TW
0

Alcem la veu…
però tots a la vegada

No hem aconseguit res. Tot segueix igual, si no pitjor. Portem més d'un any i mig intentant sumar els esforços de tothom, de recollida de firmes de tots els descontents, de reclamar la màxima prioritat a tots els nostres representants polítics, d'indagacions a tots nivells per saber on són els impediments, però no hem aconseguit res. Les nostres connexions aèries segueixen igual de deficitàries, horaris desbaratats i tarifes inassequibles per a la majoria. Ens espera un hivern de desolació, sense unes comunicacions aèries pertinents per alimentar la nostra economia.Estem lluny d'aconseguir l'objectiu "d'un autobús amb ales" que perseguim. Unes tarifes úniques, independents de les actuals i perverses fluctuacions que apliquen les companyies aèries, i universals, independents també de si són o no residents. Igual com funcionen els autobusos i trens de la Península. No cal dir que els avions són els nostros autobusos. I no estem demanant res impossible. A Sardenya ja estan aplicant aquest sistema. Ells sí han aconseguit la implantació d'una OSP que obliga a unes tarifes úniques i universals des dels seus tres aeroports a preus assequibles a la península italiana.Però nosaltres no hem aconseguit res. Per què? Quin pot ser el motiu?

Entenem que el principal motiu és que hi ha una gran diferencia entre Mallorca i les illes menors. Mallorca no té en absolut cap deficiència en el seu transport aeri, gaudeix d'àmplies connexions i de tarifes molt més assequibles que des de les illes menors. Per a Mallorca i per als seus representants polítics el transport aeri no és cap prioritat. Com tampoc té cap prioritat l'actual i deficient OSP entre illes que com se sap ostenta el rècord de tenir les tarifes més cares, probablement, d'Europa. Amb l'agravant de què a Mallorca se n'hi va al voltant de 100 milions d'euros dels 126 aproximadament que rebem de l'Estat en concepte de bonificacions per resident, quan a ells no els fa falta. És indignant. I només amb una mínima quantitat d'aquests 100 milions, 3 o 4 bastarien, per sufragar un transport aeri entre illes amb tarifes úniques i universals a 30 euros. Així de fàcil: en aquest moment l'Estat paga uns 17 milions pel descompte de resident pels vols entre illes, estudis pertinents sostenen que els costos d'aquesta operació serien d'uns 20 milions. Només ens en fan falta uns tres milions. Fa anys que tots els representants polítics de la nostra illa ho estan propugnant. I no hi ha manera. Què passa amb Mallorca que no ens escolten?

Vam estar al Parlament Balear amb totes aquestes argumentacions i s'han limitat a crear una comissió per començar a analitzar el problema. Després de tants anys? Començar a estudiar el problema?

Estem segurs que una tarifa única i universal entre illes a 30 euros, no tant sols fomentaria l'esperit de comunitat, recordem "4 illes, un país", sinó que milloraria l'economia de tots, la nostra i la de Mallorca la de tot l'Arxipèlag. A Eivissa també hi ha una plataforma que està reclamant aquesta tarifa des de fa estona.

I Mallorca segueix sense escoltar-nos. Què els passa? Per què no ens escolten?
Sabem que els nostres representants polítics insulars estan per la labor, per a ells també és una prioritat, i tenen el nostre recolzament. Potser fa falta que tots alcem la veu, tots junts, tots a l'uníson. Tots els col·lectius de Menorca alçant la veu a la vegada ens haurien d'escoltar a Mallorca.

S'ha d'aconseguir d'una vegada aquesta tarifa única i universal a 30 euros entre illes. Una vegada aconseguida, aquest model serà més fàcil de traslladar a altres rutes.

Ens han d'escoltar. Ens estem ofegant.

Anton Soler
Plataforma "el transport aeri ofega Menorca"

Afectados de cáncer en desacuerdo con la "foto"

Si tiene a bien publicar el siguiente escrito a modo de sugerencia, por no estar de acuerdo en que su digno periódico publique fotografías dando relevancia a personajes considerados relevantes.Ante el cáncer nadie es más ni menos y mucho menos para salir en la foto.Somos de la opinión, que en el mundo laboral, entre los que se encuentran en las bolsas más pobres por haber quedado sin trabajo y afectados de cáncer, también son muy importantes ¿Por qué no?

El cáncer no tiene nombre, ni número de carné de identidad. El cáncer desconoce edades y estamentos sociales. Es por ello que nos parece poco digno se aproveche un espacio del "Menorca", dando la sensación a muchos lectores del favoritismo de ciertos personajes, considerando que no es preciso poner una publicidad gratuita, enalteciendo a un sector que no precisa de ello, ya que salen a la luz un día sí y el otro también.

No le parece, señor director, que sería más humano emplear el espacio para los niños de ASPANOB que tanto lo precisan, que tan desamparadas se encuentran sus familias, primero intentando aceptar la enfermedad, y no digamos lo que ello repercute con los desplazamientos, estancias, etc. A la vez que lamentamos, que jamás haya salido en "la foto", ninguno de estos niños mostrando sus habilidades frente a los fogones, que alguno habrá que las tendrá.

Si lo permite, Sr. Director, por qué no emplear este espacio semanal o quincenal con un dibujo realizado por estos niños, que tanto les reportaría, alegrándoles no tan solo a ellos sino también a sus familiares.

Recuerdo, que en una de las recolectas de esta pasada primavera, un grupo de afectados, comentaba que su aportación la destinaban a otro menester, añadiendo, "aquests estan rodajats de gent de doblers, no hi ha més que veure els retratos que publiquen".
Sr. Director, permítame que aproveche para felicitar al grupo de Ciutadella, por su trabajo, sus reuniones y su manera tan ejemplar de recaudar fondos por la causa, debería servir de ejemplo a otras sociedades, con la particularidad de que jamás sale fotografía alguna de los realizadores del arduo trabajo, son anónimos.

Dándole las gracias anticipadas, reciba mi admiración por su trabajo al frente des Diari.

Margarita Caules Ametller
y 102 firmas más
Bini Repòs (Torret) Sant Lluís