TW
0

Sobretot amb respecte

Quan sol governar el partit popular intenta coartar la llibertat d'expressió de la gent que està a l'oposició, sempre emprant com a cap de turc la persona que intenta fiscalitzar i donar llum als errors del partit popular quan està governant. És molt poc elegant disparar contra una persona concreta intentant menysprear la feina feta per aquesta.

El cas que me refereix és el de la regidora de l'oposició Elena Costa, el de voler minimitzar i en certs moments insultar amb comentaris pocs adients la seva feina com a regidora. És un costum molt habitual amb el Partit Popular, i sobretot a la ciutat de Maó. A més el que va dir la Sra. Elena Costa tenia tota la raó: no s'havia convocat mai el Consell Municipal de Turisme, ningú sap en aquesta matèria (i moltes altres) el que se farà a la nostra ciutat. Com es sol dir en castellà "vamos a salto de mata".

Ells creuen que per donar permisos a tots els bars per muntar terrasses, està solucionat el problema del turisme a Maó, i al final és un afany recaptatori, pujant els impostos un 50% als qui munten aquestes terrasses.

Com va anar dient a sa carta en la que menyspreaven a la regidora del PSOE, on es volien lluir dient que Maó estava net, es veu que no passegen gaire per dins la ciutat, deuen anar amb el "trenet" i no veuen que el que diuen no és veritat, Maó està pitjor que mai, bonu pitjor no, la única empresa que està bé és la concessionària de neteja augmentant en dos anys mes el contracte després d'una bona pujada econòmica per fer les seves "feines", la culpa de que aquesta ciutat estigui així no és d'aquesta empresa, sinó de l'equip de govern que no fa un seguiment sobre ella.

Es veu que el PP a Maó ha inventat la fórmula de sa Coca-Cola amb això de "Tapes per Maó", fa anys que això es fa per Menorca, solapant tapes per Maó i tapes per Menorca fent una mescla que ningú va entendre d'horaris diferents i bars diferents, també crec que només 8 bars amb tots els que hi ha a Maó s'han adherit a aquesta promoció són pocs.
El qui governa té dret a fer sa feina com ell trobi, però té l'obligació d'acceptar les crítiques dels qui no pensen o farien les coses com ells. Esperem major respecte a l'oposició i sobretot als seus membres.

Joan Venegas villalonga
Maó

-----------------------------

"Grillo", nunca te olvidaré

Me gustaría hacer saber a la gente que le gusta el mundo del caballo, especialmente el caballo menorquín, que participan en las fiestas patronales de los pueblos de Menorca, que el pasado día 31 de mayo de 2012, a la edad de 32 años, murió el caballo "Grillo", nacido en el "Lloc de Monges" de Ciutadella el año 1980.

Con tres años empezó su andadura por todos los pueblos de Menorca, hasta los veintiséis años que lo retiramos definitivamente de participar en los "jaleos".

Fue uno de los caballos que marcó una época de buenos animales que empezaron a aguantarse de pie en medio de una plaza.

Tuvo bastantes propietarios. Lo compró con tres añitos en Mingu des Centro (Es Castell), luego pasó a manos de en Toni de Son Morro, después se lo quedó na Manoli, también lo tuvo en Joanet de sa gasolinera, y con diecisiete años lo compré yo, teniéndolo quince años conmigo.

Ya sé que muchos y buenos caballos por desgracia se mueren, pero escribo este recordatorio porque creo que "Grillo" marcó una época en los jaleos de Menorca.

Por esto quiero decirte "Grillo" que nunca te olvidaré, y que vayas donde vayas la fiesta vivirá en ti.

Gracias por lo mucho que nos has hecho disfrutar en las fiestas de toda Menorca.

Rolando Pons Gomila
el último propietario de "Grillo"
Maó

-----------------------------

Lecciones aceleradas de urbanismo (a la carta)

Lección 1ª. Definiciones y sinónimos.

Proyecto: Descripción de unas obras concretas a las que hay que adaptar la normativa en vigor una vez interpretada a conveniencia.

Normativa: Conjunto de recomendaciones y consejos con rango de Ley, Planeamiento General, Especial, etc., que una vez interpretadas técnicamente desde el área de urbanismo del Ayuntamiento de Ciutadella permiten aprobar y ejecutar los proyectos a los que se han adaptado previamente las normas mediante los correspondientes informes.

Cota: Nivel del terreno situado a una altura suficiente y que una vez tomada como referencia, permite al área de urbanismo del Ayuntamiento de Ciutadella deducir que cualquier edificación situada por debajo de ese nivel es en realidad una "planta enterrada o semienterrada", plantas que, obviamente, "ni edifiquen, ni ocupen".

Ej. 1º: Todas las construcciones de Menorca son plantas enterradas o semienterradas en relación a la cota que marca la punta de la antena más alta instalada en Monte Toro.

Ej. 2º: Cualquier parte de una edificación ubicada en es Pla de Sant Joan que no sobrepase en altura las cotas de la calle Santa Bárbara o "Carrer des Compte" es en realidad un sótano, semisótano o en el peor de los casos planta baja semienterrada.

Suelo: Ilusión óptica, espejismo, entelequia. Superstición que permite a ignorantes dudar de sabias interpretaciones fruto del discrecional criterio de expertos en urbanismo.

Suelo (nivel del): Concepto que en realidad no existe en el mundo tridimensional en que vivimos. Agrupación inconexa de letras sin significado alguno. Espejismo causado por la sed y la exposición al sol en lugares llanos de topografía similar a "es Pla", planicies y desiertos.

Sótano: Edificio en planta baja erigido a partir del nivel del suelo, que, por lo tanto, no tiene enterrados más que los cimientos. Teóricamente va revestido en su techo con algo de vegetación o tierra y a veces se construye a partir del nivel a que ha quedado el suelo donde antes existía un bancal de una ladera previamente eliminado.

Planta sótano: Construcción imposible de "definir" sin aludir a cuanta altura puede llegar a sobresalir su techo "per sobre del terreny exterior definitiu".

Planta baja: Construcción imposible de definir sin aludir a que puede estar semienterrada. (Incluso puede haber tierra, polvo o macetas en el tejado).

Nivel: Vaporoso, vago y maleable concepto que permite calificar a voluntad indistintamente como sótano o planta baja cualquier parte de un edificio situado en un mismo plano sobre el terreno.

Ilusión óptica: Percepción exacta de una realidad física a través del sentido de la vista.

Topografía: Conjunto de particularidades que presenta un terreno en su configuración superficial, vulgarmente denominado nivel del suelo. Según sesudas reflexiones del área de urbanismo, recientemente se ha descubierto que la "configuració topogràfica no es veu alterada" de ninguna manera "per l'augment" en la altura "respecte a la cota del nivel de terres anterior".

Plan Especial de Protección del conjunto de "es Pla": Texto que modificó en su día el Plan General. El Plan Especial es susceptible de citarse pero no de aplicarse en todo lo relativo a "es Pla", ya que salta a la vista que si alguien se tomó la molestia de elaborarlo fue pensando en que hacia bonito y en consecuencia se impone citar y aplicar otra terminología, definiciones o artículos previstos en el Plan General para otras zonas.

Definición: Conjunto de subterfugios hallados rebuscando en los recovecos de cualquier texto normativo que permiten introducir criterios nuevos aumentando parámetros como la ocupación o edificabilidad en determinadas zonas "de protección" de manera que no computen.

Conclusión: Parte final de un informe donde se tiende a afirmar inequívocamente que determinados proyectos se ajustan como un guante a las interpretaciones de la normativa realizadas por el área de urbanismo.

(Próximamente Lección 2ª ejemplo práctico)

Unió des Poble de Ciutadella de Menorca (UPCM)

-----------------------------

El PSOE de Maópensa en... Malbúger

Els socialistes maonesos vam demanar a l'equip de govern de l'Ajuntament de Maó un major compromís amb la barriada de Malbúger.

Concretament vam demanar que s'elaborés un pla de millores de les voreres de la barriada. Un pla que havia estat un compromís de l'anterior govern municipal i que no s'ha dut a terme durant aquest any.Malbúger és la barriada més nova de la nostra ciutat, si bé el pas dels ja 20 anys des de la seva creació fa que sigui important iniciar un pla de millores per fer, al manco, que no es degradi en desmesura.

Aquesta barriada, molt conscient, de la seva realitat, a través de les diferents juntes de l'associació de vesins i vesines han anat elaborant un seguit de prioritats en aquests darrers anys.

Primer va ser la creació del parc infantil, després el talús que separava la barriada de l'Hospital Mateu Orfila, i per últim va ser la construcció del centre cívic que havia d'aportar activitat als vesins i vesines.

Aquests tres compromisos es van complir majoritàriament dins l'anterior mandat. El tema pendent que s'havia d'iniciar ara era la millora d'algunes voreres que, degut al creixement dels arbres especialment, havia provocat problemes, fins i tot de seguretat, pels vianants.

Per açò demanàvem que s'iniciés aquest pla de millores de voreres amb acord de l'associació de vesins i vesines.

Vicenç Tur
portaveu del Grup del PSOE
a l'Ajuntament de Maó

-----------------------------

Agradecimiento al Colegio La Salle de Maó

Habiéndome sido imposible, despedirme de cada una de las familias de los niños de La Salle; lo hago públicamente a través de este diario.

El domingo día 3 de junio, fui agasajada, con un maravilloso paseo a la Illa de l'Aire donde pasé mi infancia!! con el barco "Don Juan".

Lloré de emoción!! Al ver el cariño demostrado, por todos los niños y niñas, papás, abuelos, a las maestras Àngels y Magda, Fernando y a todas la personas que intervinieron para poder celebrar, el fin de curso, y cómo no!! al capitán del barco por añadir fuera de ruta, dar la vuelta por detrás, y así poder verla más cerca.

Por todo esto y más…

Gracias, gracias, gracias por el gran cariño demostrado a mi persona.
Hasta siempre, un abrazo.

Francisca Salas
Maó

-----------------------------

Les conseqüències de les retallades en educació

Benvolgudes famílies, aquest curs està apunt d'acabar i ja ens estem preparant per a un de nou.

Cada començament de curs suposa nous reptes per als nostres fills i filles, nous companys i companyes de classe, noves assignatures, etc. Però el curs que ve vindrà acompanyat de profundes "retallades" que afectaran directament a la qualitat educativa dels nostres centres.

Consideram important posar en coneixement de totes les famílies cadascuna d'aquestes "retallades" i també les conseqüències directes que tindran sobre l'educació dels nostres fills i filles. Per aquest motiu, us convidam a una reunió informativa on alumnes, pares i mares i professionals de l'educació explicaran els efectes directes de les retallades per al curs 2012-2013.

La reunió tindrà lloc demà dijous dia 7 de juny 2012, a les 20 hores, a la Sala Polivalent dels IES Pasqual Calbó i IES Cap de Llevant.

Us hi esperam a tots i totes.

AMPA IES Cap de Llevant
APIMA IES Joan Ramis i Ramis
AMPA IES Pasqual Calbó i Caldès

Maó