TW
0

Agraïment a una colla que es dissol

La Colla gegantera i grallera d'Alaior ha iniciat aquests dies els tràmits per a dissoldre's com a associació cultural degut a una sèrie de crisis que han forçat aquest final arrel d'una reunió interna realitzada i on la majoria dels membres que la formen comunicaren la seva decisió de no seguir amb la colla. Al ser bastants els que abandonaren l'entitat no es tingué cap altre solució que desfer-se. La colla lamenta aquest final i més encara quan fa poques setmanes va presentar en Xoroi, una figura que intentava solucionar el problema de portadors.Ja s'ha presentat la sol.licitud de baixa a l'Administració pública. S'ha comunicat a l'Ajuntament d'Alaior la nostra decisió i els diners que disposava es destinen la meitat a l'AECC (Associació Espanyola contra el Càncer) i l'altra a ASPANOB de Menorca tal i com desitjaren els membres de la colla a la darrera reunió.Per la nostra part, sols ens queda donar les gràcies a tots els qui ens han ajudat durant tants d'anys d'una manera o altra. També als exgeganters i a les empreses que ens han fet d'esponsors. I no ens podem oblidar dels diferents equips de govern municipal que ens han ajudat durant aquest temps. Anomenar-los a tots ells és difícil i ens deixaríem algú però sempre els tenim presents perquè sense ells la colla no hagués funcionat ni hagués fet alegrar les vides i les festes al municipi alaiorenc.

L'Associació Espanyola contra el Càncer, Junta Local de Maó, vol expressar la seva gratitud a la Colla Gegantera i Grallera d'Alaior, per la seva col.laboració desinteressada. Amb aquest gest, ens esteu ajudant al fet que puguem continuar amb la nostra lluita contra el càncer i seguir oferint els nostres recursos i serveis amb qualitat a les persones afectades per aquesta malaltia, tant nens com adults, i als seus familiars.
D'aquesta manera, demostreu que esteu sensibilitzats amb el col.lectiu de persones afectades de càncer i que voleu, tant com nosaltres, amb la vostra ajuda, que millori la qualitat de vida d'aquestes persones.
Per tot això, mil gràcies!

Junta Local AECC
Maó

Binimel·là
y sus basuras

El pasado día 19 de agosto, el diario "Última Hora" de Menorca publicó la fotografía habitual (se ha convertido en un souvenir) de almacenamiento de bolsas de basura junto al cartel de prohibición (catalán-castellano) de esta práctica en Binimel·là.

Sorprendentemente el comentario que la acompañaba señalaba como causa el "incivismo" de los visitantes. Puede ser que la explicación sea más sencilla y muy distinta: No hay un triste cubo o contenedor para basuras entre Binimel·là y Pregonda.Por ese punto de Binimel·là pasan varios cientos de visitantes diariamente, muchos de los cuales tras buscar algún tipo de recipiente para ello, dejan su basura embolsada en el lugar donde creen más fácil su retirada, que se hace diariamente. Yo me pregunto: ¿No sería más útil e higiénico quitar el ya famoso cartel y poner un par de contenedores? Su sola presencia deja indicado en todos los idiomas su finalidad, sin necesidad de explicación adicional.Los ayuntamientos son responsables del orden e higiene de los lugares públicos de su término. ¿Se imaginan la Feria del Caballo Menorquín sin contenedores de basura? ¿Qué pensaríamos de los andaluces si en las playas de Chiclana no pudiéramos encontrar un cubo de basura? ¿Y de Marruecos si nos ocurriera esto mismo en sus playas? ¿Y en las de Cabo Verde?. Pues, eso. Hay cosas que sé que no les caben en la cabeza, pero en Menorca, Sí. Nos hemos empeñado que sea distinta, y ya creo que lo estamos consiguiendo.

Se nos llena la boca deseando gran afluencia de visitantes a nuestra bella isla, gracias a los cuales muchas personas y negocios se mantienen, pero no hacemos otra cosa que crearles absurdas incomodidades. Y va siendo hora de exigir a nuestras autoridades electas que utilicen la cabeza y administren nuestros impuestos con sentido común y para el bien colectivo, y se dejen de las "pamplinas" de los cuatro "iluminados" que han decidido sobre estos asuntos en los últimos años.

Verdaderamente, algo no "carbura" bien, pues, lo mismo negamos cualquier comodidad a nuestros visitantes, impidiendo la colocación de unos contenedores de basura de uso general, que, a su vez, regalamos las bolsas de "caca de perro" a los particulares (que algún día sabremos lo que nos cuestan).

Desgraciadamente, una de las imágenes de Menorca que se llevan nuestros visitantes, o retienen en su cabeza, es la publicada por "Ultima Hora". ¡Qué pena! Y en lugar de poner solución, además les llamamos "incívicos". ¡Qué vergüenza!

Lorenzo Muzás Labad
Es Mercadal