TW
0

Mestres i famílies uneixen les seves forces

Les vagues d'estudiants moltes vegades són criticades: "fan vaga per principis o per tenir un dia més de vacances?" A l'educació Primària o Infantil aquest interrogant no es planteja. Els nostres alumnes tenen entre 3 i 12 anys, no decideixen per si sols, són els pares qui ho fan. Són els pares qui es compliquen la vida per poder participar-hi: alguns passaran tot el matí amb els seus fills, d'altres han de recórrer a la família (avis, concos...) i també n'hi ha qui han de contractar alguna persona perquè estiguin atesos. La setmana passada l'APIMA del CEIP Àngel Ruiz i Pablo des Castell va fer una crida a totes les famílies del centre animant-les a unir-se a la vaga convocada per CEAPA per al dia 18 de novembre. L'èxit ha estat comentat als mitjans de comunicació: un 70 per cent de participació! Ens va sorprendre la resposta donada pels pares, perquè sabíem que no era una resposta fàcil. Cal esmentar que algunes famílies no han tingut opció a fer vaga perquè, malgrat estar-ne a favor, no es poden permetre el luxe de pagar algú que cuidi dels seus fills.Mitjançant aquest escrit volem agrair a l'APIMA la seva iniciativa, i a totes les famílies implicades el seu esforç, per lluitar contra les retalladesde les diferents administracions competents en educació i les propostes de reforma educativa delGovern Espanyol. Ens sentim orgullosos de pertànyer a una comunitat educativa que té uns objectius tan clars: una educació pública de qualitat. Pares i mares des Castell: gràcies pel vostre suport!

CARMEN GARCíA PEREZ
i 28 mestres més del CEIP Àngel Ruiz i Pablo des Castell

Les decisions amb llum, molt millor

D'aquest interessant debat escrit amb la Sra. Pons Fullana ja hem obtingut una primera conclusió: Els increments d'extracció d'aigua dels nostres aqüífers s'han autoritzat, a la nostra comunitat autònoma, amb governs del Partit Popular.

Una constatació que aporta llum a la comprensió dels fets succeïts i desmunta una part dels arguments del Partit Popular, però que poc ajuda a resoldre els problemes futurs.
I aquí, ho he de reconèixer, encara estem enfora d'apropar posicionaments.

Així, des del Grup Socialista entenem que incrementar les extraccions d'aigua en boni bé 2 mil milions de litres anuals més a l'illa de Menorca serà perjudicial per als nostres aqüífers donat els nivells de nitrats i clorurs existents i el nivell piezomètric al que es troben les nostres reserves; tal com ho estableixen el Pla Hidrològic, la Llei d'aigües i la Directiva marc de l'aigua.

El Grup Popular, en canvi, ens assegura que l'estat dels nostres aqüífers és el suficientment bo -Ja sigui per volum total, com per el nivell existent de nitrats i clorurs- com per permetre autoritzar majors extraccions i que de contradiccions no n'hi ha.

Idò bé, ja que aquest debat polític necessita per a la seva resolució de raonaments eminentment tècnics, els hi proposo que siguin els tècnics els qui ho puguin determinar. Els qui pugui establir si les noves extraccions perjudicaran considerablement la qualitat de les reserves d'aigua de Menorca, o bé si els nostres aqüífers encara poden suportar-les.

I per açò mateix, reclam –com he fet en altres ocasions- que es faixin públics els informes que, segons la Sra. Pons Fullana, ja han sigut elaborats i que justificarien el seu posicionament.

Proposo analitzar de forma acurada i rigorosa els informes tècnics amb la finalitat de determinar quina serà la millor de les opcions plantejades –aprovar o no, noves extraccions d'aigua.

I que valorarem alhora, si aquestes extraccions contradiuen o no, el Pla Hidrològic –actualment en tramitació paralitzada-, la Llei d'aigües i la Directiva marc de l'aigua.

Uns informes que, per cert, han sigut reclamats tant en la Ponència de redacció del nou text legislatiu com en la Comissió en la que finalment fou dictaminada, tal com consta en acta.

És a dir, un servidor, com a ponent de la llei, ha utilitzat "els conductes reglamentaris" per sol·licitar la documentació en varies ocasions i la resposta sempre ha sigut negativa.
Sí, ho han entès bé. El Partit Popular ha negat als membres de l'oposició al Parlament de les Illes Balears la informació tècnica que, segons ens diuen, avala el nou projecte legislatiu.

Davant açò, no podem fer altra cosa que manifestar la nostra més clara oposició a una forma de legislar en la que s'ignora a l'oposició fins a l'extrem de negar-li l'accés a la informació més bàsica.

Tot just un despropòsit que tan sols alimenta les obres de dubte envers al resultat final i les conseqüències que tindran, per als ciutadans, les noves extraccions d'aigua.

Una crida a la transparència i a la rigorositat, que n'estic segur, la Sra. Pons Fullana també ha de compartir.

Marc Pons
Diputat Socialista al Parlament de les Illes Balears

Informaciones sobre el ámbito privado

En la sección de deportes del diario "Menorca" del día 25 de octubre de 2012 y firmado por el redactor Sr. M.J. Urbano, se publica una información relativa a mi persona que falta a la verdad, atribuyéndome falsamente una serie de actos, decisiones, actuaciones e incluso de forma sorprendente intenciones por mi parte, que nunca han sido manifestadas por mi, ni son ciertas, siendo además el colmo del despropósito, que el citado artículo, da cuenta de una reunión privada en un lugar no público, por personas que no ostentan ningún cargo de representación, ni tienen por qué ser citadas en un medio de comunicación sin que al menos en lo que a mi persona afecta haya realizado ningún tipo de declaración a los medios de comunicación, ni haya sido inquerida sobre ello; por todo lo anterior, exijo de manera concreta y sin menoscabo de ejercer cuantas acciones legales me competan, que nunca vuelvan a citar mi nombre ni mis actividades en ninguna actuación que pertenezca al ámbito privado, porque considero un menoscabo a mi honor y dignidad que me atribuyan cuestiones que sencillamente son falsas, tanto en el fondo como en la forma.Sin otro particular le saluda atentamente

José Luis Sintes Pons
Maó