TW
0

Escoltar els ciutadans

M'agradaria desmentir alguns aspectes exposats a una carta redactada per la Sra. Anna Pons Capella, en qualitat de Secretària d'Organització d'UPCM, en relació a la mobilitat a Ciutadella, i que va ser publicada en alguns mitjans el passat dia 23 Maig, sota el títol "Rallem de Mobilitat".Senyora Anna Pons, des de l'àrea de mobilitat de l'Ajuntament de Ciutadella, sí que creim amb una mobilitat sostenible i en el carril velo, però sempre que es puguin assumir econòmica i tècnicament i siguin viables.

Li diré una cosa, a l'anterior mandat a l'Ajuntament de Ciutadella, quan va governar el PSOE i vostè era regidora d'aquesta mateixa àrea, es van dur a terme vàries actuacions del carril velo, fet que va costar 200.000 euros a las arques municipals.Dic açò, perquè des de l'oposició, el Partit Popular, va expressar l'acord de la creació del carril velo, i va criticar vàries vegades la seva execució al·legant que no era el moment per fer-lo, degut a l'època de crisi que ja es vivia. També vam demanar varis informes (Dates: 10.09.2009; 09.02.2010; 11.02.2010; entre d'altres) de com es feia el carril velo ja que moltes de les actuacions de la Sra. Anna Pons Capella no estaven avalades amb cap informe tècnic.Ara explicaré si escolt als veïns o no i si actuï amb prepotència o tenc falta de concepció o no del que significa ser regidor, però en primer lloc m'agradaria dir-li Sra. Anna Pons, que sobre el canvi dels cavallitos ja me vaig expressar públicament en una nota de premsa, així i tot li tornaré a repetir: encara no s'ha produït cap canvi als Cavallitos i açò es degut, precisament, a diverses reunions mantingudes amb els veïns i em vaig comprometre a esperar a fer els canvis mentre no me donessin una resposta. Per tant, no sé per què diu que no escolt els veïns.

Referent a la zona de Cala en Brut li puc dir que va ser una petició d'uns veïns que van demanar si hi hauria possibilitat de fer el canvi de circulació, i es va fer la petició de l'informe tècnic i es va considerar posar senyals provisionals. El dia següent de la instal·lació de les senyals es va detectar que hi havia un punt conflictiu al trànsit, quan els veïns van fer ús de la via i ens van fer algunes observacions, motiu pel qual es va decidir deixar-ho com abans de fer les modificacions. Per tant, no sé per què diu que no escolt els veïns.

I de les coses proposades, sobre trànsit, per UPCM i que diu que no hem duit a terme, referent als 8 punts que diu que no hem actuat, dir-li que li vam passar còpia de l'informe on es tractaven dits punts que proposaven vostès i 6 consideracions més del tècnic de mobilitat, quedant una actuació pendent a fer i la del càrrega i descàrrega del Born. D'aquest tema vaig parlar amb el seu portaveu, acordant que quan instal·lem les pilones automàtiques al casc antic, així com està previst, estudiaríem la possibilitat de no deixar circular camions al centre, però que aquesta opció s'estudiarà quan es faci l'actuació en conjunt.

Sra. Anna Pons, jo sí record i tenc concepció del què significa ser regidor, vostè va estar governant i va dur les mateixes àrees que jo i li puc recordar que jo mateixa vaig demanar varis informes de la Policia sobre el carril velo, em va contestar amb estudis de Comunical que no tenen res a veure amb lo que es va executar. Posteriorment vaig demanar també un informe sobre el carril velo de damunt "l'acera" de la rotonda del cavall. Informe no n'hi ha cap, ara, queixes de veïns, encara a dia d'avui n'hi ha, i demanen que s'elimini aquest carril velo, ja que no és segur.

Vostè va escoltar els veïns de la rotonda del cavall? i dic escoltar, no reunir-se, per quedar bé.

Vostè, va fer l'actuació del carrer Alfons V: per què es va aturar de pintar el carril velo al centre del Canal Salat i no el va enllaçar, com ara demana?

Per què vostè no va fer l'actuació de la via perimetral?

I ja no parlem del consens del carril velo de la Contramurada i escoltar els veïns, ja que dues pàgines del diari no serien suficients.

JUANA MARIA PONS TORRES
Ciutadella