TW
0

Desconèixer què és el Consell de Turisme

Aquest és un breu resum del que va ser el darrer Consell Assessor de Turisme organitzat per l'Ajuntament de Maó:

Aquest Consell es va convocar a petició del nostre grup al plenari de dia 26 d'abril. LaSra. Mus ens va manifestar que es duria a terme en la següent setmana, però finalment es va celebrar el passat 25 de maig (al cap d'un mes). Segons va manifestar laSra. Mus, a ella ningú li havia dit que tenia que convocar aquest orgue. (Qui esperava li digués?... és ella la regidora en aquesta matèria).

Quan des del nostre grup, vam exposar quina opinió teníem al respecte de convocar un Consell Assessor de Turisme ja entrada la temporada turística, la resposta de la regidora va ser: "L'anterior equip de govern en va convocar un el mes de juliol". I és cert, aquell any se'n van convocar dos, un el mes de març (com toca, abans de començar la temporada turística) i un altre, efectivament, el mes de juliol per a presentar al nou regidor, el Sr. Emili deBalanzó.

Al començament de la reunió els regidorsSra. Noval,Sra.Contreras,Sr.Ainsaintroduïts primer per laSra. batlessa i posteriorment per a laSra. Mus, ens van explicar totes les actuacions que havien dut a terme al llarg d'un any, com si d'un examen es tractés, tant si tenien a veure amb el tema turístic com si no.

Van poder sentir a laSra.Contrerasexplicar i justificar la despesa del Betlem i llums de Nadal així com el canvi d'ubicació del concurs "Tu sí que pots" a petició de l'església Santa Maria que, per problemes de renou a l'interior de l'església, no podia dur a terme la seva programació. També es va rallar de la recollida d'olis,col·locacióde baranes i construcció de pipi-cans... qüestions que tenen la seva importància, és clar que sí, però no dins aquest context, ja que formen part del manteniment i adequació d'una ciutat sigui o no turística.

En cap moment es va fer referència a quanties estadístiques de volum de visitants, ni es van comparar cap tipus de dades amb anys anteriors, tampoc es va fer cap menció als mercats emissors ni previsions de futur.

LaSra. batlessa ens va comunicar que havia estat aMiamia la Fira de Creuers, però sense donar cap explicació dels contactes que s'havien fet allà i de si la despesa que suposa un viatge d'aquestes característiques està justificada pel profit que se'n trauria.

El concepte promoció turística, ni tan sols va sortir, la reunió només va adoptar un caire turístic amb la intervenció de laSra. Cabrera, però malauradament, en pocs moments les seves paraules van fer referència a la ciutat de Maó.

Realment la sensació després d'aquest Consell Assessor de Turisme ens ha deixat sense paraules i més si mirem al voltant i comprovam que la temporada turística ha començat molt tímidament. Ens preocupa realment que el sector empresarial estigui deprimit i tengui una visió pessimista de la temporada turística i que açò es vegi traduït amb poca contractació laboral amb tancament d'empreses i amb el retard d'obertura dels establiments hotelers per manca de demanda. Aquest mes de maig a estat pitjor que l'any passat, però d'açò no es va tractar res en el Consell Assessor de Turisme....

Elena Costa Coll
Regidora del grup municipal del PSOE
Maó

Entrenadores del fútbol base del SP. Mahonés/SP. Illa de Menorca

En relación a los acontecimientos acaecidos en las últimas fechas, en referencia a la polémica suscitada entre el C.F. Sporting Mahonés y el C. Sporting Illa de Menorca por el Fútbol Base del que nosotros somos, y hemos sido partícipes de manera activa como, entrenadores/monitores de los diferentes equipos y categorías durante la temporada 2011/2012 que está apunto de finalizar, queremos manifestar lo siguiente:

Los entrenadores abajo firmantes, sin entrar a valorar las cuestiones de dicha decisión, damos nuestro total apoyo al proyecto de fútbol base y femenino que el Club Sporting Illa de Menorca está dispuesto a llevar a cabo durante las tres próximas temporadas.

Y para que conste, firmamos este escrito en Mahón a 31 de mayo de 2012.

Jose Villalonga Moll
Antonio Roig De Tomas
Bartolome Bagur Valle
Miguel Gomila Roig
Sergi Bagur Ramos
Jonathan Seguí Barber
Miguel Capó Payeras
Dani Tudurí Villalonga
Irene Olives Vidal
Raúl Olives Jiménez
Francisco Barro Caules
Albert Pons Socías
Maó