TW
0

Agraïmenta na Ita López

Durant aquest darrer any i mig, na Ita López Oleo, ha estat sa Gerent des Geriàtric de Ciutadella. Ha duit a terme sa seua feina, amb una professionalitat, dedicació i entrega totals, i és per açò, que des des Partit Popular de Ciutadella, no tenim més que paraules d'agraïment a sa feina ben feta, silenciosa però efectiva de na Ita, durant aquest breu però intens temps. Ella ha sabut conjugar sa feina de gerent i a la vegada sa d'estar as costat des usuaris intentant sempre ajudar, acompanyar i solucionar tot allò que estigués a sa seua mà i sempre amb un somrís o una paraula agradable.Per tot açò i molt més, volem donar-li les gràcies públicament, ara que, per ses circumstàncies actuals, mos hem vist obligats a prescindir d'ella com a gerent de l'Hospital, on sabem que era, respectada, apreciada i molt estimada.Moltes gràcies Ita

Partit Popular de Ciutadella

Els valors que s'amaguen darrera cada política

Dijous al plenari de l'Ajuntament de Ciutadella, en debatre els pressuposts per al 2013, l'Alcalde, aprofitant el torn de tancament del debat, sense dret a rèplica per part del PSOE; va donar a conèixer quins són els "valors" que defensa el PP.

La situació econòmica de l'Ajuntament és molt difícil, en bona part, com ha reconegut l'equip de govern actual, a conseqüència de la mala gestió que va fer el PP malbaratant els doblers en l'època de vaques grasses. Ara ens trobam que hem de tornar un munt de doblers quan les arques estan buides. Així i tot, vam donar suport al pla d'estabilitat, conscients que no era el nostre pla, però fent valer, una vegada més, el nostre sentit de responsabilitat.

Però una cosa és aprovar el Pla d'Ajust i una altra molt diferent són els objectius de tot un any que es reflecteixen en un Pressupost i els criteris que s'apliquen a l'hora de decidir com ingressam doblers i en què gastam. Dit açò, al passat plenari de pressupost vam exposar els nostres criteris, que en cap manera estaven reflectits als pressupostos que presentava el PP i que van motivar el nostre vot contrari, i que són:

1. Només amb les retallades no sortirem de la crisi, és necessari donar un impuls a l'economia, dinamitzar l'activitat econòmica i afavorir la creació d'ocupació sempre des de les possibilitats municipals

2. Mantenir i reforçar els àmbits de protecció social, especialment per a les persones més desafavorides i fer front a les retallades. Garantir les prestacions socials en el marc de l'estat del benestar en favor de la igualtat.

3. Fer que qui més té, més pagui. Fomentar una fiscalitat més progressiva. Revisar els capítols d'impostos i taxes. Els petits pagaran menys i els grossos pagaran més. La proposta del PP sempre ha estat augmentar un 10% l'IBI a tota la població en general.

4. L'educació és el futur a més d'un paper clau en la igualtat social. El suport al teixit associatiu de Ciutadella el trobam important. La cultura no és un luxe sinó una necessitat per a la llibertat i el creixement personal. Protegir i reforçar el seu paper en el marc del pressupost.

Amb els pressuposts del Partit Popular desapareixen els programes d'orientació laboral i de formació, programes eminentment destinats al foment de l'ocupació, és a dir, contra l'atur.

En relació a la protecció social, és del tot inadmissible que durant el 2012 hi hagués una partida de 171.079,85 € en concepte d'ajuts d'urgència social i a famílies desafavorides i amb especials necessitats i només se'n gastassin 108.704, 84 €. O sigui, que en una situació de crisi en què hi ha moltes famílies que ho estan passant malament, a l'Ajuntament li sobre 62.375,01 €. I quina és la resposta de l'Alcalde: "No es tracta de tirar els doblers perquè sí". Què vol dir açò? que no és una prioritat ajudar a aquestes famílies o que desconeixen la realitat del nostre poble.

El nostre plantejament és que qui més té, més ha de contribuir a les despeses de la ciutat. La fiscalitat progressiva és per tant l'instrument per garantir la justícia distributiva. Fer pagar igual a qui té molt que a qui té poc és fomentar encara més la desigualtat.

D'altra banda, al Parit Popular li sembla mentida que ara volguem establir subvencions per a les entitats culturals. Ens volen fer creure que la cultura és un bé prescindible, una cosa supèrflua, un luxe que no ens podem permetre en la situació actual. Però el fet cultural és essencial a l'esser humà; és allò que ens defineix com a persones i ens identifica com a espècie; configura el nostre imaginari col·lectiu i és un factor de cohesió social. I les indústries culturals són també un factor de creixement econòmic.

El debat serè d'idees és bàsic en política, no compartim l'exaltació que va agafar l'Alcalde en el discurs final sense donar opció a rèplica, no donant opció a les aclaracions del nostre grup. Les desqualificacions personals no aporten res al debat de les idees, a no ser que no es tenguin suficients arguments. Vam quedar realment amb "cara de póker" de la reacció de l'Alcalde

Ara ja sabem els "valors" que defensa el PP i la política que s'amaga davall dels seus discursos, els nostres valors no són els mateixos. Per tot això el nostre vot desfavorable a la previsió de la política municipal de 2013.

Grup municipal PSOE
Ciutadella