TW
0

Vestits de negre

Darrerament el govern ens "sorprèn" cada divendres amb mesures suposadament per solucionar la crisi, sembla que pel camí que portem no estem solucionant gairebé res i si de cas mica en mica s'agreuja. L'atur augmenta, la tal prima puja, i la nostra capacitat econòmica cau en picat després de retallades diverses i pujades d'IVA fetes per un i altre govern.

Jo personalment he pres vàries decisions al respecte, no tindré paga extra, no compraré res extra, perquè ja no m'ho puc permetre i també per demostrar el meu desacord al respecte, jo no he provocat aquesta crisi i fustigant-me a mi no s'aconsegueix solucionar res!!Deixo des d'avui mateix d'anar a prendre el cafè fora de l'Ajuntament, l'entrepà ja fa molt de temps que no el faig a fora, me'l faig a casa, però ara tampoc faré cafè fora, quedaré a la casa i m'estalviaré els diners. Algú li queda cap dubte de com afecta l'economia familiar en el dia a dia quan va a la compra després de la pujada de l'IVA primer del 16 al 18 i ara al 21? Com poden les famílies suportar un increment del 5% en un any? en tots els productes però sobretot en la cistella de la compra.

No ens enganyem, de moment menjarem, per això encara en tenim, però deixarem de comprar sabates i roba i abrics a l'hivern, jo aquest hivern no em vaig comprar cap sabates, les vaig reservar per als nens, l'hivern que ve dubto que pugui tampoc. De tant en tant sortíem algun dia a dinar i ara ja quedarà relegat, anirem sempre de pícnic, et toca l'aire i no gastes.

Fer fora un 10% dels funcionaris, altra vegada. És que ha solucionat res la crisi de Grècia i han fet fora més funcionaris que aquí? Per què idò posem més gent a l'atur?
Jo així no puc, però a més i sobretot així no solucionem res.

Jo manifesto el meu desacord i he decidit sumar-me a la campanya iniciada a FACEBOOK de "viernes negro", cada divendres aniré a la feina vestida de negre tan negre rigorós com pugui, una campanya silenciosa que crec que impactarà prou si la secundem força gent.

Elena Camps, Gemma Garcia, Josep Garriga, Toni Gomila,
Inés Llambías, Andrés Alarcón, Joana Catchot
Membres del Comitè d'Empresa
de l'Ajuntament

Maó

------------------------------------------

A Maria Camps i família

Sabem que en moments com aquests, cap paraula reconforta, enviam el nostre condol per la mort de la teva estimada mare.

Sincerament.

Coral Associació Democràtica
Ciutadella

------------------------------------------

Lo único que crece es la edad

Lo demás solo sube, este verano tenemos la subida de la luz, el gas, el butano etc.Ahora vendrá la subida del IVA reducido del 8% al 18% en comestibles etc.

Estoy hablando de subidas en cosas necesarias cada día.

Si los jubilados tenemos la paga congelada el año que viene, y la mayoría de los obreros son mileuristas, cómo podremos consumir?

Si no se le sube el IVA al sector turístico, ni el prepago de 1€ por estancia, sabiendo que al año son 50 millones de turistas los que vienen a España son muchos millones de euros (hay naciones que sí cobran el prepago al turista), ¿cuantos millones de euros se dejarán de cobrar y que tendremos que pagar los autóctonos? Al final parece que se subirá un 2% el IVA a los turistas.

A mi entender la entrada del euro hace 10 años en España, en teoría era un éxito pero en la práctica es un fracaso. El ejemplo más factible es que del 31 de Diciembre de 2001, al 1 de Enero de 2002 un café que costaba 100 ptas. pasó a valer 1 euro o sea 166 ptas. En 24 horas subió un 66%.

Antes todos queríamos ser funcionarios, ahora con alargarles la jornada, bajarles el sueldo y presuntamente quitarles la paga de Navidad, además ERE?, muchos no querrán serlo,

Mientras tengamos pan, aceite, patatas y huevos algo comeremos.

Años atrás se compraba en las tiendas a cuenta, la famosa libreta, pero al final de mes se pagaba y vuelta a empezar, ahora en las tienda leemos "hoy no se fía, mañana sí". Por tanto si no podemos comprar habrá que ir a los contenedores.

Miguel Perea Cavaller
Alaior

------------------------------------------

Indignats amb l'Ajuntament pel tema de les terrasses

Bono… després d'esperar dies, setmanes i mesos ens hem decidit a escriure aquesta carta.Ja fa poc mes d'un any i mig que esteim en possessió d'un bar al carrer Orient de Ciutadella, antigament conegut com en Torrent a sa cisterna (ara Bar Tio Pepe). És un bar de barriada, amics i gent coneguda en general i molt afable. Des que tenim el bar, el desembre de 2010 (gener de 2011 va sortir la llei antitabac), esteim intentant aconseguir posar una terrassa. Doncs bé no hi ha manera, hem xerrat amb quasi tots els polítics (PP, PSOE, UPCM, etc...) i sí, tots en escolten però d'aquí no passam, que si ara han de fer un ple, que si han de fer una normativa, que si ara hem de xerrar amb altres partits polítics, etc...res de res i paciència. I ens demanem? Des de Ferreries fins a Maó, a tots els carrers està permès posar terrassa, per tot arreu hi ha tarimes de llenya a carrers molt més estrets que el nostre i amb molt trànsit de vehicles. Qui incompleix la llei? Per una altra banda aquí a Ciutadella hi ha establiments que disposen de cadires i taules damunt la via on passen vehicles, i tornem a demanar, no som tots iguals? Que es que ells són més que els altres?Segons el que ens han comunicat sobre el tema de no poder posar terrassa al nostre negoci, és que és perillós ja que els cotxes poden endur-se els clients que estiguin allà asseguts. I ens tornem a preguntar, en els següents establiments es veu que no ho és perillós: bar restaurant Alcapone, establiments de sa Plaça des Peix, Sa Gelateria a la baixada del port on hi ha moltíssimes cadires i on passen molts vehicles durant el dia, bar es Tastet al carrer Carnisseria on hi ha les administracions de loteria, bar Florida que té una tarima molt ben adequada i qualque altre establiment que segur ens deixem. No trobau que pels carrers de tots aquests negocis hi passen vehicles? Ens diuen que els qui tenen terrassa ara estan damunt una llei antiga, que tenen permís antic, i açò no és just perquè tots som iguals davant la llei ja que noltros també pagam els impostos que pertoquen.

No esteim denunciant aquests establiments, de cap manera, només volem poder tenir el que ells tenen, terrassa.

No volíem arribar fins aquest punt, però és que ja està bé, que després d'any i mig i després d'haver tingut vàries reunions a l'Ajuntament amb l'alcalde i amb diferents partits polítics que ens diuen que sortirà una ordenança i no surt, que sortirà el mes que ve i tampoc, que serà abans de l'estiu i res i que ja serà després de l'estiu (serà ver?). Ara ens diuen que han de fer un ple aquest mes de juliol, en el qual volem que es tracti el nostre tema d'una vegada, a noltros no ens serveix l'ordenança quan hagi passat l'estiu, volem solucions ja!

No som només nosaltres que reclamam posar terrassa, també hi ha es Club 94 i bar ca'n Tolo, amb els quals hem estat en contacte. Creim que d'alguna manera es pot arreglar ja sigui posant una tarima de llenya amb tres tauletes (no en demanam vint) que no farien cap nosa.

De veritat, ja està bé que ens vagin posant traves i no ens deixin fer feina, esteim en una època molt delicada, tothom vol que es creïn llocs de feina, però és que no et deixen viure, demanam un poc d'empatia, sensibilitat i sentit comú, que és el que fa falta en aquests temps que passen, perquè açò és vergonyós, ja està bé de que es riguin de noltros.
Vos podem assegurar que clients habituals i vesins dia si i dia també ens demanen pel tema de la terrassa, fins i tot alguns clients ja no venen perquè volen seure a la fresca.
Per a tot hi ha solució si totes les parts volen, esperem que amb aquesta carta se'n trobi alguna.

Als lectors: gràcies per la vostra atenció...

Bar Tio Pepe, Club 94, Bar Ca'n Tolo
Ciutadella

------------------------------------------

Mercat mariner a Fornells (i dos)!

Per la present, i sense ànims de crear cap polèmica personal ni política, em dirigesc al Sr. Francesc Ametller, batlle des Mercadal, i ho faig com a veí de Fornells, no fos que em torni a retreure que parlo en nom i representació d'una Junta Local que encara no s'ha ratificat pel ple de l'Ajuntament, com si allò que realment importa fos açò i no els fets que van ocasionar les meves declaracions.Pens que és un dret democràtic irrenunciable el que, qualsevol persona pugui traslladar queixes, dubtes o problemes a la junta de govern municipal, "que vostè presideix en minoria". Aquest era l'objecte de les meves declaracions, el trasllat d'una queixa veïnal, justificada per escrit i signada per un centenar de veïns i veïnes.No entrarem en detalls de com, ni quina persona va intentar derivar la responsabilitat de l'organització del mercat mariner cap a la recent formada Junta Local. Vostè no haurà de retre comptes amb la JLF sobre totes les qüestions que han sorgit sobre aquest mercat mariner, és més, en cap moment vaig dir que l'Ajuntament assumís el cost esmentat en les declaracions, ni tampoc he dit que no demanés permís a la dita administració, és vostè mateix qui a la carta "Mercat mariner a Fornells", publicada als medis de comunicació, on diu que "l'Administració de Ports demanava unes taxes inassolibles". Perquè s'esforça en demostrar que ha demanat permís a Ports? Ho sabem tots!!! Amb les seves afirmacions deduïm que el permís per part de Ports no s'ha denegat, no?. Altre cosa és saber què ha costat a l'Ajuntament aquest event i quines taxes han recaigut a les arques municipals, que no és cosa meva. Senzillament vaig repetir el que em va dir telefònicament. Serà davant la Corporació municipal des Mercadal on vostè haurà de justificar explícitament tots i cada un dels detalls de la poc encertada organització d'aquest event, a tots als nivells. Tot ha de quedar minuciosament escrit.

Només em resta donar-li les gràcies per dues coses, la primera per permetre'm aprendre del que vostè ha fet i que jo he d'intentar no fer mai, a partir del moment en que assumeixi el càrrec de president de la Junta Local: entrar en al·lusions a qüestions personals o empresarials dels meus oponents polítics, amb açò mai l'imitaré, perquè em sembla poc respectuós i d'un evident mal gust. D'altra banda supòs que li he d'agrair que en el seu escrit parli del nostre negoci familiar, en temps de crisi sempre va bé que et facin publicitat de franc!

Per acabar, voldria aclarar-li que no tenim cap problema amb l'organitzador d'aquest event, ni sé qui és, però li puc assegurar que amb molt de gust acceptaria trobar-me amb ell i parlar de Fornells, de futbol o del que jo com a persona pugui aportar sobre una organització que ha resultat, com a mínim, manifestament millorable.

Sincerament, i vull que quedi constància a través d'aquest breu escrit, que mai cercaré la polèmica ni els enfrontaments polítics, i que l'únic guanyador d'aquesta experiència ha de ser Fornells. No voldria mai del món que la creació d'aquest ens que es crea per promoure la participació i per atracar l'administració municipal als veïns i veïnes de Fornells, fomenti de cap manera el distanciament entre Fornells i es Mercadal. Els pobles i les seves relacions han d'estar molt per damunt de les polèmiques d'aquest tipus.
Respectuosament,

Richard Riera Pons
Veí del carrer des Pujol
Fornells.