TW
0

Adicciones y otras hierbas

Perdonen lectores, pero me relaja escribir y los paganos son ustedes, si es que me leen.A través de las conferencias y demás "actos culturales" en nuestro entrañable Mahón "tocan a cinco o seis por día", suerte que soy pensionista y preciso ayuda, puedo asistir a varias, si una es interesante, la otra mejor.Sobre la de plantas endémicas, reflexioné que como nuestra manzanilla no tiene nada que envidiar a los demás tés, ya la recomendaban nuestras madres y abuelas, pero en eso de la moda los tiempos influyen mucho y parece que vuelve a resurgir la muy sana costumbre, a mi modo de ver, de tomarla.
Ahora los hay en bolsitas de todos los colores del arco iris, relajantes, estimulantes y digestivos, incluso para el resfriado común, ustedes lo saben mejor que yo, pero en invierno distrae y calma los nervios una tazita calentita de dicha infusión.

Sobre posturas, tres eminentes doctores disertaron en el Ateneo sobre la gran importancia del ejercicio físico y postural, tan interesantes conferencias, con lo cual, y a pesar de que llueva o haga frío, te obligan a salir de casa, con lo bien que se está en ella, claro al no disponer de las últimas tecnologías hay que "desplazarse".

En fin, con tanta modernidad, ya no sé si tomar té (¿seré adicta?) o "te tomar", tendré que pensarlo muy seriamente. Saludos.

Ana Riera Marqués (vda. de Moll)
Mahón

Obrint un debat
Des de Menorca [a] Debat volem comunicar: Després d'un parell de mesos de reflexió i debat intern sobre quin ha de ser el Camí de Cavalls que els menorquins i menorquines proposam, aquesta setmana vam enviar un resum dels diferents punts de vista i opinions que havien sortit del debat entre els socis que hem dut a terme aquests mesos. Aquestes idees i temes sobre elsquals s'ha debatut s'han fet arribar als principals agents polítics, econòmics i socials insulars i també a tots els mitjans de comunicació de l'illa.La intenció era doble. D'una banda, informar sobre els diferents punts de vista que hem tingut en compte després d'un període de recopilar informació, analitzar-la i incentivar un debat entre els socis des del respecte, la tolerància i l'adopció d'una actitud proactiva cap a la valoració de la resta d'opinions.

D'altra banda, la nostra intenció era obrir el debat al conjunt de la societat menorquina. Consideram que nosaltres, ni molt manco, som prou representatius de la realitat insular i, per tant, no tindria cap sentit proposar un seguit de millores sense abans escoltar a tot aquell qui vulgui col·laborar en aquest debat.

Amb aquest doble objectiu, insistim, es va enviar una nota de premsa on exposàvem la pluralitat d'opinions expressades, sense cap proposta final, i cinc preguntes obertes tot convidant a tota la societat a enviar-nos la seva opinió a menorcadebat@gmail.com.

-S'ha de mantenir en l'estat actual o necessita de certes intervencions o dotacions de serveis? En el cas afirmatiu, quins i qui els ha de gestionar?

-Dintre dels possibles serveis, un tema força comentat és l'oferta d'allotjaments. Són necessaris? Si és així, de quina/es tipologia/es haurien de ser? A on s'haurien de localitzar?

-Quin paper haurien de jugar les administracions públiques, el teixit empresarial i el tercer sector en la gestió del Camí de Cavalls? S'hauria de crear alguna mena de fundació públic-privada (entenent que privada són agents empresarials i del tercer sector)?

-Com regular l'accés d'usuaris i l'explotació turística que se'n faci a fi de preservar-lo? Com atendre als diferents nivells de fragilitat del Camí?

-S'hauria d'implantar alguna política econòmica recaptadora per fer front als costos de manteniment?

Com haureu pogut comprovar, no s'ha transmès açò ja que ahir es va publicar la informació com si fossin propostes definitives i en cap cas era així. Esperam poder obrir des d'aquí el debat a la societat menorquina, demanam disculpes per no haver fet arribar la informació així com volíem i esperam que no torni a passar.

L'equip de Menorca [a] Debat