TW
0

Comunicat de membres del Grup de Facebook "Fotos Antiguas de Menorca"
Molts dels que esteim al Grup de Facebook "Fotos Antiguas de Menorca" ens hem sentit dolguts pels adjectius i altres galanies que la senyora Margarita Caules ha deixat anar en diverses col·laboracions fetes al Diari Menorca, quan arran d'algunes fotos publicades al grup esmentat es va sentir ofesa, i espoliada dels seus drets (sembla ser que ella creia que n'era propietària única), i dels drets d'altres (de qui sembla ser que s'atribueix la representació). La veritat és que el to de les seves paraules, en alguns casos ofensives per a determinades persones, ens sembla del tot inadequat.

Els que estem ficats dins el grup no tenim cap ànim crematístic, ni afany de notorietat i protagonisme, només ens mou compartir fotos, comentar-les, passar una estona divertida, aprendre coses que no sabíem i tenir amics a tota l'illa.

Senyora Caules, els membres del grup que subscrivim aquest escrit mai vam tenir cap intenció d'espoliar-li res, i molt manco de menysprear-la i ofendre-la, i si es va sentir així li convendria recordar qui va deixar anar els primers adjectius desqualificants i fins i tot grollers, totalment injustificats i fora de lloc. Però bono, crec que hem de passar pàgina, i més tenint en compte que ens serà difícil rellegir tot el que vostè va dir, ja que va esborrar del grup els seus comentaris i fotos.

Quant a la defensa acèrrima de la propietat intel·lectual de tota mena de la que vostè fa gala, li volem recordar que el mateix Facebook té unes normes establertes de les que se'n pot fer ús, i que hi ha diversos estaments que estan per defensar aquest dret de la propietat. En darrer terme, com sap perfectament, existeixen els jutjats, als quals en qualsevol moment pot acudir per denunciar l'incompliment de la normativa i per defensar els drets que li semblin espoliats.

Com a grup no entrarem em cap rèplica, amb aquesta nota pública donem per acabada la polèmica, mos estimam més dedicar el nostre temps i els nostres coneixements a xerrar de fotos, de Menorca, a relacionar-nos, a fer amics, a gaudir de tot el que ens ofereixen les xarxes socials.
Menorca, 8 d'Agost de 2012.

Nota: Aquest comunicat ha estat exposat al mur del grup de Facebook "Fotos Antiguas de Menorca" i al mateix hi han mostrat la seva conformitat 88 membres del grup.

Pablo Cardona Natta i 87 membres més del grup de Facebook "Fotos Antiguas de Menorca"

Txiqui, ya tengo
la solución!

Querido amigo: En estos momentos que estamos viviendo creo haber encontrado la solución a todos los problemas.

Para Mallorca somos un estorbo, mejor si no existiéramos.

En Madrid no saben ni donde estamos, ni como llegar.

Y para Europa no llegamos ni al punto de la i.

El Gobierno español está negociando la vuelta a la península de Gibraltar, y los ingleses no se dejan.

Podríamos plantear al Gobierno de España que nos cambien a Menorca por Gibraltar.

Fíjate las ventajas que tendríamos:
-Saldríamos del euro, que tanto mal nos está haciendo, y tendríamos una moneda fuerte para luchar, la libra.
-Menorca sería un puerto franco, con todas las ventajas que conlleva.
-Tendríamos plena ocupación turística, ya que los ingleses vendrían a una "parte de su país"
-Las inmobiliarias venderían todos los pisos y apartamentos a británicos que quisieran una segunda residencia en su mismo "país".
-No tendríamos problemas con los aviones, ya que la Britihs Airways tendría una base en Menorca, al igual que lo tiene Air Berlín en Mallorca.
-Nuestro Gobernador solo tendría que hablar con el Parlamento Inglés, sin intermediarios.
-Lo que viniera a Menorca no tendría que pagar el "canon" a Mallorca.
-Podríamos hacer nuestra propia gestión en el tema turístico. Nadie nos impondría nada.
-A lo mejor la Reina y los Príncipes de Inglaterra elegirían Menorca como lugar de vacaciones.
-Pasaríamos de ser los eternos segundones.

¿Qué te parece? ¿Sueño o realidad?
Saludos.
P.D.- Si te he arrancado una sonrisa me doy por satisfecho. Y si te he hecho reflexionar, es que algo está pasando.

Lorenzo Mascaró Florit
Alaior


Llançadora
Aquests dies de descans a Menorca he seguit amb certa curiositat i interès les diverses polèmiques que hi ha obertes entre els ciutadans i l'equip de govern de l'Ajuntament de Maó.

Pel que respecta al tancament del Port al tràfic rodat em sembla, sincerament, una mesura presa de manera precipitada i sense tenir aclarits transports alternatius, que la gent conegui i utilitzi amb comoditat.

Al meu paper, el trenet és (a més de ridícul) una mica petit, lent, amb un recorregut llarguíssim i per tant amb freqüències massa espaiades. L'ascensor em sembla un mitjà que no solucionarà res, per la poca capacitat (seria millor solució unes escales mecàniques exteriors, en llocs on no creïn una mala estètica, cosa normal i molt utilitzada fora d'aquí).

Però la solució que jo voldria aportar és el nomenat transport Llançadora, un simple microbús que va fent un recorregut curt cada deu minuts. Per exemple: Plaça Espanya/Bar La Marina/Plaça Espanya. Un altre microbús podria fer Fort de L'Eau/Corea/Fort de L'Eau.

Aquest constant puja i baixa donaria, com s'ha demostrat als llocs on funciona aquesta modalitat de transport, una gran fluïdesa humana, salvant el principal escull (la costa) i donant més llibertat de moviment amb més freqüència de sortida.

Res, només he volgut fer la meva aportació a una possible solució ja que, sincerament, el tràfic de cotxes a llocs on ha de primar la bellesa, quietud i tranquil·litat, no m'agrada gens.

El Port de Maó és un dels llocs més emblemàtics de Menorca, però si no tenc com arribar-hi (sense haver-me de pujar al 'tren de la bruja!') millor me'n vaig a un altre lloc.

Lluís Sintes i Mercadal
Maó