TW
0

La nova ordenança d'horaris no garanteix el descans dels veïns

Per al PSM, l'objectiu principal que ha de complir l'ordenança reguladora dels horaris d'establiments de l'oferta turística complementària, els espectacles públics i activitats recreatives de Ciutadella és garantir el dret de descans dels veïns, alhora que trobar un equilibri entre aquest, l'oci i l'activitat econòmica.

Des del PSM som conscients que trobar un equilibri entre garantir el dret de descans dels veïns i, l'oci i l'activitat econòmica, no és senzill. I per açò, sempre hem manifestat que seria bo focalitzar bé l'arrel del problema , el qual recau en trobar aquest l'equilibri entre un sector que no vol veure mancada la seva activitat econòmica i els veïns que volen tenir dret al descans. Per tant, és imprescindible treballar tots junts, mirar les coses amb una certa empatia cap els altres i ésser capaços de fer tots, petites renúncies en pro d'un acord estable i durador. I, si no és fa així, sabem que açò serà font de nous conflictes.Des del PSM sabem que no són els horaris d'obertura i tancament en sí mateixos els que no permeten el descans dels veïns però si que hi ha una relació directa entre aquests i el trànsit de persones i les renous a altes hores de la matinada. Si es fessin complir, amb eficiència, les ordenances, es fes un control efectiu dels renous i es treballés seriosament sobre els valors del civisme implicant a tota la comunitat, es podria resoldre bastant aquest problema. Però mentre no es demostri que açò es durà a terme, és evident que l'horari d'obertura i tancament dels establiments sí incideix en el descans dels veïns .Entenem que el descans de les persones és molt important, com entenem que l'activitat econòmica també ho és. Ara, el què tenim clar és que avui, ja són molts els que comencen a discutir l'eficiència del mercat lliure alhora d'evitar desequilibris i aconseguir una certa qualitat de vida per tothom . I davant això, difícilment, es pot arribar a un acord si d'entrada es genera un cert xantatge en nom de l'economia i els llocs de treball. Estem cansats de veure les barbaritats que s'han fet en nom del creixement econòmic, de la dinamització econòmica o de l'interès turístic, que després han estat fum de formatjades, i estem cansats de veure com, a través de les mesures d'austeritat que s'apliquen ,sense polítiques de creixement, de la reforma laboral que s'ha aplicat , en nom de la flexibilització del mercat laboral, sense estímuls a la contractació sinó més bé a l'acomiadament, es van destruint dia a dia molts llocs de treball. Des del PSM més per Menorca consideram que no qualsevol activitat que genera una cerc creixement o crea llocs de treball, és suficient per deixar via lliure, més en espais urbans , i més al centre, on cohabiten els veïns i moltes activitats econòmiques. Si volem tenir un casc antic habitat , un casc antic viu ( tant de dia com de nit), un casc antic que mantengui el seu encant hem d'assegurar que els veïns puguin descansar.

Des del PSM havíem fet un vot d'abstenció a l'aprovació inicial d'aquesta ordenança perquè creiem que era una primera passa per regular els horaris i per començar a reeducar els costums d'oci nocturn dels ciutadans. Això volia dir que durant un temps seguirien les molèsties tant pels ciutadans que volen descansar, com pels que volen sortir i per l'activitat econòmica però que ,a la llarga, s'anirien canviant els hàbit. Però, davant aquests nous canvis que s'han introduït, els quals amplien els horaris d'obertura d'aquests tipus d'establiments , encara que s'hagin augmentat les sancions ,el PSM hi va fer un vot contrari ja que de cada vegada és més present el desequilibri entre el descans dels veïns i l'activitat d'oci i perquè , tot i semblar-nos bé aquest augment en les sancions, aquestes no tindran efecte mentre no es vetlli, amb decisió, perquè aquesta i altres ordenances es compleixin .

Des del PSM pensam que no s'assegura el descans dels veïns augmentant les sancions i esperant que l'equip de govern faci complir les ordenances o es comprometi a posar limitadors de renous, com creu UPCM. El que s'hauria d'haver fet és : primer demostrar que açò es farà , serà efectiu i que els vesins descansaran (els vesins estan cansats de promeses que no es compleixen i de no descansar) i després augmentar els horaris de tancament dels establiments.

Des del PSM seguim pensant que s'han d'obrir canals de comunicació entre veïns , empresaris i ajuntament , crear un espai de debat i seguiment de l'ordenança i de la seva aplicació i fer-ne una avaluació , trobam imprescindible fer complir aquesta i altres ordenances , treballar seriosament sobre els valors del civisme i implicar la comunitat per arribar a trobar un consens entre totes les parts implicades i assolir un cert benestar social. Des del PSM seguim apostant per aquests vies i seguim estant oberts a treballar-hi de manera conjunta.

Grup municipal del PSM
a l' Ajuntament de Ciutadella

Et trobarem
a faltar

Des de la Junta Local de Fornells volem donar suport en uns moments tant difícils a la família de José Antonio Garriga Roselló. Un forneller que ha sigut de rellevància en la vida pública del nostre poble. Fa anys va ser partícip i promotor en el sector serveis, aportant diversificació en l'oferta gastronòmica menorquina amb la fundació d'un restaurant, i anys més tard, en estat d'autonomia, formà part del primer govern municipal i fou el primer batlle democràtic de Fornells, fet que, amb molt de 'cariño' volem agrair el seu continu esforç, esperit de servici i afany de progrés cap al nostre nucli, en definitiva una persona que ha dedicat gran part de la seva vida a la política municipal. Ha estat durant molts anys batlle de Fornells, una persona que ha estimat i ha treballat per a Fornells. La Junta Local va decidir el passat mes de setembre fer trobades amb els ex-batlles per rebre propostes, consells, aportacions, a efectes de incrementar el rendiment polític d'aquest ent. En José Antonio era una d'aquestes persones, i estem ben segurs que ens hagués ajudat molt en aquesta nova etapa que emprèn el poble de Fornells. Sincerament, des d'aquest breu escrit, volem transmetre agraïment i el més sincer condol a tota la seva família i gent propera al seu entorn.

Junta Local
de Fornells


N'Angelita d'en Pito 'es lechero'

Has fet el teu darrer viatge i ho has deixat tot, la filla, la neta, el gendre i tots els teus familiars i amics, però per jo eres una persona molt especial que ningú més sabia. Eres molt amiga de la meva estimada germana i padrina de na Margarita, i cada vegada que te veia, jo pensava, la meva segona padrina. Per això te deman que quan vos trobeu li donis moltes besades de part meva i que no dubti ni per un moment que tard o prest ens tornarem a trobar i recuperarem el temps perdut, però mentre, descansau en pau.Adéu Angelita i que Ell t'empari l'ànima.

Juan Antonio Coll i Orfila
(Doro)
Es Mercadal