TW
0

Sobre el comunicado del Menorca Bàsquet
Ante la renuncia del Menorca Bàsquet a la Liga Endesa por razones económicas, el Ayuntamiento de Maó lamenta que causas extradeportivas impidan materializar el derecho conquistado en la competición de la Liga Española de Baloncesto. Que el éxito deportivo y el consecuente premio del ascenso quede supeditado a otras condiciones no deja de ser una alteración de la competición misma y obliga a hacer una reflexión e incluso un replanteamiento de una estructura que valora la cuestión financiera sobre la deportiva. No solo el Menorca Bàsquet, que es el caso que nos preocupa directamente, sino otros equipos se han visto obligados a la renuncia al ascenso o a la continuidad en la ACB, circunstancia que evidencia la insostenibilidad del sistema cuando no una clara adulteración de las condiciones.

El Ayuntamiento de Maó ha celebrado con el entusiasmo de la afición el ascenso logrado con la victoria de la eliminatoria final disputada con el Melilla y elogia los esfuerzos que la Junta Directiva y el club han realizado en las dos últimas semanas con el fin de buscar financiación para asegurar la plaza en la ACB. Hemos seguido con interés y esperanza esas gestiones, que resultan encomiables particularmente en la labor realizada por el presidente Benito Reynés.

El Ayuntamiento respeta la decisión del club y la resolución que adopten los administradores concursales respecto, según la nota del club, a su posible liquidación. No obstante, el Ayuntamiento lamenta un final en ese sentido después de una trayectoria que en lo deportivo y en lo social describe una experiencia difícilmente repetible.

Respecto a la falta de más apoyo económico por las instituciones, al menos en lo que respecta a la administración municipal, resulta palpable que los poderes públicos están absorbidos hoy por otras preocupaciones preferentes y difícilmente la sociedad entendería y asumiría una alteración de prioridades.

Águeda Reynés
Alcaldesa de Maó

A l'atenció del conseller d'Educació, Cultura i Universitats
L'equip educatiu del centre E.I. Fort de l'Eau vol manifestar el gran malestar que ha suposat la notícia rebuda el dia 20 del present sobre la desaparició de l'EAP.

Durant molts anys, el servei que ha donat aquest equip en el nostre centre ha estat essencial en la nostra tasca d'ajudar els nostres infants a desenvolupar totes les seves capacitats, és a dir en la nostra tasca educativa.

Durant molts anys s'han matriculat infants que han necessitat una atenció especifica, hem tingut NESES i infants que al llarg del curs han presentat qualque mancança, així com famílies que han estat ateses seguint les orientacions que aquest equip els hi donava, com també l'han rebut les mateixes educadores del centre per ajudar aquests infants a evolucionar.

És ben sabut per tothom que tingui uns mínims de coneixements d'educació que aquesta primera etapa de la vida dels infants és crucial, degut a que és quan es construeixen les connexions neuronals que ajudaran els infants a créixer i a desenvolupar-se, i que qualsevol mancança detectada a temps té unes conseqüències molt positives, ja que es poden donar les atencions necessàries per superar-les i en molts casos al poder fer un diagnòstic precoç, es poden aplicar les correccions més adients per obtenir una ajuda el més prest possible.

En quant al funcionament del centre en si, també és de gran ajuda l'EAP degut a que es rep un suport específic no tan sols per l'infant en concret, sinó també per realitzar petits grups, efectuant desdoblaments que afavoreixen l'atenció més específica a tots els infants del centre.

D'altra banda, segons les instruccions per a l'organització i el funcionament dels centres del primer cicle d'Educació Infantil de titularitat pública per al curs 2012-13, a la pag. 15, apareix la obligatorietat de que els centres rebin els suports necessaris per part dels equips d'orientació educativa i psicopedagògica d'atenció primerenca (EAP).

Per totes aquestes necessitats, i obligatorietats exigim que 0-3 tingui l'atenció necessària d'aquest servei per poder donar una resposta adequada a les demandes properes i evitar que un 85 per cent de la població infantil hi resti sense diagnosticar.

Esperant una resposta immediata per garantir el dret dels infants a obtenir una educació que contempli les seves necessitats de suport educatiu, ens acomiadem atentament.

L'equip educatiu del
centre públic d'E.I. Fort de l'Eau
Maó

Agraïment als voluntaris de Sant Joan
Una volta han passat les festes, és moment de fer balanç. Segur que hi ha coses que són millorables i que es poden estudiar per canviar-les per a futures ocasions. Ara bé, si d'una cosa n'estic segur, és que aquest Sant Joan haurà marcat un punt d'inflexió en positiu envers la festa. El poble ha triat el Sant Joan que vol, i un grup nombrós de persones s'ha implicat en la festa com a voluntaris durant els jocs d'es Pla. Aquest fet que va generar que molta gent allà present es sumés, de forma espontània, a col·laborar amb la Policia Local i els també voluntaris de Protecció Civil, per tal de fer un ample passadís per donar seguretat als cavallers que participaven als jocs, va més enllà del que estèticament es va poder veure en directe i a través de les càmeres de televisió: un grup de persones s'implicaven, ajudant als voluntaris de Protecció Civil a fer la seva tasca, i a aquestes, se n'hi sumaven més i més...

No sabeu l'orgull que vaig sentir en veure que, a peu d'arena, tot un poble s'unia per un bé comú: evitar els accidents i donar seguretat als protagonistes de la festa. El valor d'aquesta feta ens demostra que, quan volem, si unim les nostres forces i els nostres esforços, tots junts podem aconseguir grans coses. Perquè davant l'adversitat, ens creixem; davant els reptes, ens superam.

Hem posat una fita molt valuosa per a la conservació i el futur de la festa. És l'herència que hem rebut dels qui ens han precedit. Gelosos de les nostres tradicions i solidaris per fer-les entendre i comprendre des del més profund respecte als protocols de la festa pel que són i representen.

Ens esperen molts de Sant Joan com aquest si seguim fent feina junts, colze a colze, transmetent els valors d'aquesta festa tan especial i única que tant ens estimam. Perquè ens agrada endevinar l'ensortilla, perquè ens agrada córrer abraçats i agafar un tros de carota encara que quedem enfarinats d´arena... Què hi farem? Som així, som... ciutadellencs!

A tots aquells i aquelles, voluntaris de Sant Joan inscrits al registre de la Policia Local i a aquells inscrits o no en el moment dels jocs que vau col·laborar per fer uns preciosos jocs as Pla de Sant Joan: gràcies per estimar-vos la festa, gràcies per col·laborar per evitar accidents ajudant a la Policia Local i als voluntaris de Protecció Civil, gràcies per sacrificar el vostre temps de festa per fer possible la seguretat pels participants als jocs, perquè una vida no té preu i voltros heu contribuït, i no poc, segur, a salvar-ne qualcuna... fins l´any que ve si Déu vol!!

José María de Sintas Zaforteza
Batle
Ciutadella