TW
0

La "llave" y el rodillo del Sr. Jusué

Lo que el Sr. Jusué llama la "tesis" de UPCM es la siguiente: Un ayuntamiento es una entidad local cuyo ámbito de actuación es el municipio, por lo tanto su función esencial es solucionar los problemas, paliar situaciones de pobreza y atender las necesidades básicas de los habitantes de su término municipal. También tiene contraídas unas obligaciones con los trabajadores municipales. Una vez cubiertas esas necesidades y obligaciones es cuando los ayuntamientos pueden y deben destinar parte de sus recursos a otros puntos del planeta. Lo mismo sucede con las familias, que una vez cubiertas sus necesidades básicas de alimentación, vivienda, ropa, educación de sus hijos, sanidad, etc., es cuando tienen la posibilidad de destinar parte de la renta familiar a erradicar la pobreza en otras partes del mundo. En una palabra, para ser solidarios hay que estar en condiciones de ser solidarios. Mientras la "tesis" del Sr. Jusué es que los ayuntamientos y las familias han de destinar recursos a "esos países llamados Tercer Mundo", aun cuando carezcan de recursos y posibilidades para hacerlo.Sobre la duda que plantea de "hasta qué punto acepta" la "tesis" de UPCM la ciudadanía, una muestra la puede encontrar en la encuesta publicada por el diario "Menorca" preguntando: "¿Está de acuerdo con la decisión del Ayuntamiento de Ciutadella de retirar las aportaciones al Fons Menorquí de Cooperació?" A la que un 73 % de los que respondieron contestaron que "sí" y un 27 % que "no".En cuanto al trasfondo político de su artículo, aclararle que el papel que juega UPCM en el Ayuntamiento de Ciutadella es el que le asignan toda la legislación vigente en materia de Régimen Local y la Ley Electoral, ni más, ni menos. Otra cosa es que haya algunos que añoran la época en que estaban en condiciones de pasar y repasar el más implacable rodillo en el Ayuntamiento para -en expresión del Sr Jusué- "barrer hacia su casa". O que quisieran ponernos mordaza, porque, más que "la llave", UPCM ha sido la clave a la hora de denunciar, combatir y en definitiva erradicar el despilfarro y la corrupción que sumieron al Ayuntamiento en la situación de absoluta precariedad en que se encuentra. Comprendo que a alguien tan políticamente correcto como el Sr. Jusué le parezca que UPCM ha escrito demasiadas páginas y en cambio lamento que él no haya escrito ninguna para oponerse al entramado de malversación, corrupción y mala gestión que han arruinado al Ayuntamiento de Ciutadella, ni para evitar que hayamos llegado a este punto. Es una lástima que el Sr. Jusué ahora tan proclive a condenar los efectos de la falta de recursos del Ayuntamiento, nunca lo haya sido a la hora de condenar las escandalosas causas que han provocado esta escasez.

Y no le vendría mal un poco de coherencia, Sr. Jusué, porque cuando escribe "no voy a ser yo quien juzgará sus decisiones", ya las ha juzgado con un rotundo: "mal, muy mal".
Es muy fácil ver los toros desde la barrera y recomendar: "Busquen, inventen, rasquen en busca de soluciones hasta quedarse sin uñas si es necesario", sin tener en cuenta entre otras cosas que el Ayuntamiento de Ciutadella ya ha eliminado totalmente partidas como las aportaciones a partidos y grupos políticos municipales, cargos de confianza, informadores turísticos, poda de árboles, no va a contratar a nadie para cubrir las plazas del personal que se jubile, también ha reducido en torno al 40 % las retribuciones que percibían el alcalde y los concejales y drásticamente las aportaciones a patronatos, Escuela de Música y Artes, número de policías turísticos contratados, ha disminuido en más de 320.000 € las retribuciones de los trabajadores municipales y se ha visto obligado a reducir todas las partidas relacionadas con los servicios que reciben los ciudadanos exceptuando servicios sociales.

No se equivoque Sr. Josué, nadie de UPCM ha "enarbolado el estandarte de una solidaridad universal mal entendida", porque ese dudoso mérito, si acaso, le corresponde a Vd., UPCM no ha pasado de enarbolar el estandarte del más elemental sentido común y de solidarizarnos en la medida de nuestras posibilidades, renunciando durante la pasada legislatura a la mayor parte de las retribuciones que nos correspondían.

PD. Sobre el premio que "UNICEF" ha otorgado al Ayuntamiento de Ciutadella por diversas actividades de los niños del municipio relacionadas con el civismo, sepa que se renunció a ir a recogerlo a Sevilla por falta de recursos para pagar gastos de viaje.

Joan Triay.Portavoz de UPCMCiutadella

Senyor policia
Aquests dies i després d'haver realitzat un munt de recursos ens ha arribat la resolució d'haver de pagar una multa de 300,51 euros.

Amb aquestes paraules volem fer pública la nostra indignació, impotència i desacord amb dita denúncia (nº 385 de dia 2 de juny de 2012 a les 16.00), i també fer-li arribar aquestes lletres al "policia" que va ser el responsable de la sanció. Sant Lluís és molt petit i segur que ho llegirà… El passat 2 de juny, la nostra cusseta va fugir de la tanca allà on la tenim, possiblement per un descuit nostre, amb tant mala sort que es va topar de camí a casa amb aquest "saig" tan amable que va interrompre el seu passeig. Aquest va avisar al "canero" i la va dur a la Protectora d'Animals, segurament perquè és una cusseta petita, inofensiva i carinyosa; no se que hagués fet, senyor policia, si hagués estat d'un altre tipus de raça.

Al capvespre quan vam tornar a la tanca ens vam trobar amb un gran disgust: la cusseta no hi era. La vam estar cercant durant tot el que quedava de cap de setmana, fins i tot vam posar cartells…, amb la gran alegria que el dilluns al matí la vam trobar a la Protectora.

Que bé! Tot havia acabat bé vam pensar nosaltres, fins que al cap d'un més ens va arribar una notificació amb una denúncia que podia oscil·lar entre els 300,51 i 1.502,53 euros, imagineu-vos la cara que se'ns va quedar, no sabíem de per on ens venia.

Molts podeu pensar que ens ho mereixem perquè un ca no pot anar amollat pel carrer, i segurament teniu tota la raó, però per a nosaltres és injust ja que és una cusseta que sempre va fermada amb la seva corretja, no ha fet pipi mai a cap portal i tampoc trobareu mai cap excrement seu, té tots el papers, vacunes al dia i amb el seu xip obligatori com ha de ser.

Però nosaltres ens demanem: Senyor policia, de què val fer les coses tan ben fetes si al primer descuit ja ens sanciona? De què serveix el xip, per sancionar o també per avisar a l'amo (tot disgustat) de què s'havia trobat al seu ca pel carrer?Ens sembla molt bé que tinguin ganes d'arreplegar diners i que es sancionin aquestes coses. Per cert, si fa alguna volteta pel troç de baix de l'Avinguda qualque fosquet, en podrà trepitjar més d'una de merda de ca i a aquests ningú els diu res. Podrien posar una videocàmera amagada que gravés i veuria quants en sancionaria. Li demanem per un moment que es posi al nostre lloc i que pensi si va fer les coses ben fetes vostè també, o d'una altra manera ens podria haver avisat que havia trobat el nostre ca o bé advertit la primera vegada i deixar-nos defensar en el moment!; ja que sempre es diu de la policia hi és per ajudar al ciutadà. Gràcies!

Patricia Meliá Carreras
Sito Giménez Pons

Sant Lluís

13 N i 14N

Estem vivint i sent testimonis diàriament d'una greu crisi sistemàtica i global que passa amb certa lentitud com perquè l'anem assimilant. Així i tot, en la nostra societat existeix molt desconcert i una gran indignació davant tots els drames socials i ambientals que en aquests darrers temps es van succeint.

En el nostre context, les mal anomenades polítiques d' "austeritat" i la reforma laboral aplicades per part dels governs estatal i autonòmic han provocat un deteriorament dels serveis públics (sanitat, educació, serveis socials....), i un creixent atur. Totes aquestes mesures, conseqüència d'un model de desenvolupament econòmic fallit, estan generant l'augment de les desigualtats socials a un nivell que condicionarà el futur de les pròximes generacions.Els mitjans de comunicació, controlats en la seva majoria per les forces conservadores i neoliberals, ens han bombardejat de forma insistent amb la idea de que no hi ha cap alternativa a les polítiques tan impopulars que s'estan desenvolupant i que aquestes són inevitables si el que es vol és promoure la regeneració de l'economia. Però malgrat la seva insistència, el sentit comú dels ciutadans de a peu que, d'una forma o altra comencen a partir les conseqüències d'aquestes polítiques de retalls dels seus drets, acaba per imposar-se i descobrir la mentida.

Dia a dia podem presenciar i patir la fragilitat de la nostra democràcia. El fet que l'actual govern estigui aplicant un programa polític molt distint del que va prometre al seu electorat, que no es doni l'oportunitat a la consulta i es vulgui silenciar la manifestació del descontent de la ciutadania n'és una prova. També ho és que els vertaders centres de poder estiguin en les borses on els especuladors financers juguen amb el destí del món; en les institucions financeres de caràcter global dominades per elits molt minoritàries i fora de tot control veritablement democràtic, i en els bancs, principals receptors de les gegantines ajudes que la classe política els ha concedit.

Davant d'aquesta realitat, pensem que cal un canvi de model des de la base. Es difícil pensar que es solucionaran els problemes usant els mètodes del mateix sistema que els va generar.

Treballar per aquesta transformació necessària comportarà els seus riscs, comencem per evitar creure que tot serà senzill i preparem-nos per fer-ho, encara que sigui difícil i dolorós, sense per això pensar que és impossible.

Perquè, qui vol deixar els seu propi futur en les mans d'altres? Qui vol veure destruïts els drets bàsics de tots pels quals van lluitar tant els nostres avantpassats?

Perquè creim en la unió i el poder de la resistència ciutadana, en l'organització del poder social i en la participació ciutadana en la presa de decisions importants, avui dimarts 13 N ens trobarem a la plaça Colón de Maó a les 20 hores per combatre la indiferència a través d'un debat obert amb en Joan López Casasnovas, al que esteu tots convidats, i el 14 N donarem suport a la vaga general, perquè no volem veure ja més minvats els nostres drets.

15M Menorca