TW
0

Tancament del Port: Una bona oportunitat mal gestionada
Ja són quasi tres setmanes que el port de Maó roman tancat des de la Costa d'en Reynés a Corea de les 20 a les 24 hores de cada dia. Tres setmanes plenes de contradiccions entre comerciants, restauradors i Ajuntament de Maó.

El Grup Socialista vol donar la seva opinió de forma pública sobre la manera en que s'han dut a terme els canvis imposats des de l'actual equip de Govern, generant el caos i el conflicte, una vegada més.

Ja hem fet saber a l'Associació de Comerciants i Restaurants del port de Maó el nostre descontent amb el caire que està prenent aquesta situació.
Sempre hem pensat que el port de Maó té un potencial comercial, d'oci i d'activitat enorme. Un potencial que no li hem sabut treure mai el suficient suc i en primer lloc els diferents responsables municipals, entre els quals ens hi incloem de forma evident.

I, per tant, són moltes les controvèrsies sobre com podem animar-lo, com podem activar-lo, com podem convertir-lo, de nou, en el motor principal de l'economia de la nostra ciutat.

I una d'aquesta iniciatives ben podria ser un projecte de pacificació del trànsit rodat. De pacificar aquesta ronda de Maó que és i ha estat sempre el nostre port.
Aquest és un projecte il·lusionador però d'envergadura. I com a qualsevol projecte important requereix de molta planificació i molt consens. I, sota la nostra opinió, aquests dos aspectes han fallat en la posada en marxa del tancament del Port.

Noltros hem manifestat que, essent una bona iniciativa, ha fallat per la manca de diàleg i la manca de previsió. I per una forma d'actuar que, sovint, és tan o més important que el fons.

Noltros som del parer que s'hauria d'haver planificat millor. Hi mancava molta informació (de transport públic, d'aparcaments, de rutes alternatives). Hi ha mancat previsió per tal de no afectar a un barri sencer com tanques del Carme.

Però el més important hi ha mancat diàleg. Però diàleg sincer. No reunions formals. Diàleg i consens.

S'havia d'haver pactat si eren els millors dies per iniciar el tancament (molts pensam que el dia 1 d'agost no es poden fer experiments, que no es pot "provar" dins la setmana que molts negocis es juguen la temporada sencera). S'havia de pactar si solament es podia tancar aquesta zona o s'havia d'alternar amb tancaments a altres zones del port.

I també, perquè no, si hi havia altres propostes com la de deixar un sol carril amb una sola direcció.

Però també hi ha mancat planificació amb l'administració competent que és Autoritat Portuària. Amb una bona planificació es podia haver intentat ampliar algunes terrasses, utilitzar l'aparcament de l'estació marítima…

En definitiva, hem perdut una oportunitat d'or per consensuar una acció que hauria d'haver beneficiat a la immensa majoria.

Grup socialista de l'ajuntament
Maó

El cierre del puerto y el dedo en la llaga
Pone irónicamente el dedo en la llaga el señor Nacho Martín en su carta de ayer en este diario. Se pregunta si los pantalanes semivacíos se explican también por la ausencia de tráfico, lo que me ha llevado a asombrarme de la inexplicable diferencia entre la reacción con manifestaciones contra el cierre y la nula reacción ante el saqueo de los atraques de Cala Figuera por Autoridad Portuaria, causa de los pantalanes semivacíos y de la ausencia de los magníficos clientes de los protestantes.

En efecto, es indudable que se podría disentir del Ayuntamiento, pero su buena fe en el cierre es indudable, en tanto que ciertos individuos conectados con Autoridad Portuaria han terminado imputados por delitos cometidos en las concesiones de Cala Figuera.

Y no hemos visto a ningún comerciante del puerto manifestarse en consecuencia ante las oficinas de Autoridad Portuaria.

Francisco de Asís
Zumárraga Ortiz

Maó