TW
0

Preguntes amb segones...

Des de la meva arrelada i antiga convicció de que preguntar no ofèn, faré avui i sorgides d'una irònica ingenuïtat dues breus preguntes, preguntes que present, com deien en primer, a "qui correspongui":Cimera del G-20 a Mèxic.

Sembla que els caps d'Estat o de Govern dels països europeus assistents a la reunió, que són Alemanya, França, Itàlia, Regne Unit, Holanda i Espanya, han volat en els seus avions oficials. Espanya, com a mínim, crec que sí ho ha fet. Era estrictament necessari que fos així just quan es demana austeritat a la gent...? No era possible que es trobessin a París, per exemple, i tots juntets volessin per damunt l'Atlàntic...?Segona pregunta: Era realment imprescindible que el Rei Joan Carles anés, també en un avió privat, a donar el guardamés al seu col·lega d'Aràbia per la mort del príncep hereu, persona qui, per cert, no era coneguda ni pel seu talant progressista, ni democràtic per molt petroli que tingui.
Quins hauran estat els costos d'aquests dos viatges...?

Emili de Balanzó
Maó

Tropiezos de la concejal de Gobernación

En el acta de la sesión del Pleno del Ayuntamiento de Ciutadella celebrada el 10-11-2011 queda constancia de que desde UPCM formulamos la siguiente pregunta: "En septiembre aparecieron en titulares de prensa unas declaraciones de la Concejal de Gobernación en el sentido de que no se había retirado ni un solo coche abandonado en los últimos dos años por falta de voluntad política. Desde UPCM hicimos unas preguntas al respecto y de la respuesta recibida por escrito después del Pleno de Octubre se desprende inequívocamente que dicha información es completamente incierta y errónea, al menos en cuanto afecta al período comprendido entre marzo de 2009 y octubre de 2010 en que dirigía el área la Señora Anna María Pons Capella. ¿Reconoce ahora el error la actual Concejal de Gobernación?" Y en la misma acta consta que "la Sra. Juana Mari Pons diu que sí que ho reconeix".Pero como dice el refrán que el hombre (y la mujer) es el único animal que tropieza dos veces con la misma piedra, hace poco que La Sra. Juana Mari Pons, volvía a escribir a la ligera y volvía a equivocarse respecto de la Secretaria de Organización de UPCM la Sra. Anna Pons a la que en esta ocasión atribuía gratuita y erróneamente, entre otras cosas, haber gastado 200.000 euros con el carril velo, ante lo que nuestra compañera tuvo que aclarar: "Assegura que des de la meva àrea es varen gastar 200.000 mil euros amb el carril velo. Fals. Per favor abans de llençar aquestes afirmacions asseguri's de que són certes. La part del carril velo que es va dur a terme des de la meva àrea va costar poquíssim als ciutadans perquè el va fer la brigada municipal, la pintura, la senyalística i els protectors van ser costejats quasi en la seva totalitat per un premi que es va guanyar com a exemple de ciutat sostenible. El projecte de carril velo que va costar 200.000 mil euros va ser el projecte del "Plan E", desenvolupat des d'una altra área".Así que por nuestra parte no nos queda otro remedio que aconsejar a la Concejal de Gobernación que, en lo sucesivo, utilice el sencillo y prudente método de primero informarse y después hablar o escribir, seguro que se equivocará menos y también dirá menos disparates cuando se refiera a otras personas.

De momento, en vez de dedicarse a atacar sin ton ni son, haría mejor la Sra. Concejal de Gobernación en empezar a preocuparse para que no le suceda lo mismo que el año pasado, cuando desde su área cosecharon un record absoluto en incompetencia y dejadez en materia de ocupación y sobreocupación de la vía pública, porque siendo el año en que mayor descontrol ha habido nunca en cuanto a sobreocupación, pusieron al cobro por ese concepto una ínfima fracción de lo ingresado en ejercicios anteriores. Consiguiendo que en Ciutadella se haya dado la siguiente paradoja: La mayoría de comerciantes que ocupan ordenadamente y con permiso la vía pública pagan por hacerlo, la mayor parte de los que la sobreocupan sin autorización no pagan nada.

Y luego tienen que ir quejándose de que no se les aprueben en el Pleno nuevas subidas de impuestos como el de circulación o el IBI, cuando en algunos casos ni siquiera cobran las tasas que hay establecidas.

Unió des Poble de Ciutadella de Menorca (UPCM)

Resposta a la carta dels sindicats

En relació a l'escrit dels representants sindicals de l 'Ajuntament de Ciutadella del passat 19 de juny on es fa una protesta sobre les decisions del pla d'ajustos que aplica el Decret 5/2012 i en relació al dret que tenen aquests sindicats a fer pressió davant els responsables polítics, volem manifestar el següent:

Primer: en referència a que les mesures propostes per un partit de l'oposició, per tal de que l Ajuntament de Ciutadella no fos intervingut pel Govern Central , és cert que hi havia una mesura que proposava una retallada en els sous als polítics, però també és cert que no va ser açò un obstacle per no presentar el Pla d'Ajustament, ja que les mesures presentades, tot i tenir la consideració i el respecte de l'Equip de Govern, en conjunt, no eren suficients per donar una estabilitat pressupostària a l'institució. Dins d'aquestes mesures també hi havia el fet d'eliminar llocs de treball per jubilacions, mesura que segur que no compta amb el suport dels sindicats. El que els polítics esteim contant i no esteim enganant a ningú, és que la situació actual és molt dura i difícil i que sacrificis, n'haurem de fer tots.

Segon: I si a més , entram en el terreny personal de nombres, xifres i n2òmines, a qui li fa falta o a qui no , etc. els hi direm als tres firmants de l'escrit de altre dia que: el seu batlle cobra una nòmina bruta mensual de 2.660,35 euros, resultant un net de 1.954,38 euros i que la seva regidora de policia en cobra , mensualment i bruts,2.337,14 euros, resultant un net de 1.808,56 euros . A diferència de vostès: perquè el Delegat de CCOO, Ramón Silvela, cobra 3.261,50 euros mensuals bruts, i li queda un net de 2.322,14, el Delegat de UGT José Martínez, té un brut mensual de 3.057,37 euros, i un net mensual de 2.286,85 i, finalment el Delegat del CSIF, Manuel Sánchez, té un brut mensual de 3.231,39 euros, amb un net de 2.129,92. I a qui encara no ho sàpiga, aquests tres senyors formen part de la plantilla de la policia local més ben pagada de Menorca, amb uns sous bruts anuals de tots els seus components que oscil.len entre 33.000 i 57.000 euros, més extres. El sou brut del batlle és de 37.244 euros i el de la regidora de 32.719 euros (d'extra, cap, ni un, ni comissions, ni plens, ni Juntes... res més)

Tercer: Els Delegats Sindicals, tenen, lògicament, hores sindicals per fer la seva tasca, hores en que estan alliberats de les seves tasques policíaques , el nombre d'hores mensuals dedicades al sindicalisme són 20 ( cada un, entre tots tres en sumen 60 ,al mes), hores que estan remunerades per l'erari públic. Per tant, és lògic que els polítics també cobrin dignament per la seva feina, no que s' enriquesquin. De totes maneres, caldria que els delegats sindicals s'informin bé, i més, si són policies, perquè ni el seu batlle, ni la seva regidora de Policia cobren extres per assistir a Plens, Comissions Informatives, Juntes de Portaveus o Juntes de Govern. De fet, els polítics del seu ajuntament van renunciar a la revisió salarial de l'IPC per enguany i, a més, fan feina durant els set dies de la setmana, no tenen plus de nocturnitat, ni hores extres, i tant el seu batlle com la seva regidora, quan van a Maó per la seva feina, ho fan amb el seu cotxe particular i amb la benzina a càrrec seu.

No cerquin factures d'extres, de dinars, sopars, etc., no es molestin... perquè no en trobaran.

Quart: El que fan el seu batlle i la seva regidora no és res de l'altre món, segur que hi ha molts més regidors i regidores de diferents indrets de Balears i d'Espanya que fan el mateix, o inclús més, però clar, açò no és notícia ni te cap interès per vostès. Mirin, a noltros tampoc ens interessa anar pregonant el que feim o deixam de fer, tenim coses molt més importants en què pensar i , a fi de comptes, la bona o mala gestió i el temps posaran a tothom al seu lloc. Esperam que la rigorositat que no apliquen en les seves informacions no alteri la seva feina, que és en definitiva el què, com a governants ens preocupa.

Quint: I ja per acabar, és la primera i la darrera vegada que ens dirigirem a vostès a través d'un mitjà per parlar sobre aquest tema, noltros, a diferència de vostès, som part d'un Consistori elegit democràticament per voluntat popular, tal i com es fa a un Estat de Dret, a hores d'ara, ho haurien de tenir assumit!. Els 21 membres del consistori de Ciutadella representam el que un dia els electors de Ciutadella van expressar amb la seva intenció de vot a les urnes. Vostès, són treballadors de l'Ajuntament ,i tenen tot el dret del món a reivindicar el que considerin necessari i just, açò sí, sense perdre les formes ni trepitjar la dignitat dels que, en un acte de responsabilitat, es presenten per servir al seu poble. No els tractarem de mentiders com han fet vostès amb noltros perquè sentim un profund respecte pel Cos de la Policia Local de Ciutadella i perquè creim que, de la mateixa manera que vostès fiquen a tots els polítics en el mateix sac, no és en absolut just actuar igualment envers a tots aquells i aquelles que, dia a dia, i vestint el seu uniforme dignifiquen el que són i el que representen pels ciutadans, a pesar de les circumstàncies. Atentament,

José Maria de Sintas Zaforteza
Francisca Marquès Taltavull

batlle i regidora de Policia
Ciutadella

Preocupats per l'educació

Els membres de les diferents Juntes de les APIMA d'Alaior volem expressar-vos la nostra preocupació per les diferents informacions que estan arribant a través dels mitjans de comunicació i altres canals, en referència als retalls que estan previstos iniciar per al curs 2012–2013 i sense data de caducitat, per part de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears, i que afectarà a totes les institucions educatives dels diferents cicles, representant un detriment en la qualitat de l'ensenyament i en els recursos accessibles per als nostres fills.L'objecte d'aquest comunicat és informar als pares i mares dels diferents centres del nostre municipi dels efectes que tindran les retallades en l'educació als centres d'ensenyament d'Alaior:A l'escoleta:

- Augment d'un 20% de les ràtios d'alumnes per aula

- Reducció dels equips EAP (Equips d'atenció primerenca) que donen suport als alumnes de 0 a 6 anys amb dificultats de desenvolupament o amb risc de patir-les, independentment del seu origen, del tipus o el grau d'aquestes dificultats.

A primària:

- L'augment de les ràtios a les aules de primària per lo que passaran de ser de 20 fillets per classe a 30. Això perjudicant al conjunt d'alumnes i en especial als que necessiten més atenció

- La forma com s'ha plantejat l'elecció de la llengua vehicular junt amb el total desconeixement de quin és el nou model lingüístic proposat ens crea una preocupació que ve donada sobretot perquè no sabem com s'aplicarà i com afectarà al projecte educatiu dels centres

- Pel curs 2012/ 13 disminueix l'import que aporta el Govern per al programa de reutilització de llibres de text

- Supressió de les beques de menjador

A secundària:

- Augment de les ràtios que passaran a ser de 20-25 a 30-36 alumnes per classe a ESO, i fins a 42 en batxiller

- Reducció del professorat entre el 10 i 15%

- La reducció de professorat, especialment a batxiller, podrà implicar que hi hagi alumnes que tinguin que desplaçar-se a altres centres per tal de donar algunes matèries

I Comú a tots els centres:

- La disminució de professorat d'atenció a la diversitat, de programes de reforç educatiu i d'acolliment lingüístic i cultural per a la població nouvinguda farà que minvi de manera important la qualitat de l'educació que tots ells reben. Arran d'això, els professor estaran obligats a dedicar temps als nens amb necessitats especials en detriment de la resta d'alumnes, minvant la qualitat de l'ensenyament rebut per uns i altres.
- Les baixes dels professors no seran cobertes fins als 30 dies, el que suposarà que els alumnes puguin estar fins un mes sense una assignatura a secundària, o que les classes s'hagin de cobrir amb la resta de professors a primària.

Considerem que la crisi no pot ser excusa per fer tornar enrere l'educació a nivells de fa 30 o 40 anys.

No ens val que ens diguin que no hi ha diners. Són els polítics els qui han de saber prioritzar les despeses per tal de destinar els recursos necessaris per a una millor educació, per aquesta funció van ser elegits, per administrar els nostres diners (impostos) de la millor manera.

No ens correspon als pares i mares dir d'on han de retallar, encara que a tots se'ns acudeixen despeses molt més prescindibles, sinó que simplement ens oposem a que les retallades es duguin a terme en educació.

La crisi afecta tant a les administracions com a les famílies, i també ens obliga a racionalitzar les nostres despeses domèstiques. Però mai a cap pare o mare se li passaria pel cap retallar en l'educació dels seus fills. Per tant, exigim a l'Administració que faci el mateix que noltros, i prioritzi l'ús que fan dels nostres impostos d'una forma diferent a la que proposen en l'actualitat.

Per tot això vos demanem la col·laboració a tots els pares d'Alaior en les iniciatives que en defensa de l'educació es vagin proposant.

APIMA ES POUET
AMPA IES JM GUÀRDIA
APIMA CP MESTRE DURAN
APIMA CP DR. COMAS
APIMA la SALLE ALAIOR

Alaior