TW
0

Horaris nocturns: "Vesins a punt d'un atac de nirvis"

L'ordenança municipal que regula els horaris de bars i locals nocturns va ser aprovada de manera definitiva el 13-12-12 amb els vots favorables de PP i UPCM l'abstenció del PSOE i els vots negatius del PSM.Pel que fa referència al Nucli Antic els locals nocturns podran restar oberts fins les tres de la matinada i els bars ja podran obrir a les set del matí.Tenint en compte que:

-Està demostrat amb escreix que els renous al carrer estan directament relacionats amb l'obertura d'aquests locals (els dies que estan tancats no tenim cap tipus de molèstia).
-La clamorosa ineficàcia de la Policia (des de fa mes de deu anys) en mantenir un control preventiu i efectiu i en fer acomplir la normativa dels sorolls que impedeix que renous com cantar al carrer, rallar fort, cridar, renous de màquines, etc. puguin obstaculitzar la bona convivència amb el veïnatge.

Aquesta ordenança condemna "de facto" als vesins a no tenir unes condicions acceptables per gaudir d'un descans superior a de tres i mitja a quatre hores, temps del tot suficient quan les recomanades son vuit hores. Fixin-se en la diferència: per fer negoci se'ls dona un marge de vint hores, per dormir, com a molt, quatre. Queda clar el que es prioritza.
I no es que volguem impedir que la gent faci negoci sinó que el negoci es faci a costa de conculcar un dret tan elemental com el dret al descans i en definitiva es passi per sobre el dret constitucional a la prevenció de la salut.

Els empresaris, quan van obrir els seus locals ho van fer a un lloc on ja hi havia veïns, per tant sabien que la seva activitat, estaria condicionada per aquest fet. Si ara els comptes no els hi surten amb uns horaris raonables, no es jut que ho paguem els que no en tenim cap culpa.

I no són solsament els vesins els que surten perjudicats: els hotels de ciutat, la gent de fora que va comprar una casa per venir a passar les vacances, el turisme actiu d'esport, el familiar, inclòs el turisme estranger aprecia, i molt, gaudir de tranquil.litat (en ses meves nits en vetlla no he sentit mai fer esvalot en anglès o alemany... sol ser ben en ciutadellenc). Turisme, que ni es cuida ni es promou suficientment. L'Ajuntament, no sols no ha acceptat, cap ni una, de les al.legacions presentades pels vesins, sinó que ha ampliat, encara més, els horaris previstos a l'Ordenança aprovada de forma provisional. Ens han girat literalment l'esquena. Els governants, que tenen el deure de trobar sol.lucions, protegint els més dèbils, quina solució ens donen? Posar-nos cotó a les orelles com va dir un policia a un vesí? Amb polítics com els que tenim, no ens fan falta enemics.
Algú es pot estranyar que la ciutadania consideri que els polítics siguin un dels principals problemes d'aquest país?

Em poden ben creure, amb el que hem de veure i el que ens fan patir, alguna nit estem ben a punt d'un atac de nirvis. I no és broma.

Elena Olèo i Cortés
Ciutadella

Els Reis de Rajoy van en l'AVE (però no vénen en avió)

La ministra de Foment va confirmar dimecres passat en el Senat que té la intenció de posar un sostre al descompte de resident. Segons el Govern Rajoy, els menorquins (i la resta d'illencs, tant de Balears com de Canàries) arribam a pagar un dineral per anar en avió i hi han de posar un fre, un límit a tant de desgavell. L'argument tira d'esquena. Es veu que pagam els bitllets als preus que els pagam per gust, que gastam per gastar.Com que es veu que no es va quedar prou satisfeta, la ministra va anunciar ahir dijous que a partir de l'any que ve baixarà les tarifes de l'AVE.

L'argument de la ministra per baixar l'AVE tampoc no té volta de fulla. Segons ella, hi ha molts ciutadans que no han pujat mai a un AVE perquè no poden pagar-lo. "Hay que hacer una nueva política de precios y en enero presentaré el nuevo modelo de tarifas para intentar ser competitivos porque hay muchas personas que nunca han ido en AVE", ha afirmat la ministra a la televisió.

El Govern del senyor Rajoy no pot permetre que la gent es quedi amb les ganes de provar aquesta meravella que pagam entre tots! Una persona es pot quedar sense feina, sense paga extra, sense casa o sense que li revisin la pensió. Però per res del món podem permetre que hi hagi un sol ciutadà que no pugui provar l'AVE perquè és massa car!
Si la cosa no fos tan greu, igual hauríem de demanar-li a la ministra que, just hagi davallat els preus de l'AVE, ens envii un bitllet d'avió a la Península (a compte del Ministeri) perquè noltros també hi puguem pujar. Segur que la ministra s'alegraria molt de saber que ens fa tanta il·lusió!

Amb la rebaixa de l'AVE igual podríem millorar la tarifa (130 euros de mitja) de la nova declaració de servei públic amb Madrid o rebaixar els vols entre illes o resoldre els problemes amb Barcelona. Però, és clar, és més important que tots puguem provar l'AVE.
Sembla que ni els senyors Alejandre i Tadeo ni, tampoc, els senyors Delgado i Bauzá han conseguit convèncer a la ministra de la necessitat de no tocar el descompte de resident, que si pagam els preus que pagam és perquè no tenim més remei.

Ja que no han estat capaços de fer canviar la ministra de parer sobre les seves intencions de carregar-se el descompte de resident, igual li podrien demanar que, ara que ve Nadal, i com a regal de Reis, prometi que ens deixarà de prendre el pèl.

Damià Borràs Barber
diputat socialista al Parlament de les Illes Balears
Maó