TW
0

El nostre "gran" dic

Aquest cap de setmana passat, sa coral de jubilats "Es Ressol" de Ciutadella i un grup d'acompanyants van anar a Mallorca a participar en una trobada de corals.Mos va fer molt bons dies. Però vet aquí que sempre hi ha d'haver un "però" i es "però" aquest ja hi ha dues vegades que es repeteix, ja que l'any passat també vam anar a cantar a Mallorca i ja vam patir el mateix calvari. Resulta que perquè ens surti més econòmic anam i venim en barco, concretament amb el Nura Nova d'Iscomar.Amb quin engrony mos vam trobar els 85 integrants del nostre grup i també en sol demà tots els maonesos i acompanyants integrants del grup de la Coral del Casal de Gent Gran de Maó a l'hora d'embarcar! Tot eren bromes i alegries que van desaparèixer tan bon punt vam veure el calvari que ens tocaria passar.

Resulta que d'ençà s'ha fet el dic nou, la pujada al barco no es fa com es feia al moll antic per mitjà d'una plataforma regulable. No, tot açò va quedar allà abandonat. Ara s'hi accedeix de part darrera, com els cotxes, motos i camions, o com hi entraria el bestiar 40 anys enrera. A part de l'olor insuportable de fums dels vehicles, hi afegim lo més nefast que els qui no hi han anat mai es puguin imaginar: haver de pujar una escala llarga i recta, carregats amb les maletes i bosses. No volgueu saber els "bufus" i renecs que es senten tota l'estona! Com que el viatge d'anada prest queda oblidat, de tornada la cosa ja ha canviat. Entre que s'ha acabat la festa, que els ànims estan més baixos i que, inconscientment, no mos hem donat compte que l'arribada a port com la partida el darrer dia d'Alcúdia, hem emprat una plataforma adequada. Però allò és Mallorca, ells sí que ho aclareixen prest (l'any passat ho tenien com noltros, enguany ja ho tenen aclarit).

I no podem fer manco que demanar-mos: Fins quan durarà aquesta situació? Quina solució hi ha? Quina solució hi donaran els nostres polítics? I quan? Potser esperin a les pròximes eleccions per prometre solucions que després no compliran?

Perquè ells quan van a Mallorca no agafen el Nura Nova, se'n van amb avió, allà agafen un taxi i s'allotjen a un hotel del Passeig Marítim de 5 estrelles, i ja no se'n recorden quan van a parlamentar que al dic de Ciutadella existeix cada dia aquest problema.

Me dirigesc ara al President del Consell de Menorca, al nostre Delegat del Govern, al Batle i als polítics de torn que ens representen a Mallorca perquè contestin a aquesta queixa i que "es banyin", perquè ningú més que ells té la solució.

A tot açò, vull fer constar la bona disposició per part del personal del Nura Nova, qui en tot moment mos va ajudar. Moltes gràcies!

Miquel Balaguer Salom
Ciutadella

L'ordenança d'horaris a Ciutadella

L'Administració local és l'entitat més propera al ciutadà, i com a tal ha de treballar per fer més efectiva la participació ciutadana en l'adopció de les decisions. Des del Grup Municipal Socialista pensam que l'acord polític no és garantia suficient en alguns propòsits, ja que consideram important i necessari el diàleg amb tots els col·lectius implicats, amb la finalitat d'aconseguir propostes consensuades i acceptades per la majoria. Aquestes són les que perduren i afavoreixen la convivència, evitant la divisió social.Tot i que la regidora de l'àrea de governació va manifestar que no obriria un espai de debat públic, sinó que el que cercava era un acord a nivell polític, el grup municipal PSOE es va posar a disposició de l'equip de govern per tal de què es pogués elaborar una ordenança d'horaris equilibrada, que donés garanties als vesins i alhora permetés una activitat turística complementària.En primer lloc, vam proposar la necessitat de clarificar molt més i fer més efectiva la intervenció en l'aplicació de l'ordenança en relació a la contaminació acústica, que provoca molèsties als residents i genera dificultats pel descans dels vesins. Consideram molt importat que els propis vesins tenguin el dret de demanar l'inici d'un expedient de reducció d'horari quan s'està patint una elevada contaminació acústica. D'aquesta manera vam proposar la incorporació d'un article, inclòs a l'ordenança de Maó, que permet la reducció d'horaris en zones puntuals en cas de molèsties i, l'ampliació d'horaris en cas de l'inexistència d'aquestes. El primer punt es va acceptar, el segon no.

En segon lloc, vam demanar la reducció d'horari de les terrasses del centre, a canvi de poder tenir més marge a l'interior dels locals, especialment els que apliquen les mesures de protecció per no molestar.

En tercer lloc, vam demanar la zonificació dels horaris de les terrasses i conseqüentment la determinació de l'horari de tancament de cadascuna en concret, donant més marge a zones classificades d'oci, zona portuària i urbanitzacions, ja que no totes estan caracteritzades d'igual forma, ni generen les mateixes dificultats pel descans dels vesins. La proposta inicial de l'equip de govern era; terrasses –públiques i privades- fins les 2h a tota Ciutadella, i es mantén així.

Finalment, dir que des del nostre grup hem fet les aportacions que consideràvem més adients per tal de poder aconseguir una ordenança equilibrada i que donés espais per a tots, garantint especialment el descans dels vesins, als que es dóna un paper rellevant amb l' incorporació de l'article que ha proposat el PSOE i que hem comentat més amunt.
S'ha de tenir en compte que l'activitat d'oferta complementària existent a Ciutadella és una part d'un sector econòmic amb demanda i que l'ordenança no s'adapta a aquesta realitat. Per tot això, el nostre grup municipal farà una abstenció.

Grup municipal PSOE
Ciutadella

III Trobada de corals de Gent Gran Mallorca- Menorca 2012

El pasado sábado 6 de octubre en el Conservatori de Música i Dansa de les Illes Balears actuaron la Coral de la Llar de Manacor, Coral de la Llar de Llucmajor, Coral i Grup Instrumental de la Llar Reina Sofia de Palma de Mallorca, Coral Germanor de Palma de Mallorca, Coral de Jubilats el Ressol de Ciutadella, Coral del Casal de Gent Gran de Maó, Grup de Taller musical de la Llar de Felanitx.A veces se cumplen deseos que hemos tenido de jóvenes pero a mí me ha ocurrido lo contrario. Nunca pensé cantar en un coro y menos en el Teatro Principal de Maó, ni ir junto a mis compañeros del coro, la Rondalla y por supuesto junto a nuestro director Luis, nuestra pianista Micaela y nuestro super presidente del club de jubilados Avelino junto a su esposa Juana. Qué felicidad poder compartir unos días (por desgracia pocos) en la compañía de otros coros! Qué buen hacer de las personas que han organizado tal evento; la "Trobada de corals de gent gran de Mallorca-Menorca".El día 5 de octubre marchamos hacia Palma de Mallorca en barco y tuvimos un viaje estupendo, el mar estaba en calma. Un ambiente fantástico!

Nos recibieron a la llegada del barco una guía encantadora, llegamos al hotel, tuvimos ensayo por la tarde. Lo mejor fue el sábado cuando todos guapísimos con nuestros uniformes llegamos al Conservatorio de Música y Danza de Palma de Mallorca, aquello para mí fue impresionante, poco a poco fueron llegando los demás coros. Nos sentaron arriba del todo y el panorama queteníamos era estupendo, no se nos escapaba nada. Los compañeros que actuaron primero fueron: Manacor, Llucmajor, Reina sofía, Hermandad de Palma de Mallorca, El Ressol de Ciutadella, Gent Gran de Maó y el grupo del Taller Musical de la Llar de Felanitx, todos estuvieron estupendos. A nosotros nos embargó la emoción y creo que nunca, por lo menos yo, no nos habíamos emocionado tanto viendo a la gente como también se emocionaba con nuestras canciones con lágrimas en los ojos, principalmente en nuestra interpretación de "Ets com una altra Menorca". Fue genial!!! Cantamos cuatro canciones.

El domingo actuamos en Llucmajor. Salimos del hotel ya vestidos para la ocasión y nos encontramos a la Srta. Mari Carmen, la organizadora encantadora de todo este tinglado y allí nos llevaron al patio de un convento precioso en donde todo estaba preparado y el coro de Llucmajor que cantaba con nosotros ya nos estaba esperando. Poco a poco se fue llenando el patio. Primero actuaron los participantes de Llucmajor y lo hicieron muy bien. Después nos tocó a nosotros ¡Ay qué gozada! Cantamos todos y participamos en 11 canciones y cuando digo todos me refiero también a nuestro director Luis, nuestra pianista Micaela y nuestro presidente Avelino y dejamos el pabellón de Maó bien alto. El público, compañeros, familiares y amigos disfrutaron de lo lindo y al final las dos corales cantamos juntas la canción "La bella Lola", fue el final del encuentro.Nos invitaron a un "picoteo" ¡Caray con el picoteo!, si llega a ser una comida no podemos subir al autocar, fue genial!Espero que os guste este escrito, yo lo he hecho con el corazón.

Griselda Albiol
Maó