TW
0

Sobre l'equivocació política de la regidora de personal
La Junta de Personal de l'Ajuntament de Ciutadella, amb motiu de les informacions aparegudes recentment a premsa, referents a les opinions de certs components de l'equip de govern del PP, entén que el procés de negociació que es manté (a petició de l'equip de govern) sobre el catàleg de llocs de feina, està sotmès a una pressió que fa molt complicada al moment actual, no ja a l'arribada d'acords, sinó al manteniment d'una comunicació mínima, de la qual cosa, estem convençuts, que no es pot prescindir pel bé de la institució.

Aquesta pressió és concreta, a més dels insults i desqualificacions rebuts i ja disculpats a pesar de la seva gravetat, en les declaracions que acusen a la part sindical de "mentir por querer erigirse en defensores de todos los funcionarios cuando solo están velando por los intereses de la Policía Local", tergiversar, demanar millores estrictament pel col·lectiu de funcionaris policials, de no defensar tots els treballadors, manca de representativitat, incompliment de l'obligació d'informar als treballadors, pretensió d'enganar els treballadors, fer servir els funcionaris no policials com a moneda de canvi, falsificació del contingut d'una mesa negociadora, etc.

Resulta evident que és molt complicat mantenir un diàleg amb una persona que manté de manera pública aquestes afirmacions, de tal manera que arriba a plantejar una situació ben distinta de la realitat, en la que la part sindical, en lloc de ser la llegítima representació dels treballadors, es converteix en la que els engana i vol treure profits inconfessables. Afortunadament, la regidora de personal, està aquí per salvar els treballadors. Com que aquestes idees cauen pel seu propi pes, no entrarem a discutir-les.

Només recordarem la condició de funcionaris dels integrants de la Junta, que fa anys que són a l'Ajuntament i que tornaran a donar la cara pels seus companys quan aquesta regidora ja no hi sigui.

Com a autocrítica, hem de reconèixer que és cert que ha faltat informació a part del personal de l'Ajuntament. Per això ha pogut existir aquesta polèmica. Al respecte, per no ser massa extensius, recordarem que el Catàleg de Llocs de Feina, qüestió que es negociava, ha estat proposat per l'Ajuntament. Prèviament, s'havia desenvolupat una comissió en la que els caps de departament, acompanyats per cada regidor responsable, havien exposat com hauria de ser l'organigrama de cada àrea, per la qual cosa el catàleg simplement havia de recollir els llocs de feina que sortien d'aquest organigrama. En poques paraules: l'organització de l'Ajuntament. I tota qüestió organitzativa és competència exclusiva de l'Ajuntament, no entrant els sindicats a valorar què ha de fer cada treballador, per això hi són els regidors i els tècnics. El paper sindical es limita a plantejar els tipus de qüestions relatives a les condicions laborals. És allò que vam fer. Per això és mal d'entendre que ara sigui responsabilitat sindical fer bé allò que ha proposat malament l'Ajuntament. No obstant, si hem de fer aportacions al respecte, farem la feina que faci falta.

Per tot això exposat, aquesta Junta, amb l'ànim de mantenir -malgrat tot- una comunicació que ajudi a mantenir l'Ajuntament en moments tan delicats, mantenim el nostre compromís negociador amb l'ànim de fer possible un millor diàleg sense prejudicis que compliquin el desitjable consens, pel bé de la institució i de tot el poble. No hem d'oblidar que ens estimem l'Ajuntament i Ciutadella com els que més.
Junta de Personal Funcionari de l'Ajuntament de Ciutadella

Los comercios no están para gastos
El motivo de este escrito tiene relación con las navidades. Las pasadas fiestas para adornar la ciudad, se compraron unas figuras del belén, de un tamaño considerable, así mismo otros diversos adornos; debo admitir que estaba muy bonito. Desconozco el importe invertido, pero se podría haber empleado en cosas necesarias; solo mencionaré una, hay muchas aceras con baldosas rotas, eso implica, caídas, sobre todo de ancianos, cuando llueve tienes que ir mirando hacia abajo, como si estuvieras buscando algo, al mismo tiempo vigilas los vehículos que pueden salpicarte, "en algunas calzadas hay charcos" y al cruzarnos las personas unas con otras es dificultoso.

Con la grave crisis que había en ese momento me dio mucha pena, pensé en tantas personas necesitadas que en esas fechas lo debían pasar muy mal. Por desgracia en la actualidad estamos muchísimo peor.

Salió en la prensa que este año pretendíais o pretendéis que los comerciantes se hagan cargo de costearse el alumbrado, personalmente me lo comentó uno de ellos. "Yo alucino", algunos han cerrado y otros están en la cuerda floja, sin tener apenas beneficios, ¿cómo podéis solicitarles semejante cosa? Como contribuyente no estoy conforme, considero que ya pagan elevados impuestos como todos los menorquines.

Refiriéndome a las figuras anteriormente citadas, he oído comentarios sobre su procedencia, al ser una isla pequeña es fácil enterarse de las cosas, pero también hay mucho cotilleo.

A pesar de que era anticonstitucional hace años que no voy a votar, aunque intentaron convencerme en estas últimas no lo consiguieron, no me arrepiento de mi decisión, tenía muy claro que no iría. De momento en vista de los acontecimientos estaré unos cuantos más, aunque no se puede decir de esta agua no beberé.

Sin ironía y verdaderamente os deseo anticipadamente salud y felices fiestas.
Inma García Sintes
Maó

Gràcies i fins sempre
Ja fa més de 30 anys que vaig començar en aquest món del voleibol, i crec que ja ha arribat el moment de dir adéu. Me'n vaig satisfet per tot allò viscut: per les persones que he conegut, pels llocs que he visitat, pels triomfs esportius aconseguits, etc.

Però tot té el seu començament i tot té el seu final, i el meu cicle dins d'aquest món ja ha acabat. Amb aquestes quatre línies vull agrair a totes les persones que en un moment o altre han fet possible que aquest esport i en concret el Club Voleibol Ciutadella hagi arribat fins on està en aquest moment, tant esportivament com socialment. A totes les persones que al llarg d'aquests anys han passat pel Club: directius, jugadors, socis i públic en general, sense ells tota aquesta aventura no hagués estat possible.

Als directius que m'han acompanyat en aquests anys, Gràcies per aguantar-me. Als que a partir d'ara agafaran les regnes del Club desitjar-los "sort i ventura", que estimin el Club com jo l'he estimat (i estim), que treballin desinteressadament i sense ànim de lluïment personal, sinó sempre en pro d'aquest esport i de la gent que el segueix. Als socis i públic en general, demanar-los que segueixin donant suport al Club i en aquest esport tant social com econòmicament. A les empreses que han patrocinat o ajudat econòmicament el Club, també gràcies, sense el seu suport molts dels projectes duts a terme, no haurien estat possibles.

Ja per acabar dir a la nova Junta Directiva que aquí tenen un soci, col·laborador i sobretot un amic. Gràcies per tot.
"Salut i club"
Aniceto Bosch Coll
Ciutadella