generacions de mallorquins, menorquins, eivissencs, formenterencs i de tota la gent d'altres indrets que viuen i es senten balears.
Bàrbara Moyà Sureda
Llucmajor

Carta al equipo de Gobierno
En relación a las últimas informaciones aparecidas en prensa, por parte del equipo de gobierno de Es Migjorn Gran, quisiera puntualizar algunas cuestiones de las cuales difiero y con soluciones diferentes de las que ustedes han adoptado.

Es cierto que la Escuela Infantil Xibit tiene problemas de déficit económico, y que probablemente en un futuro tengan que realizar alguna gestión de carácter más importante que la de subir la cuota mensual a los padres.

Tal como les debatí en pleno, les recuerdo que solamente quitando los 2.000 € que ustedes incrementaron en la partida del Fons Menorquí de Cooperació (pasaron de los 4.000 € a los 6.000 €), con este sencillo cambio, no hubiese sido necesario el gran incremento de cuota de la escoleta.

En contestación a mi propuesta, ustedes alegaron que en" Es Migjorn sus habitantes viven muy bien", pienso realmente que esta actitud responde a que desconocen la realidad de la gente de nuestro pueblo, de lo contrario se darían cuenta en qué medida algunas familias están empezando a pasarlo verdaderamente mal económicamente.
Esta idea unida a la contratación de una empresa de jardinería por valor de 7.000 €, (bastaba pedir un pequeño esfuerzo a la brigada) podríamos haber ayudado a las diferentes asociaciones del pueblo.

En otro orden de cosas, tienen que ser ustedes conscientes, que los anteriores gobernantes ¡sus gobernantes!, han dejado en una ruina el País, las Baleares y cómo no, también nuestra isla. El Gobierno Balear, - Si paga! Sra. Baquero, los despilfarros del partido socialista.

También el actual equipo de gobierno, tendría que ser sensato y saber gestionar, cuando ustedes empezaron a gobernar, en pleno nos comunicaron que en las fiestas patronales del 2011, no habría fuegos de artificio, pues se encontraron con la factura del año anterior sin pagar. Pues bien, en un hipotético caso de que en este año hubiera elecciones municipales, ¿Qué les parecería a ustedes que el nuevo equipo de gobierno les comunicara que en las próximas fiestas de " Sant Cristòfol de ses Corregudes" no podrá contar con los Caixers? Pues, no están pagados los del año anterior. Hay que ser más prudentes y esperar que la situación económica se vaya aclarando un poco.

Para finalizar, la Sra Baquero asegura que nuestro alcalde, se está empleando a fondo en conseguir recursos económicos para el nuevo ayuntamiento. Me gustaría recordarle que no es el único, nosotros también utilizamos nuestros recursos en beneficio de nuestra gente. El pasado jueves, 29 de marzo, tuvo lugar una reunión en el Consell Insular de Menorca, concertada, por el grupo del Partido Popular de Es Migjorn con nuestro presidente, para intentar de una manera conjunta, uniendo nuestras fuerzas, poder conseguir esta y otras gestiones de máxima urgencia para nuestro pueblo.

No creo que sea esta, la suya, la mejor manera de unión política.

Ocultar la realidad, o decir verdades a medias, no son muy buen síntoma en las relaciones entre gobierno y oposición.

Sin mas dilación reciban ustedes un saludo.
Ramon Verdú Navarro
concejal por el Partido Popular
Es Migjorn Gran