TW
0

Resposta a Ramón Verdú Navarro

Ramón: llegida la teva carta publicada als diaris de Menorca dimecres 4 d'abril, no podem fer altra cosa que respondre't, perquè quedi clar i tancat el tema de l'aportació que fa l'Ajuntament als Fons Menorquí de Cooperació. Esperem que d'aquest escrit ho entenguis per sempre.

Com tu bé dius, l'escola infantil Xibit ha anat generant, any darrera any, un dèficit inassumible per l'Ajuntament, la desagradable mesura de pujar la quota que vam haver de prendre va ser quan el Govern Balear ens va negar la subvenció que cada any donava: 4000 euros per aula; és a dir, 8000 euros en el cas des Migjorn.T'ho recordam perquè està molt bé criticar una mesura que vam haver de prendre, conscients que hi hauria famílies que tindrien problemes per pagar la quota mensual; però aquestes famílies van venir a Serveis Socials i van ser ateses correctament: es va valorar la situació econòmica i es va ajudar les famílies que ho necessitaven. És a dir, que vam prendre decisions pel bé general del poble, però no vam deixar a cap família "tirada", com sí ens han deixat 'tirats' a nosaltres el Govern Balear (PP).Després d'explicar al grup de l'oposició les nostres intencions, tu ara dius que no estàs d'acord, però l'única aportació que fas per resoldre el problema de Xibit és baixar l'aportació que feim cada any al Fons Menorquí de Cooperació. Tal com bé ens vas explicar, amb aquesta 'mesura' tindríem 2.000 euros més i no hauríem de pujar quota de l'escoleta.

Idò, bé: com a ciutadà (i molt més com a regidor municipal) has de sebre que hi ha un compromís de les administracions públiques, des de fa molts d'anys, d'aportar un 0,7% dels seus ingressos en ajut humanitari, en cooperació amb la gent dels països pobres: te sona, no? el 0,7% famós... que no complim!

T'informam que amb l'aportació de 6.000 euros no arribam ni al 0,4%, i els compromisos s'han de complir. Per tant, vam trobar oportú i així ho va acordar tot l'Equip de Govern, pujar l'aportació respecte a l'any 2011.

Ja vas fer demagògia barata amb aquest tema el dia del plenari, amb el teu missatge estrella "primer s'ha d'arreglar lo d'aquí, i després lo d'allà" Malauradament, hem de sentir aquesta frase moltes vegades i al nostre grup, i amb ell molta altra bona gent, ens sembla una falta de respecte, una manca d'ètica, una greu falta de sensibilitat, en definitiva ¡una terrible manca d'humanitat! per la teva part.

Evidentment que aquí esteim patint una crisi i tots noltros en som ben conscients, però t'asseguram que la pitjor crisi que fa molts d'anys que existeix és la crisi alimentària, que cada dia mata 30.000 fillets de gana o cada segon mata una persona al món. I te direm que encara ha d'arribar el dia en què tu pels carrers des Migjorn et trobis qualque fillet que es mori de gana. Sí que hem vist gent que es queda sense feina, sense vacances, sense cotxe, sense casa... i açò és un problema, però hi ha gent al món mai no ha tingut cap d'aquestes coses! De fet, ni tan sols han tingut el més bàsic per viure, que és aigua i menjar.

T'equivoques quan dius que noltros no coneixem la realitat d'aquest poble: t'asseguram que la coneixem molt bé, hi esteim en contacte dia a dia, i t'asseguram que des dels Serveis Socials intentam atendre totes les demandes que ens arriben. També t'asseguram que són els governs del PP els que estan atemptant contra els drets bàsics de les persones que més malament s'ho passen... Saps molt bé que els retalls més greus s'han produït amb el PP: en salut, benestar social, educació... i cooperació amb el sud!

En conclusió, esperam que ara hagis entès la nostra decisió quant a l'aportació al Fons, perquè no treballam només en favor d'un municipi just, sinó també per un món més just.
Confiam que si hi ha d'haver futurs debats públics amb tu, almanco aquest punt bàsic ja el tenguis aclarit. Quan es tracti de treure doblers d'algun lloc, estudia't bé la situació i no ens vénguis amb propostes que perjudiquin les persones més vulnerables.

EQUIP DE GOVERN
DE L'AJUNTAMENT

Es Migjorn Gran

Col·labora!

Som un familiar d'un fillet amb leucèmia de Ciutadella. La seva família, gràcies a l'ajuda de l'associació Aspanob, ha pogut lluitar i estar a Palma per ser atès per la seva malaltia.

El que ha fet aquesta família de voluntaris, per la meva família i per les altres que no sabem ni coneixem, no hi ha milions que ho pugui pagar.

Senyors del Govern!No creuen que vostès també poden posar el seu gra d'arena? No hi ha crisi que pugui permetre que desapareguin associacions i voluntaris com ells.

Tots creim que mai ens passarà res i que no tindrem la necessitat d'haver-nos de traslladar al Centre de referència, però hi esteim exposats, per sort o desgràcia, per un fill/a, un familiar, un amic... feim el possible perquè es posi bé.

No hi ha doblers que pugui pagar un obrer, treballador, per l'estància indefinida o pels trasllats que suposa qualsevol malaltia greu com aquesta.

Per açò, tots/es hem de posar el nostre granet d'arena per poder ajudar l'associació.
Col·labora, tots hi som a guanyar!

Sete Torres Pons
Ciutadella