TW
0

El obelisco
y el funeral

Y nos preguntamos, por orden de quién actuó la Policía Nacional contra un acto simbólico, pacífico y ocurrente de una plataforma ciudadana con gran respaldo social, cuando lo único que pretendía era poner en evidencia una vez más, el gravísimo problema del transporte aéreo en Menorca. Qué gran falta de sensibilidad y de sentido de la oportunidad de dicho sujeto, para sacar a relucir ordenanzas y extrapolarlas de su función. Qué acción más ridícula la de nuestra Policía, cortando las cintas de las coronas, en las que se leía "Réquiem por el transporte aéreo".

Menorca es un funeral por culpa del precio del transporte aéreo, pero también por este tipo de actuaciones desfasadas de la realidad social, que preocupan a todos los ciudadanos de esta isla. El turismo se muere. Nuestro futuro económico se muere. Nuestro desarrollo cultural se muere. Todos andamos preocupados, muy preocupados ante la incerteza de cómo sobrevivir en Menorca con las circunstancias de un transporte aéreo que nos aprisiona, empobrece e impide literalmente la llegada de visitantes.Sí, Menorca está de duelo. De un duelo profundo por todo lo que se está haciendo y por todo aquello que se está impidiendo.

La mejor respuesta, aprovechando la primavera, sería que todos espontáneamente, lleváramos un ramillete de flores al obelisco del Aeropuerto como señal de compartir el duelo por la situación que vivimos, con respecto al transporte aéreo. Desde luego, no hay ninguna ordenanza que lo impida.

Jordi Viola
en nombre de la Plataforma
el Transport Aeri Ofega Menorca

Dirigit als responsables dels àrbitres de Menorca

Soc una aficionada al futbol i faig aquest escrit per convidar els responsables dels àrbitres a assistir d'incògnit als partits, perquè l'actitud d'alguns és intolerable. Dic això perquè dissabte passat a Sant Lluís (partit San Lluis - Migjorn, categoria regional) vam viure un capítol, com a mínim, observable. Evidentment, tothom es pot equivocar en fets i accions, però això és una cosa i una altra diferent és actuar deliberadament i manipulant actes ja en fred, amb l'únic objectiu de perjudicar a uns per exculpar els altres.

Entenc que es produeixen equivocacions en els arbitratges ja que són humans, és molt difícil fer-ho bé i molt fàcil equivocar-se, però una cosa es arbitrar i l'altra es poder escriure a l'acta el que volen sobre els jugadors. I em sembla que no es pot tolerar que tinguin el poder d'implicar, mitjançant l'acta, d'un incident en el que els jugadors estaven d'espectadors i no van intervenir com així ho ha indicat l'àrbitre del partit a l'acta. Crec que tots es mereixen un respecte, els àrbitres i els jugadors. S'ha de tenir en compte que aquests joves juguen per gust, per afició i no cobren res, només per poder practicar l'esport del futbol. En canvi els àrbitres ho fan cobrant. És intolerable la impotència davant fets com aquests. Els àrbitres tenen el poder, però no crec que sigui just que tinguin dret a redactar el que volen.

Està clar que podeu pensar que escric això per defensar només els meus interessos, posant en dubte la seva labor i paraula, però he viscut moltes situacions i mai he dit res, molts errors a favor i molts més en contra, però mai m'he queixat perquè no s'intuïa mala fe per la seva part. Però l'actitud d'ahir i la publicació de l'acta em fa sentir que, com a mínim, m'he de manifestar. Qualsevol dels dos equips d'ahir poden verificar que res del que s'ha escrit, pràcticament no correspon a la realitat; els delegats de camp i personal del CEE Sant Lluís també ho poden fer, de la mateixa manera que els aficionats que allà es trobaven. Així, també s'ha de destacar que els àrbitres es van tancar en clau a la seva caseta, sense donar oportunitat a pràcticament ningú de conèixer la seva versió, el qual no és molt habitual, ja que moltes vegades jugadors i entrenadors han pogut parlar amb ells al post-partit per demanar disculpes, comentar algun fet, etc. Ahir aquesta possibilitat no hi va ser, segurament perquè el qui va originar tot això i ara se'n vol rentar les mans és el linier del partit. Aquesta realitat és fàcil de conèixer, al camp hi havia prou gent i és contrastable. Crec que fer 'peinetas' i insultar a pares de jugadors, i després posar a l'acta que qui ha insultat són els futbolistes, sancionant-los amb suspensió cautelar és, com a poc, preocupant.

Margarita Riudavets florit
Es Migjorn