TW
0

En Vermell

En el diario "Menorca" del sábado, 11 de septiembre de 2010, José L. Terrón Ponce decía, en "Ingleses con vistas al puerto" que, a James Johonston le apodaban 'en Vermell'. Pedro J. Bosch, en su "Dietario" del sábado 24 de noviembre de 2012 apartado, 18-XI-12 dice "a cuenta del gobernador inglés de Menorca del XVIII, Richard Kane. ¿Fue o no positiva la gestión d'en Vermell? ¿De dónde obtuvieron este dato José L. Terrón Ponce y Pedro J. Bosch?

El historiador F. Martí Camps en la página 201 de "Iniciación a la Historia de Menorca", edición de septiembre de 1971 dice, "Felipe Anstruther-apodado es Vermell, el rojo-"
En base a esto último, la abajo firmante, en su libro "El jabeque Beltrán de Lis", editado en 2006, página 24, nombra a Felipe Anstruther, apodado es Vermell, teniendo como referencia a F. Martí Camps.

Podría decirme alguien quien está en lo cierto, citando desde luego las fuentes, para comprobar los datos porque, o Martí Camps estaba equivocado, o había más de un Vermell, o todos los gobernadores eran apodados Vermell. Agradecería lo dijeran porque es importante no dejar rastros con errores para que, cuando algún joven, y no tan joven, se acerque a los escritos citados sepa a cual creer, aunque comprenda que todo el mundo puede equivocarse.

Bien, si en esto, que es algo sencillo y trivial, no hay acuerdo, más difícil debe ser que haya concordancia en otros datos más importantes, pudiéndose dejar también huellas de más peso, en libros y prensa, que se presten a equívocos.

Martí Camps no era contemporáneo de los gobernadores citados y de algún otro historiador se debió sacar este dato. Si alguien lo supiera me gustaría lo aclarara.

Mariana Vinent Cardona
Maó

El Trasllat
del Centre de Dia

En uns moments de greus dificultats econòmiques també per part de les administracions públiques i atès la minoria en que es troba el govern del partit popular a l'Ajuntament de Ciutadella, des del Grup Socialista reiteram la nostra voluntat de cooperar a la governabilitat municipal. És en aquest sentit que valoram per una banda, el nivell d'acord assolit al Pla d'Estabilitat que tots els grups vam estalonar, recordant que totes les propostes presentades i les aprovades anaven lligades a un objectiu important: mantenir el nivell i la qualitat dels serveis a les persones al nostre municipi.És per aquests motius que consideram molt important que en la pràctica de govern, es segueixi treballant des de la concertació i es segueixi treballant per la garantia de la qualitat dels serveis de benestar social al nostre municipi.En relació al trasllat del Centre de Dia el govern de l'Ajuntament, no ha garantit fins ara ni el manteniment de la qualitat dels serveis afectats (dels usuaris del Centre de Dia i dels del Centre Residencial), ni l'obligat acord de la Junta de Patronat de l'Hospital Municipal, ja que en cap moment aquest punt a anat a cap ordre del dia.

Per tots aquests motius, el Grup Municipal Socialista es suma a la resta de partits de l'oposició per demanar aturar la voluntat del trasllat del Centre de Dia retirant aquest punt de l'ordre del dia i demanar: acord amb els familiars, acord en el marc del Patronat de l'Hospital Municipal, que no es perdin places ni de centre de dia ni residencials, i que es garanteixi la qualitat dels serveis afectats.

Mari Cabrisas
Grup Municipal Socialista
Ajuntament de Ciutadella