TW
0

Una pàgina més de la història del nostre poble

Des del primer moment vàrem donar suport a la nova proposta municipal consistent en fer el reconeixement a una persona gran i distingir-la amb el Premi Gran 2012, premi pel qual es destaca el seu paper al nostre municipi, com també vàrem donar suport al candidat, el Sr. Rafael Torres Bosch, l'amo de Son Blanc.Avui en el nostre entendre, amb aquest reconeixement escrivim una pàgina més al llibre de la història del nostre poble i aquest reconeixement ens honora a tots.Compartim totalment les aportacions fetes per la Sra. Marquès, regidora de l'àrea de Serveis Socials, al destacar "la dignitat que representa en el segment de les persones majors, un home que viu el sentiment de la festa i que ni l'edat, ni els obstacles el superen en el seu paper tan digne a la qualcada".

Amb aquesta distinció i per tota la seva dedicació al camp, feim arribar també amb aquest suport, el reconeixement a la gent del camp que amb tant d'esforç mantén des de sempre les arrels i l'herència de la nostra terra i de la nostra festa.

I ja per acabar afegir que dins aquest any europeu que porta per títol de l' "Envelliment Actiu i de la Solidaritat entre Generacions", el Sr. Rafael Torres Bosch n'és per noltros un model de referència.

Grup Municipal Socialista
Ajuntament de Ciutadella

Algú que m'ho
expliqui

A l'Estat Espanyol s'estan passant moments difícils o molt difícils, no hi ha doblers i les retallades són el pa de cada dia, tot i que consider que no les fan allà on pertoca fer-les.Degut als incendis ocorreguts a Menorca les darreres setmanes, s'ha tornat a obrir el debat de la situació de la carretera general i s'estan plantejant alternatives per a aquesta: açò vol dir grans obres amb despeses considerables, tant de Ferreries-Ciutadella com un munt de rotondes de Maó-Alaior. Dóna a pensar que a poc a poc van engrandint la carretera general fins que un dia no ens donem compte i tindrem el desdoblament fet.Un es pensa que quan es fan retallades és perquè no hi ha doblers i per açò retallen en Sanitat (imagineu que pot passar si no agafen una malaltia a temps); retallen en Educació (quin futur ens espera si només uns pocs podran accedir a ella, o quin futur els hi espera a aquells fillets que amb una deficiència no poden tenir mestres que els hi donin una atenció especialitzada per cobrir les seves necessitats i que per aquest motiu es molt probable que aquest fillet/a arrossegui certes mancances durant tota la vida); retallades en la Llei de dependència (quin futur li espera a aquella família que necessita l'ajuda d'una treballadora social); retallades... coneixeu alguna família que només compta amb 800 euros al seu compte corrent i se li ha acabat la prestació, que per descomptat no té feina, i ha d'assumir les despeses de la hipoteca, menjar, família? Hi ha un munt de gent a l'atur que no arriba a final de mes, que els prenen la casa, i que han de seguir pagant hipoteca, que no poden pagar els llibres de text dels fills/es, etc. A vegades sembla que la gent som com benets que acotam es cap i ens conformam amb les històries que ens diuen sabent el que està patint tothom.

"Que algú m'ho expliqui" per què hi ha doblers per carreteres. Realment és una primera necessitat? Si algú es pensa que a Menorca hi ha retencions és perquè no sap que són les retencions i realment li recoman que surti de l'Illa per donar-se compte. Una retenció és quan cada dia no pots circular a una velocitat superior a 20 o 30 km, o per anar a la feina has d'estar aturat a la carretera més d'una hora degut a la gran quantitat de cotxes. "Que algú m'ho expliqui" perquè realment açò no ha passat mai a Menorca, mai. En serio ho trob patètic.

Només perquè a Menorca hi ha una aturada una vegada a l'any o una vegada cada dos anys, ja se li diu que hi ha retencions? Però clar és més important gastar doblers en carreteres... i algú dirà "sí ,però si ha de passar una ambulància?" Increïble! Idò no seria més important gastar aquests doblers en crear un altre gran hospital a Ciutadella? Així podríem tenir prou especialitats a Menorca i els menorquins/es no faria falta que desplacessin a Palma o a Barcelona per tema de metges. No! és més important gastar en grans obres així, com no, en dos grans ports a Menorca, una illa perduda en el món que només té 50 km de llarg però té dos "grans ports".

Canviem d'una vegada aquest tipus de política i deixem de fer grans obres que no donen futur. Val més invertir els doblers en crear indústria, energies netes, sector agrari, turisme, etc. Sempre mirant i pensant en projectes de futur, a mitjà i llarg termini. O, per exemple, invertir en vols; com dic, esteim perduts en mig del món i d'aquest pas prest no podrem sortir ni entrar a l'Illa perquè no tindrem vols. A jo que no em venguin amb històries! No trobeu que si hi ha més vols i més barats hi hauria molt més moviment de persones entres diferents països i fins i tot de la Península a Menorca? Però és possible que a Palma no els interessi prou que açò passi.

Edu López Martí
Ferreries

Matinals de Música
a l'Ateneu de Maó

Avui matí l'Ateneu de Maó ha estrenat una nova activitat que organitza el Grup Filharmònic d'aquesta entitat.L'actuació inaugural ha anat a càrrec del grup Balearic Guitar Foundation.

Els comentaris sobre el compositor de cada peça ens han situat en l'ambient de l'obra, tot seguit la sensibilitat i gust dels intèrprets han fet el demés.

Particularment vull agrair als organitzadors i al grup de guitarristes els seus esforços per oferir-nos aquest acte de divulgació musical amb l'únic interès de mantenir viva aquesta activitat i amb ella fomentar el recolzament a una entitat centenària com és l'Ateneu de Maó.

Els desitjo molt d'èxit a tots en la seva tasca.
Salutacions cordials.

Margarita Teixidó Campins
Maó