TW
0

Terra de ningú

De cinc a set del matí, carrer Verge de Gràcia.

Fa molt de temps que aquesta Plataforma veïnal no escriu cartes als diaris, però això no vol dir que els nostres problemes hagin desaparegut.

Aquest estiu ha estat bastant tranquil, encara que creim que és únicament a causa del fet, que la Discoteca Sí podria haver tingut molt poca afluència de clients?.

Avui ens dirigim a vostès per informar com ha anat aquesta matinada de diumenge 21 d'octubre:

De les quatre a les sis de la matinada de diumenge, hores de major activitat de la Discoteca Sí, situada en ple centre residencial de Maó.

De les cinc a les 6.45-7h, hem tingut un número bastant nombrós de persones al carrer (un carrer estret de menys de cinc metres d'amplada entre banda i banda) cridant, cantant, consumint begudes i deixant gots de vidre de record als portals dels veïns.
A les sis del matí, per uns quaranta minuts o més, un cotxe blanc s'atura davant la Discoteca amb la música a tot volum per continuar la festa fora del local.

Pregunta: amb tots aquests desgavells nocturns la Policia on era?

Des de la Plataforma Discoteca No Convivència Sí, volem només dir que estem cansats de tot aquest burdell, que tot això s'ha d'aturar d'una vegada.

El carrer Verge de Gràcia de Maó des de les cinc fins a les set del matí ens sembla la terra de ningú, on tot pot passar, i malauradament passa de tot.

A tota la gent que es senti al·ludida amb aquesta carta i al propietari del cotxe blanc una pregunta: no teniu vergonya? Prou n'hi ha.

PLATAFORMA CIUTADANA
DISCOTECA NO, CONVIVÈNCIA SÍ

Maó

No al projecte d'ampliació de la carretera entre Maó i Alaior

Des de Joventuts Socialistes de Menorca volem denunciar el projecte que es vol dur a terme en el tram Maó - Alaior de la carretera general. Considerem que suposa una destrucció de territori i un cost desmesurats i innecessaris.

El conveni de carreteres que inclou aquest projecte, firmat entre el Consell Insular de Menorca i el Ministeri de Foment, es va formalitzar el 2009 i aportava 68 milions d'euros per a la construcció de carreteres a Menorca. Aquest doblers, destinats a carreteres en compensació per la manca d'inversió del ministeri, no tenen com a condició la construcció de projectes faraònics com aquest. És possible una reprogramació d'aquest projecte, sempre que hi hagi voluntat política.En aquest sentit, des de Joventuts Socialistes de Menorca creiem que hi ha altres necessitats que requereixen actuacions prioritàries. Podria ser el cas de la carretera de Maó – Aeroport, la carretera Sant Lluís - Es Castell o Migjorn - Mercadal, entre d'altres, entenent que comparteixen l'objectiu del projecte de la Me-1: la millora de la seguretat vial. Per tant, no estem en contra de realitzar reformes en el tram més transitat de la carretera general, ni de millorar accessos com podrien ser l'entrada d'Alaior, l'entrada a l'Argentina, l'entrada a la fàbrica de ciment o a la planta de residus del camí de Loreto, però sí en contra d'un projecte amb un impacte visual tan bestia i amb un cost tan desorbitat com aquest. I com a exemples, posem la rotonda plantejada a l'alçada de Biniai que, a més, no connecta amb res, de moment, o la macro rotonda a l'alçada del camí de Rafal Rubí. Segur que hi ha moltes maneres de realitzar aquestes millores amb un cost molt més reduït i sense una destrossa del territori tan gran. No som tècnics, però proposem la realització d'una connexió soterrada entre els camins de Rafal Rubí i el d'Alcaidús, per exemple, o de carrils d'acceleració i desacceleració que en facilitin l'accés.

Tampoc veiem justificat aquest projecte des del punt de vista de la densitat del trànsit. Si bé fa uns anys anava en augment, la disminució del volum de cotxes que hi circulen –a causa de la davallada del turisme- ha suposat un alleugeriment del trànsit en tota la via i, per tant, també en aquest tram.

D'altra banda, si hi hagués la voluntat política i la possibilitat administrativa d'invertir els 10 milions d'euros que costarà aquest projecte a la millora qualitativa i quantitativa de la xarxa de transport públic també milloraria considerablement la seguretat i la circulació i seria, alhora, una acció en favor del medi ambient.

També considerem que, d'acord amb les necessitats actuals de la societat menorquina, executar petites millores a tota la xarxa viària de Menorca donaria més feina a les empreses locals i s'aconseguirien contractes de més durada que els propis d'una obra d'aquestes magnituds.

Finalment, no podem acceptar que una inversió de tal magnitud es destini a la millora de carreteres quan molts serveis bàsics s'estan veient afectats per la manca de pressupost: es retalla en educació, sanitat, serveis socials, transport públic... Lògicament, des de JSM, no podem donar el nostre suport a aquest projecte que va molt més enllà del que va deixar llest per adjudicar l'anterior equip de govern –segons hem pogut conèixer. Per això, demanem al PP i al Consell Insular que rectifiquin el traçat d'aquest macro projecte i que no oblidin que com a Reserva de la Biosfera tenim la responsabilitat i l'obligació moral de preservar el nostre territori.

Secretaria de Medi Ambient

Joventuts Socialistes de Menorca

Día Mundial de la Terapia Ocupacional

Es bonito ver cuando una persona después de un accidente cerebro-vascular aprende de nuevo a vestirse, asearse, comer, mover su parte pléjica y hasta hablar. Parece casi un milagro y sucede. También lo es ver cómo una persona con una enfermedad psiquiátrica después de años de dependencia de los demás se vuelve mucho más autónoma y capaz de hacer muchas cosas por sí misma. También como una persona con discapacidad física consigue ese movimiento preciso qué quizás junto a una adaptación o producto de apoyo le permitirá realizar alguna actividad que pensaba que nunca podría volver a hacer.Todos somos susceptibles de padecer a lo largo de nuestra vida situaciones de dependencia. En nuestra profesión la terapia ocupacional luchamos porque las personas recuperen su autonomía, su calidad de vida y en definitiva su felicidad. Por eso hoy 27 de Octubre Día Mundial de la Terapia Ocupacional queremos mandar un mensaje esperanzador de que es posible la rehabilitación funcional de muchas personas y hacer hincapié en la importancia de insertar y consolidar la figura del terapeuta ocupacional en nuestros Servicios Socio-sanitarios siendo un derecho para sus beneficiarios.

Elisabet Ballart Ferrer
vocal de Difusión y Proyectos en representación del Colegio Oficial de Terapeutas Ocupacionales de las Islas Baleares (COTOIB)
Sant Josep de sa Talaia