TW
0

La feina mal feta no té futur

El Parlament, amb majoria del PP, ha tombat les esmenes que el Consell de Menorca, amb majoria del PP, va proposar introduir a la Llei de mesures urgents per a l'ordenació urbanística (cínicament anomenada) sostenible. Això ha creat un greu conflicte entre el PP de Menorca i el PP de Palma. Ara es faran moltes interpretacions sobre els motius d'aquesta topada. Jo em vull referir només a la part de culpa que hi té la poca traça del Sr. Cristóbal Huguet, conseller insular d'Ordenació del Territori. Entre les 16 esmenes que va fer aprovar de pressa i corrent al Ple del Consell Insular n'hi ha una que diu: "Deixar suspesa l'aplicació d'aquelles disposicions del vigent PTI (..) quan de la continuïtat de la seva vigència se'n pugui preveure una disminució de la claredat i, per tant, del principi de seguretat jurídica i de l'eficàcia de les normes". El Sr. Huguet no només creu que la claredat de les normes pot anar disminuint amb el temps, sinó que també creu que algú (presumiblement, ell mateix) pot formular previsions sobre aquest "enfosquiment" normatiu. No cal ser advocat per veure que aquests "fenòmens paranormals" estan a les antípodes de la seguretat jurídica que tant predica el Sr. Huguet.

Josep Castells, advocat
Maó

Deixaran que tanqui ASPANOB?

Sí, ho escric així perquè és el que faran els polítics, perquè d'ells depèn que ASPANOB no tanqui ja que tenen pendent de pagar les subvencions que cada any rep l'associació i xerram de mils d'euros i jo me deman… es que cap d'ells han passat per una situació tan angoixant de tenir un fill malalt de càncer? I arrib a la conclusió que no. Ho dic perquè es qui hem passat aquest mal son o l'estan passant entenen i s'horroritzen de que faran quan una vegada diagnosticat arribin a Palma que és on els enviaran si o si i no trobin una associació com ASPANOB, que els espera per donar-lis una mà d'ajuda sense rebre res a canvi, ho torn a repetir sense rebre res a canvi. M'explico, un fillet de Menorca quan es diagnosticat de càncer ha d'anar cap a l'hospital de referència de Balears, aquest hospital actualment és Son Espases a Palma, allà estarà ingressat i li posaran el tractament que necessiti, que tant pot durar sis mesos, un any, dos… s'imaginen estar, com han estat famílies de Menorca, mesos a Palma amb angoixa, tot sols? Perquè clar, un dels pares queda amb el fillet malalt, però l'altre ha de quedar a Menorca per la feina o per estar amb un altre fill si el tenen. No rebre visites d'amics, família… sempre tot sols, i clar la situació és molt mala de dur.

Aquesta situació es fa un poc més lleugera quan coneixes ASPANOB, no es poden imaginar que és obrir la porta de l'habitació de l'hospital i trobar-te una persona somrient donant-te el seu suport i les claus d'un pis on podràs anar a dutxar-te, descansar, ja que dormir sempre a una butaca és dur, i quan els metges deixin sortir el teu fill, però indicant que heu de quedar a Palma per s'hi hagués qualque complicació, poder anar a aquest pis on i trobaràs totes les comoditats i estaràs una mica més com a casa, ja que no serà estar tancat dins una habitació d'hospital o d'hotel… i com ja he dit abans sense haver de donar res a canvi.

Si ASPANOB es veu obligada a tancar les portes degut a la seva situació econòmica, molta gent ho patirà, perquè desgraciadament la malaltia del càncer és cada vegada més freqüent, tant de bo haguessin de tancar per falta de gent que els necessiti.

Salut per a tothom

Família Garcia Pons

Un missatge d'esperança

Aquesta setmana és Setmana Santa i les confraries sortiran al mig del carrer i segur que per molta gent seran dies de fe. Aquesta setmana té un significat especial ja que actualitzem la Passió, Mort i Resurrecció de Jesucrist. Tots hauríem de ser capaços de seguir el camí de Jesucrist durant tot l'any i segur que seríem un poc més feliços. Ho podem fer caminant amb bona fe, respecte, humilitat, transparència, il·lusió, coherència, transparència, solidaritat i així podríem seguir. Però jo pens que es possible construir una societat millor, ja que està a l'abast de tots noltros, cadascú dins el seu àmbit i entre tots podem posar el granet d'arena. Els pares i mares tenen una gran responsabilitat a l'hora d'educar els fills i filles ja que de cada vegada es més complicat, les escoles són una font d'inspiració per el bo i el dolent, els avis també poden ser claus amb l'experiència que tenen i finalment dir que totshem de lluitar per construir una societat amb un esperit més sa tot es qüestió de fe. Ara que esteim a punt d'arribar a Pasqua és un moment bo per dir: Feliços i felices els qui tanquen la porta a la por, a la tristesa, al desencant i obren les finestres al sol de la il·lusió, de la bellesa, de la solidaritat. Esper que aquests dies de fe no només es convertesquin amb anar de festa, consumir alcohol i altres substàncies sinó que pensem com o què podem fer per ser un poc més feliços dia a dia.

Diego Pons Pons

Es Mercadal