TW
0

Opinions i no informacions

Després d'uns dies d'enviar aquest escrit al Diari Última Hora per a la seva publicació com a Carta al director, i no fer-ho, acudim a altres mitjans de comunicació, per a coneixement de tothom.

En el diari Última Hora de dia 30 de setembre va sortir publicat un escrit en el que s'exposen una sèrie de dades sobre Caritas, irreals i confoses posades en boca del Sr. Bisbe durant el dinar amb el President del Consell, consellers i alcaldes.
Davant aquest incident volem manifestar el malestar innecessari provocat, sobretot amb els treballadors/es de Caritas, ja que el contingut que reflecteix l'escrit no s'ajusta a la situació real de Caritas i al que va dir Mns. Salvador.

Entre altres temes, a part d'alguns que menciona l'escrit en qüestió, el Sr. Bisbe, simplement va parlar de que les administracions volen convenis en alguns serveis amb Caritas i no els financen en la seva totalitat, fins i tot mantenen un elevat deute amb aquesta institució eclesial, que continua essent elevat en l'actualitat i pot arribar a ofegar la tasca que es desenrotlla.

Les accions empreses per Caritas al seu moment, han portat a una situació actual que no es planteja, de cap manera "tancar serveis i prestacions", ni "d'aplicar una nova reducció de plantilla a 31 de desembre" ni que "Caritas està en una situació límit". Tot açò són opinions dites a l'escrit que no s'han contrastat.

En tot cas, la dificultat que continua tenint Caritas, és de tresoreria provocada per l'impagament del deute per part de les administracions pels serveis a la societat que ens demanden i de no fer-ho quedarien persones socialment desateses.

Per acabar, manifestar que l'Església de Menorca no s'ha plantejat en cap moment deixar de servir a persones desfavorides que pateixen com ningú les xacres d'una crisi. Ho fa, lluitant en la prevenció i esforçant-se en atendre els pobres, d'acord amb l'Evangeli de Jesucrist. Complint així el manament que des de sempre ha dut a terme, amb ajudes externes o sense elles. És aquest el compromís de la Comunitat Eclesial.

Gabinet de Premsa del Bisbat de Menorca